Коремчето на ДЕКЕМВРИйче започва да личи, а мама от щастие блести! (2018)

• 43 288
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, бих искала да попитам, тъй като повечето от вас вече са минали БХС. Проведоха ми ултразвуково изследване и на база на него ми дадоха резултати за рисковете, които са както следва:
1:2707 за Тризомия 21
1:8162 за Тризомия 18
1:20 000 за Тризомия 13

Другата седмица ще излязат окончателните резултати заедно кръвните проби. Аз нещо много се притесних от тези резултати. Очаквам, че като излезе и комбинираният риск би бил още по-висок, специално за 21 и 18. При вас бяха ли ви дадени рискове само от ултразвука и как бяха те?

# 151
  • София
Идеални са ти резултатите, няма от какво да се притесняваш!

Благодаря за поздравленията, момичета! Пожелавам на всяка от вас скоро да научи пола, защото чувството е неописуемо Simple Smile Човечето вече придобива друга енергия Simple Smile

# 152
Госпожа Лаленце, честито и от мен за новия мъж в живота ти Blush
Сега остава да ни просветлиш за отличителни белези за момче.
Нямам търпение вече и аз да разбера:heart_eyes:

Whisskas, в началото усещах напрежение и лека болка, но в последствие преминаха.

Вече със сигурност се навих за токсимолозата, че и таткото ще накарам на си направи, но май се филмирах повече от необходимото и ще изчакам до датата на следващия преглед.

# 153
Лаленце, честито! 💙

Аз днес все ще се присещам нещо да питам - тези от вас, които пият л-тироксин и отделно приемат вит. Б12, желязо (феротон), вит. Д и билкова кръв през какъв интервал от време ги пият? Знам, че за л-тир. И вит Б е хубаво да са минали поне 4 часа, а за л-тирокс к желязото - 8часа, обаче то денонощието няма да ми стигне така 😂
Отделно, тези от вас, които пият добавка желязо и билкова кръв - редувате ли ги или как? Док Сигридов обясни като бях при него, но кой да слуша...

# 154
Здравейте и от мен!
Отдавна не съм писала, че все не остава време, но следя темичката с интерес 😊
Лаленце, честито! При нас казаха, че бебчето най-вероятно ще е момиченце 💗💝 Аз съм много щастлива, таткото обаче искаше момченце, та отсега е дал заявка за второ 😁
Иначе на мен шийката ми я измериха 3.5 см и ми казаха, че всичко е наред.
Днес си купих няколко дрешки за бременни, има страхотни намаления в h&m, ако някой се интересува. Иначе вие от къде си пазарувате дрехи и бельо сега? Всякакви идеи са добре дошли 😊

# 155
  • София
Sashito, благодаря! Най-отчетливото при мен е, че ми се яде само солено. Другото е, че коремчето ми върви ниско, но пък съм с ниска задна плацента и мисля, че това има значение.
Whisskas, еутирокс пия сутрин към 8, след 12 на обяд взимам Б12, вит. Д го взимам някъде след 17 часа. Желязо и билкова кръв не приемам.
Milady_G, честита ви госпожица на вас! Purple Heart Аз също си купих няколко неща от H&M, бельо все още не съм си купувала ново, но и нямам идея къде ще търся. Може би в специализираните магазини като му дойде времето. Със сутиените все ще се намерят, но бикините трябва да са или много плитки или с парче плат отпред предполагам. Иначе в Уайкики има също хубави и достъпни дрехи за бременни.

# 156
Като говорехте за котки в предните постове, днес едвам откопчих от прегръдките на дъщеря ми едно малко коте- улично. Уж се михме старателно, но сега съм в такива филми от страх за токсоплазмоза, листериоза и пр, че ще се побъркам. След колко време може да се тестваме и да даде точен резултат изследването?

# 157
За токсоплазмоза се изследват двата имуноглобулина IgM и IgG, като те показват дали има действаща инфекция в организма, дали е имало някога и има ли изградени антитела.
Може би не трябваше да отваряме тази тема, че гледам много хора се филмират.
Не се притеснявайте-токсоплазмоза не се хваща току така лесно, а и отделно си има симптоми - хрема, насълзени очи, увеличена щитовидна жлеза и дрни др .... Дишайте Simple Smile галете си животинките и си мийте зеленчуците щателно.
Казвам го от личен опит, защото аз така се бях филмирала, а и имам котка, която буквално целувам навсякъде - е, оказа се, че дори не съм боледувала.
Някой по-горе беше писал, че и мъжа си ще изследва - защо? Това не е болест, от която може да се заразите от мъжа си?

# 158
moodie моят БХС отчете риск за Даун биохимичен 1към 50 ,комбиниран 1 към 380,така че твоите резултати са перфектни!
Whisskas пиши в групата на Сигридов във Фейсбук ,предполагам ,че ще знаят момичетата как да приемаш лекарствата.

# 159
  • София
moodie моят БХС отчете риск за Даун биохимичен 1към 50 ,комбиниран 1 към 380,така че твоите резултати са перфектни!
Whisskas пиши в групата на Сигридов във Фейсбук ,предполагам ,че ще знаят момичетата как да приемаш лекарствата.
Прави ли някакви допълнителни изследвания? Казаха ли на какво се дължи най-вече завишеният риск?

# 160
Лаленце, честити сини гащета Simple Smile

Някой беше питал за отличителните белези- емиии то ако се надупи на ехото много хубаво се вижда, независимо момче или момиче. Има примерни снимки в нета Simple Smile

Рейн, много се смях с това клипче. Издирвам същото за момиченца, та да го пусна на таткото Grinning

Еуфория, как така? Ама имаше ли записан час или отиде на своя глава?

Аз последно си пазарувах от Уайкики. H&M като ходих преди 3 седмици нещо ми се отщя да давам 80 лв за имитация на дънки, които не мисля, че ще нося кой знае колко, особено през лятото. Ако имат намаления е добре Simple Smile

# 161
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile
Като ви чета имам чувството, че моя лекар хал хабер си няма от акушерство, но... човека преподава в Медицинския Университет във Варна, има сумати учебници и т.н.
Пиша това защото не ме е пращал на БХС, не ми е казвал нищо за токсоплазмозата, за 2-ра ФМ каза не е нужно и аз мога да ти кажа същите неща с обикновен ехограф. Не ми е мерил нищо все още, за плацентата не помня, но мисля че беше казал че е ок.
Другата седмица трябва да се видим с него, ще пиша пак как е протекъл прегледа. Нямам търпение да взема болничен и да си гледам спокойствието.

# 162
  • София
Carrie^, имах записан час. Днес пак ще му званя , зада видя дали ще работи в частния си кабинет .. много несериозно.. Може би по спешност са го извикали , някоя мама е имала нужда , нямам против , ама тъпото е , че не мисе обадиха да не се разкарвам .

Аз още не съм пазарувала нищо . Имам желание , разбира се .. ама нещо не смея Grinning май ще изчакам още малко.

Как сте с ходененто до тоалетна през ноща. Аз вече ходя по 2-пъти и доста ми се накъсва съня . Иначе ужасно много ми се спи .Сега особено докато е лошо времето , заспивам в 9 и 30 вечер Grinning  и пак едвам ставам сутрин за работа , голяма мъка е .

# 163
Eуфория, това е много несериозно... дори и по спешност да е извикан, беше редно да те предупредят, все пак си бременна, аз също бих се ядосала Simple Smile  За пазаруването аз говорех за дрехи за мен, че вече се расте не малко Simple Smile иначе детско нищо не смея, рано ми е.
Пишкането- аз заспивам около 12- 1 и нещо и се събуждам около 8 и нещо да пишкам, защото вече не се сдържам повече. А ми се спи още малко след това, ама не заспивам повече. 1-2 пъти бяха станала и посред нощ, защото пих повече течности преди лягане.

# 164
Само за пишкане да не казвате нищо, че аз заспивам в 9, после съм на всеки час до 3 в тоалетната, после в 6 ставам за лекарства и доспивам до 7 силно казано, за да стана за работа. И това, ако няма странични ефекти като хъркащ съпруг или досадно гушкаща се котка Simple Smile На кратко ходя с тон торбички под очите и понякога главоболие от недоспиване. Надявам се да поразмине скоро, в началото бях така, слава богу поспря... Дано и сега ми даде някакво време за почивка, че като стане 3 кила бебе... не знам какво ще правим...

Кари, аз си взех дънки за 50 лв. от H&M, защото с това време в София... голям студ, а нямам нито един чифт вече, който да мога да закопчая... Хич не са лоши. Супер удобни и меки и искрено се надявам да мога да си ги нося и като родя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт