Рейки тема 5

• 49 827
  • 223
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, бих искала да питам тези от вас които имат опит - възможно ли е след групова сесия Рейки да се получи негативен ефект върху здравето? Всъщност не ходя за първи път – този е 3 ти  път  и първия път почувствах положително влияние, вечерта спах дълбоко. Сега обаче съвсем не се чувствам добре, чувствам невероятна тежест в гърдите, умора, не спах добре, лека изнервеност или по скоро напрегнатост и още неприятни усещания.... Нямам съмнения в Рейки специалиста провеждащ сесията- напротив, сигурна съм че е високодуховна личност и истински иска да помага на хората и да ги насочва и действа към тяхното благо.  тъй че не затова питам , но понеже групата е голяма и  всеки прави заявки дали е възможно все пак да се повлияе и негативно човек по някакъв начин?

# 181
Вероятно всеки тук ще ви каже, че Рейки не вреди! Не съм специалист, но ще споделя индивидуален опит, относно усещанията. Аз съм силно емпатична и ужасно много приемам енергия от хората около мен. При групови сесии (без значение, рейки, медитация, йога, регресия), волно или неволно, енергията на групата ми влияе. Проблемът не е в хората, разбира се, това може да е заради лично неразположение, което е позволило такова влияние в момента. Опитайте да си върнете баланса с практики у дома или отидете на индивидуална сесия.

# 182
Parfait, благодаря ви за отговора!  Честно казано при други групови медитации - не ми се е случвало, макар да не съм ходила на толкова много ( принципно предпочитам да медитирам у дома )  , единствено с изключение на медитации с тибетски купи, но там сякаш се поддържа едно високо ниво на енергията , поне така го чувствам.
 При груповите рейки често хората разказват за своите проблеми в детайли и понякога отнема около 40 и повече минути в тези разкази преди да започне рейки сесията.. аз също съм силен емпат, въпреки че като цяло съм вече осъзната за това и се старая да пазя енергията си, но вероятно не се получава винаги , а и както казвате- да , имах точно при тази сесия неразположение и даже не ми се ходеше . Ще послушам съвета ви и засега ще правя практики у дома, а за индивидуална сесия бих помислила по-нататък ако има нужда. от прочетеното в тази тема разбирам че това е основния начин по който се прави сесия рейки - индивидуално, а груповите явно са компромисно решение. благодаря още веднъж, всичко най-добро Flowers Sunflower

# 183
Няма причина да е от Рейки този дискомфорт .
Да не би да се е раздвижил някой  сърдечен блокаж и от това да ви е станало дискомфортно .
Сега и магнитните бури също засилват Рейки ефекта .

Или ако някой е бил дискомфортен да сте лепнала от него...но не би ,рейки изчиства  такива енергии .

След два дни ще ме инициират в рейки пък мен / моля се да съм емоционално спокойна тогава /🙂

# 184
Румид, благодаря ви за включването и ви пожелавам успех в инициирането. Green Heart

аз се опитвам да не мисля, още по-малко навивам на пръста някакви неща и всеки ден си казвам че е  възможно да е някакъв натрупан стрес, умора и т.н. какви ли не предположения- да и магнитните бури също упрекнах ама пък те минаха ...
 истината е че от следващата сутрин след тази практика аз се събудих с една огромна тежест точно в сърдечна чакра - в центъра на гръдния кош и освен че дишам затруднено ( мисля че има известно подобрение от 6 ти октомври, но съвсем малко ) , чисто и просто не се чувствам добре и това е.
Имахме предупреждение за възможно неразположение или гадене което да почувстваме определен брой дни след практиката но първо - аз не съм си внушила , нито обърнала голямо внимание , нито се плаша , защото все пак не за първи път ходя на практика там ( пролетта 3 пъти и сега отскоро също 3) и второ не вярвам да е толкова силно това "неразположение" от изчистване , че чак да се появяват бодежи в сърцето, болки , трудно дишане, задух...реших да не би пък да ме хваща вирус и от няколко дни пия чай и вит Д  и цинк, но нито имам температура , нито нищо...Pensive

Вероятно ще отмине след време или пък ще трябва да си пусна някое друго изследване, но ако е възможно за посещаващите групата - бихте ли ми препоръчали наистина добър и опитен доверен рейки специалист,при който бих могла да отида в София -  този път индивидуално поне за мое успокоение ,защото наистина е странно но се чувстам някак като енергийно натровена  Neutral FaceSadSad

ако пък е изчистване  -  то имам чувството че при мен не се изчиства , а е заседнало като камък  и не помръдва. чак сега започнах да се замислям ( трябваше по-рано да го направя Laughing ) че при груповата практика  колко пък може да повлияе рейки мастъра на всеки поотделно и то при такава голяма група?? но пък и както казвате всички, не би трябвало да навреди, така мислех и аз..  да мислех и за енергии от други хора, но пък всички ходят там с цел да се развиват духовно, да растат...... и да се освобождават от стрес и лоши енергии също де.... Dizzy Face

# 185
Румид, благодаря ви за включването и ви пожелавам успех в инициирането. Green Heart

аз се опитвам да не мисля, още по-малко навивам на пръста някакви неща и всеки ден си казвам че е  възможно да е някакъв натрупан стрес, умора и т.н. какви ли не предположения- да и магнитните бури също упрекнах ама пък те минаха ...
 истината е че от следващата сутрин след тази практика аз се събудих с една огромна тежест точно в сърдечна чакра - в центъра на гръдния кош и освен че дишам затруднено ( мисля че има известно подобрение от 6 ти октомври, но съвсем малко ) , чисто и просто не се чувствам добре и това е.
Имахме предупреждение за възможно неразположение или гадене което да почувстваме определен брой дни след практиката но първо - аз не съм си внушила , нито обърнала голямо внимание , нито се плаша , защото все пак не за първи път ходя на практика там ( пролетта 3 пъти и сега отскоро също 3) и второ не вярвам да е толкова силно това "неразположение" от изчистване , че чак да се появяват бодежи в сърцето, болки , трудно дишане, задух...реших да не би пък да ме хваща вирус и от няколко дни пия чай и вит Д  и цинк, но нито имам температура , нито нищо...Pensive

Вероятно ще отмине след време или пък ще трябва да си пусна някое друго изследване, но ако е възможно за посещаващите групата - бихте ли ми препоръчали наистина добър и опитен доверен рейки специалист,при който бих могла да отида в София -  този път индивидуално поне за мое успокоение ,защото наистина е странно но се чувстам някак като енергийно натровена  Neutral FaceSadSad

ако пък е изчистване  -  то имам чувството че при мен не се изчиства , а е заседнало като камък  и не помръдва. чак сега започнах да се замислям ( трябваше по-рано да го направя Laughing ) че при груповата практика  колко пък може да повлияе рейки мастъра на всеки поотделно и то при такава голяма група?? но пък и както казвате всички, не би трябвало да навреди, така мислех и аз..  да мислех и за енергии от други хора, но пък всички ходят там с цел да се развиват духовно, да растат...... и да се освобождават от стрес и лоши енергии също де.... Dizzy Face

Болки и тежест в гърдите и задух и не се чувствате добре! Мисля че е добре да посетите кардиолог или да направите снимка на белите дробове. Рейкито си е рейки! Не бива да се отхвърля медицината все пак! Може да имате здравословен проблем и да е съвпадение,че се обажда след сеанс!

# 186
Направете си "заземяване", няколко вечери поред. Аз също се чувствах изключително зле по време на групова практика и след това.

# 187
Благодаря ви за отговорите Silvia  и  metome ! Heart

искам да кажа първо , че от вчера се чувствам добре, даже доста по добре , слава на Бога Relaxed

Silvia , честно казано и аз си го мислех ( въпреки че съвсем скоро правих такъв преглед - рутинен преди малка операция ) но осъзнах че стягането в сърдечната област и трудното дишане наподобяваха по-скоро силна тревожност въпреки че наистина нямах такава съзнателно. Наистина беше странно. А може и вирус да съм изкарала на крак , знам ли...
Благодаря metome за съвета за заземяването, наистина за по-чувствителните хора не е лесно и понякога за мен най-хубавите практики са си тези в къщи а най-най хубавото е да са сред природата!  Откакто ми беше зле мислех само как да отида до планината и чувствах такава нужда от това, но така и не остана време. дано този уикенд успея !

(metome  а вие как точно правите заземяването - с мисловни упражнения ли?  )

Мисля при мен са се събрали няколко фактора - винаги съм имала някаква чувствителност към магнитните бури, но само когато са много силни - това наистина е бил единия фактор убедена съм защото от една астроложка която понякога следя  ( Pam Gregory ) разбрах че на 4ти е имало супер силно слънчево изригване.  другият фактор е ПМС то  (вчера ми дойде) а аз поради множество важни задачи свързани с работата ми, забравих да си проверя календара. и трето може някаква автосугестия че след практиката ще се чувстваме зле няколко дни - уж не си внушавах и не мислех за това, но пък вероятно подсъзнателно ....

Green Heart благодаря ви! Green Heart

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 20:25 от Rose_water

# 188
Здравейте, да кажа, че в Сила + Рейки има нови символи, които са спуснати чрез мастер Сабах Фаяд. Някой може ли да сподели впечатления от комбинирането на тази енергия с кристалотерапия.

# 189
  • София
От вчера съм инициирана в Теате. Мастер каза, че Рейки ползва само за себе си + Теате, а иначе за лечение ползва само Теате. Спонтанно реших да го изкарам. Има ли и други, които го ползват?

# 190
niditop3, може ли да споделите впечатленията си от инициациите при Елисавета  - Зангелми, дали са свързани с Изис Сейким, както и какво мислите за лечебната радиестезия? Вижда се, че имате богат опит в системата на Рейки.

# 191
  • Стара Загора
Здравей, Еbers . Да, имам трите степени в Изис Сейким и Сейким изкарвани при Елисавета -Зангелми. При мен всички инициации идваха в точния момент , като помощта от тях беше свързана повече с личностното развитие. На времето работих много активно с всички системи . В един момент вече усетих , че нямам нужда да активирам символи и т.н.
Последно време работя повече с лечебна радиестезия , така го усещам. Ефекта е много силен и дълбок и в същото време бърз като резултат.

# 192
niditop3, много благодаря за отговора! Попитах с идеята, че Сейким/Изис Сейким лекува и на ниво Душа/Монада, т.е. надгражда резултата от Сила плюс Рейки/Омни Шакти. Нали Сейким работи върху всички тела, дори от будичното нагоре. Елисавета Зангелми е може би най - известния мастер, инициращ в тази система и затова исках да разбера какви са личните ти впечатления от трите нива при нея. Изборът на инициращи мастери в тази система е малък.
Може ли да дадеш насоки за смислен и полезен курс по лечебна радиестезия?

# 193
  • Стара Загора
Курсовете на Вълко Чобанов мога да препоръчам. Въпреки, че ако човек няма никаква представа от лечебната радиестезия може да се обърка в началото.
Книгите на Пучко са много добри , описва целия процес много ясно и достъпно.

# 194
Курсовете на Вълко Чобанов мога да препоръчам. Въпреки, че ако човек няма никаква представа от лечебната радиестезия може да се обърка в началото.
Книгите на Пучко са много добри , описва целия процес много ясно и достъпно.
Благодаря за съвета!

Общи условия

Активация на акаунт