Рейки тема 5

• 49 814
  • 223
  •   1
Отговори
# 165
Да, трябваше да кажа не, но бях изпаднала в ступор. Преживявала съм сексуално насилие като дете и тази случка ме върна точно там.
Благодаря много за разяснението, разбирам тази гледна точка.
Но практикуващият не може да решава по собствено усмотрение дали ще докосва клиента или не. Този човек най-малкото трябваше да ме предупреди в началото на сесията и да ме пита дали съм ОК с това. Да каже как работи. Има не малко хора като мен, и не смятам че само аз съм отговорна в случая.
Здравейте, а при кого ходите на рейки и сте доволна?

# 166
Здравейте 🙂 Моля да ми препоръчате рейки терапевт за София, от който сте доволни?

# 167
Здравейте! Знаете ли при кого мога да отида за инициация в Русе?

# 168
  • София
Здравейте и от мен, случайно видях че се пише и за Рейки и затова се регистрирах. Имам Рейки (традиционното) от 23 години (от 2001г), впоследствие съм взел и Ошо Нео, Омни и Дивия Сутра и ще споделя опит, защото прочетох втрисащи неща. Накратко: Не се хващайте на въдици като самонастройки, дистанционни и групови посвещения. Само ще ви вземат парите и не вършат работа. За посвещение си трябва личен сеанс с Мастер, при това с добра репутация. Лошата новина е, че и тая работа (с посвещението) може да се свърши калпаво, както и всяка друга човешка работа.

Здравейте 🙂 Моля да ми препоръчате рейки терапевт за София, от който сте доволни?

В София си има Български Рейки Център , който си работи от 2000г. Тази година се преместиха близо до кв. Слатина (води се кв. Христо Смирненски), че наемите в ж.к. Изток вече са непосилни.
В контактите на страницата има телефони, ако Рейки гранд-мастер Екатерина Стоянова не отговаря - значи работи, звънете пак, няма секретарка. Случвало се е по 2-3 дена да не мога да я хвана на телефона. Аз съм се научил (от горчив опит) да търся първоизточника във веригата и не бих предприел никакви инициации/посвещения и т.н. без поне да се посъветвам с нея. Спокойно може да я питате за мастери в други градове, поне на мене за всичко което съм я питал ми е казвала всичко което й е известно.

# 169
Здравейте Simple Smile
Получих инициациите си в Рейки 1 и 2 ниво през 2012 някъде. Първите години бях по-постоянна, напоследък не съм. Една скорошна случка ме накара да се замисля за трето ниво. Можете ли да ми препоръчате в София другаде освен Български рейки център?
Също - много ще ми е интересно, ако споделите в какви ситуации ви помага Рейки и дали е променил живота ви.
На мен ми действа най-вече в емоционален план. На физическо ниво като че ли не успява.

# 170
  • София
Здравейте! Попаднах на темата, търсейки отговор на подобно питане като зададеното от Serendipity*. Бях инициирана в Рейки I-во ниво преди месец. С учителя се запознах предния ден преди посвещаването. Моя близка ми го препоръча и ме записа за посвещаване заедно с нея. След като ме инициира, си поговорихме малко и оттогава не съм го виждала или чувала.
По време на инициацията не почувствах нищо, както и след това. Мастерът ми каза, че ще последва 20-дневно изчистване и ще чувствам дискомфорт от различен характер, но не почувствах нищо по-различно от обикновено. Същият ден ми се гадеше доста по време на дълъг път, но след това нищо.
Не бях добре запозната с Рейки преди сеанса и, като че ли, така си и тръгнах от там. Всичко, което научих, беше от няколко листа, които получих от него и от тогава го прилагам така. Истината е, че първите няколко дена си правех сеанс всеки ден, след това разредих, поради липса на време и подходяща обстановка, а напоследък си правя веднъж на няколко дена. Знам, че няма никаква опасност или вреда от Рейки, но се чудя дали не греша някъде. Знам, че енергиятя се засилва с практиката в началото, но.. аз изгубила ли съм я като не съм практикувала всеки ден? И тя отслабва ли с непрактикуване? Сигурно въпросите ми са много глупави..
Не усещам нищо по време на сеансите. Не видях и особена промяна в живота или в мисленето си за този месец. Ще съм благодарна, ако получа нясоки.
И също така не знам дали правя самия сеанс правилно. Правя го легнала, в пълна тишина, със слушалки в ушите. Слушам една мелодия в YouTube със звънче на всеки три минути, за да сменям положението на ръцете. Започвам с молитвена поза и благодаря за Рейки и за помощта, която ми оказва (буквално казвам това) и местя ръцете на очите, след това - слепоочията, темето, гърлото, щитовидната жлеза, гърдите, слънчевия сплит, корема и завършвам с яйчниците, че там имам проблем. Накрая отново отправям същата благодарност. Всичко трае около 30-32 минути. Бихте ли споделили вие как правите сеанс?
Същото и при мен. Инициацията ми беше 2015 лятото. Нищо не чувствам и до днес. Най-глупаво похарчените ми 60 лева. Колкото повече минава времето, толкова по-абсурдно ми изглежда това нещо. И ме е срам от себе си, жена на средна възраст да се излагам така. Сега бих си купила с тия пари качествени ботуши и да ходя 3 зими поне с тях.

Щом не чувствате нищо, най-вероятно нямате никакво Рейки. Фалшивите мастери са повече отколкото предполагате. Най-лошото е, че даже може и да не знаят че нямат нужното посвещение за да настройват други хора. Само си вярват че имат нивото,  защото и тях са ги пуснали по пързалката някой да ги направи "мастери" за 50 лв.

Съветвам ви първо да проверите дали имате Рейки. Отивате при рейки гранд-мастер Катя Стоянова от БРЦ (БългарскиРейкиЦентър), не вярвам да ви иска пари за тази работа. Проверката е много проста: мастерката си слага палците в средата на дланите ви, и ако усети енергийният канал - значи имате Рейки. Ако не се усеща...ами някой явно ще трябва да връща пари за несвършена работа, дори посвещението да е било чрез личен контакт. Тя ми е казвала, че много често едвам се усеща да църцори нещо, но въобще не е това което трябва да бъде. Така е и като ходите по групови и дистанционни настройки.

Разказвала ми е, че и тя е минала по същата пързалка някога когато е почнала. Мислила е, че има Рейки, а всъщност е нямала и е работила със собствената си енергия. Но бързо се е усетила, че нещо не е наред и е разбрала че всъщност няма никакво Рейки.

Аз всъщност съм бил много по-късметлия от нея. Когато отидох при нея за 2-ра степен, тя първо ми потвърди че имам Рейки с горната проверка. Но после ми каза: "Горните ти чакри са светли, но долните са тъмни. Сигурно не са настроени." Тогава разбрах, че трябва да се настройват и долните чакри, иначе човека ще си живее в дисбаланс. Това повечето мастери въобще не го знаят и настройват само горните чакри. Те всъщност не са виновни, просто и тях никой не ги е научил. За съжаление след доста време разбрах, че има мастери които го знаят, но просто ги мързи да го правят. Ама тоя нямало нужда..и разни такива ще ви наговорят. Не могат те толкова велики да се срамят да се навеждат и да хващат клиента за глезените (за да се отворят чакрите на ходилата за добра връзка със Земята). Това, че Исус е миел краката на своите ученици нищо не значи за тях.

Та се наложи да ми повтори 1-ва степен и после получих 2-ра. Не е проблем да се повтарят настройките. Катя ми е казвала, че и на нея д-р Семир Кале (индиеца, който тогава беше единствен мастер за Омни системата) и е правил корекции в настройката на Каруна-Рейки, защото нещо не било както трябва. После за да направи Катя Омни-мастер,  я е подготвял в продължение на три месеца със сеанси. Сами си направете изводите, от раз без подготовка, за 50лв дистанционно какво ще получите.

# 171
  • София
Не съм мастер,имам вече и 2-ро ниво, но ще споделя личен опит. Имах настройка в 1-во ниво и нищо не усещах-пряка инициация, и Мастера, казваше, че не всички имат усещания. Майка ми получи инсулт, и когато излезна от реанимация и отивах вечер да я храня, ръцете ми така пламваха, че ставаха направо червени, а аз по-принцип съм със студени ръце. 1-вия път се учудих какво ми става, но това се случи и на следващия ден. Тогава се сетих, че Масера казваше, че може да се случи такова нещо,ако някой има нужда да му се подаде Рейки. В болницата не посмях, но като се прибрахме започнах да и подавам и тя се чувстваше много добре. Когато подавам на мама ръцете ми се затоплят, но когато подавам на себе си нищо не усещам. Сега имам 2-ро ниво и се старая по-често да и подавам, както и на себе си. А на физическо ниво имах нещо като брадавица на единия лакет и ходих на кожен специалист-махане с лазер ми казаха. Ами след като започнах да си подавам и 2 пъти се сетих за този проблем...след известно време усетих,че това нещо го няма. Все едно не е било там 2 години.Просто изчезна. А мама заспива веднага и спи много спокойно. Вярвам, че Рейки помага независимо дали усещаме енергията.

# 172
И аз мисля така, въпреки че, когато не усещам, и аз се съмнявам.

По време на иницицията ми в първо ниво усетих топла енергия да се надига в областта на гърдите и нагоре и почувствах нещо като блаженство. При втората ми инициация (второ ниво) не усетих нищо и беше малко разочароващо. Вероятно да имаш доверие в силата дори когато нямаш усещания, също е част от пътя на Рейки.

# 173
  • София

При втората ми инициация (второ ниво) не усетих нищо и беше малко разочароващо. Вероятно да имаш доверие в силата дори когато нямаш усещания, също е част от пътя на Рейки.

И аз на втората инициация нищо не усетих. Но на първата (когато още се съмнявах) стана нещо странно. Някъде по средата на инициацията изведнъж започнаха да ми текат сълзи и огромна буца заседна в гърлото ми...опитах се да се овладея, но то просто беше неудържимо. Трябваше да го изплача и Мастера, каза да не се спирам, да го пусна да излезе. Малко ме беше срам, но беше неконтролируемо. Това ме убеди, че Рейки е нещо много силно и съществува. А между другото, когато нещо много ми харесва и го усещам като много силно и истинско винаги ми потичат сълзи.Това ми е показателя за силните неща.
   Не бях се записала за 2-ро ниво и една вечер Матсера се обади ,че започва обучението - решх,че това е знак, че трябва да го изкарам. Бях и звъняла да я питам как да помагам на мама след инсулта и тя ме беше записала. Явно е преценила, че трябва да продължа. Преди изучаването на 2-рото ниво, Мастера каза да и подам малко и тя ще ми подсказва кога вече е достатъчно и мога да премина на следващата позиция. 3 пъти усетих кога да сменя преди да ми каже и разбрах, че енергита си тече. Когато съм на дадена позиция в началото има топлина и след известно време температурата се изравнява и тогава местя на следащата. Така го усещам аз. Дано не съм ви досадила.

# 174
Emsi696, при кого ходиш?

# 175
  • Стара Загора
Различни са усещанията , но енергията си работи , където и когато трябва. Това с освобождаването е много хубаво. При мен ми се случи подобна случка, когато за първи път отидох на Рейки сеанс. По същият начин се изкачи  топка от корема, спря до гърлото ми , след което се освободи.
Тук ще използвам да отговоря на Петков69 , ако е важно за него да няма неясноти- Кирил Стоянов прави само присъствени настройки при него съм изкарвала Първите нива и Сила+ Рейки. При Мая Джонова съм изкарвала присъствено Любов и Светлина . Те са от една школа. Мастърското ниво в Рейки съм изкарвала при Елисавета Александрова -Зангелми при нея съм учила дистанционни настройки , както и много други лечебни системи близки до Рейки. Обучавала съм мои в Рейки дистанционно и са имали забележителни резултати. Това  , че една школа не преподава така, не означава, че не може да се случи. Живеем в квантов свят, в който пространството няма значение.
След работата с енергиите , започнах да уча Лечебна Радиестезия по метода на Пучко там също диагностика и лечение могат да се случат от разстояние и това по никакъв начин не намаля силата или ефекта на лечението.

# 176
  • София
@niditop3
Благодаря за отговора, споделеното беше много полезно и интересно! Разбира се можех и аз да се обадя на Кирил Стоянов, щеше да ми отнеме 5-10 минути да му намеря телефона, със сигурност знам че имаме общи познати.
Сега обаче се налага и аз да направя уточнение, че нямам нищо против дистанционното лечение (както и обучение и диагностика както писахте). От опит знам, че дистанционният сеанс е по-силен и по-кратък като време. И това се случва защото енергията не минава през ръцете на лечителя, ами се излива директно върху клиента.

Но относно дистанционните настройки нещата стоят по много различен начин, тъй като трябва да се изгради енергиен канал през ръцете на новия лечител. Давам ви пример, че Катя Стоянова маже средата на дланите с зареден от нея "осветен елей" (има го в църковните магазини, но трудно се намира. Става и с ароматно миро ми е казвала). Освен това настройва всички чакри, включително тези на ходилата за добра връзка със Земята. При мене това даде осезаема разлика след настройката-корекция. До тогава краката ми вечер при лягане все си бяха студени, и това напълно се промени. В последствие вземах и настройка Ошо-Нео Рейки, където се работи със земната енергия и вече съм забравил какво е това да са ми студени караката.

Ще споделя и как се развиха нещата при мене. Казвал съм вече, че когато става въпрос за настройки, винаги търся по-близо до първоизточника да се включа по възможност. За това и чаках (както и много други хора тогава, говорим за преди 20г.), като дойде д-р Семир Кале да си взема набелязаните системи и степени. За които не знаят, той е избран лично от Сатя Сай Баба да разпространява неговите нови енергийни системи, които после Семир Кале патентова в Индия (да, там е възможно. Също и затова преименува Дивиа-Сутра на Омни-Сутра, за да мине всичко под един патент). А самият Сатя Сай Баба е известен с многобройните си материализации пред
отблизо снимащи камери, както и с телепортациите си. Последното не ме учудва ни най-малко, защото например нашата Преподобна Стойна, не-канонизираната българска светица, също се е телепортирвала (има свидетели).
Когато вече имах Омни, Сатя Сай Баба си беше още жив. Единственото което си спомням е, че връзката с него беше много лесна. За съжаление тогава бях много зелен и не можах много да се възползвам от физическото му присъствие за да набера опит и знания.

Та чакахме да дойде Семир Кале, той тогава казваше че дистанционни настройки не могат да се правят. Системите му си бяха ОК, но хич не беше евтино. Аз лично бях взел заем за да си платя за Омни-то. Доколкото си спомням, това Сила+ Рейки имаше само един символ (поправете ме ако греша) и беше от най-достъпните, така че Кирил Стоянов взе мастерска степен. Заема съм забравил отдавна кога съм го изплатил, но си знам че съм взел добри настройки. За Семир Кале мога да кажа, че освен че виждаше аурата на хората, също виждаше и кой каква настройка има. Даже сме го тествали без да се усети, например си спомням един път го питахме за едно момиче: Семир, тя има ли "Кристалотерапия"? Той я погледна и каза: Да, има. А настройката й не беше от него, ами от Катя Стоянова т.е. няма как да си е спомнил, че я е настройвал.

В последствие обаче, Семир казал че вече е стигнал ниво с което може да прави и дистанционни настройки и просто спря да идва. https://omniholisticindia.com/omni_center.php?name=Distant+Learn … ng+%26+Healing-48
Тук е ключът за голямото ми притеснение и съмнение: Ако Семир е стигнал до ниво добре да прави дистанционни настройки, значи ли това че всеки друг (който даже не вижда аурата) го може? Позволете силно да се усъмня в тая работа. Пак казвам, че той много години не го правеше, а беше над всички известни ми мастери за онова време.

Ще кажа и няколко думи за Омни системите и с това приключвам, че тоя пост стана цял роман. На старият сайт на Семир четем:
https://reikinetindia.com/omni-healing/
"The Omni Healing system is about 300 times more powerful than the traditional or Usui Reiki". Омни Хилинг е 300 пъти по-мощна от традиционното Усуи Рейки.

"The Omni Sutra (formerly known as Divya Sutra Healing) ...  About 250 times more powerful than the Omni Healing". т.е. Омни-Сутра пък е 250 пъти по силна от Omni-Healing. Значи според него Омни-Сутра е 300 х 250 = 75000 пъти по-силна от Усуи-Рейки.

Позволявам си да изкажа моето виждане към niditop3, без да прилича че й давам някакъв акъл: Не ви трябват
"много други лечебни системи близки до Рейки" както пишете, трябват ви една или две, обаче силни. Да топите камъни в бъбреците и тумори. Да изкъртите и плочките на улицата ако трябва Simple Smile
Възползвайте се, че имаме Омни мастер в нашата си държава, има само 4-ма в Света (освен Семир). Един в Индия и трима в Европа: в UK, в Русия и в БГ (Катя Стоянова). Всички изрично одобрени от Сатя Сай Баба.

https://omniholisticindia.com/omni_center.php?name=Different+Mas … by+Sameer+Kale-34

# 177
  • Стара Загора
Да, наясно съм както писах със системите. Но това, което споделяте Вие за Омни, същото казват за Сила плюс Рейки или за Любов и Светлина. И двете системи са давани лично от Сай Баба едната на Кирил Стоянов, другата на Мая Джонова.
В началото Сай Баба дава един символ на Кирил Стоянов , в последствие той “канализира още 5 нови “ за новото време. С Любов и Светлина е по същият начин. В последствие се превръща в цяла систаема от няколко нива.
Аз уважавам всички лечебни енергийни системи, не отричам никоя, в годините са ми помагали много. Имала съм лична история, която ме карала да търся помощ отвън. Но сега вече с опита, който имам не бих си позволила да кажа на никой или да рекламирам , че еди си коя система е по-по-най и тя ще му реши проблема. Наистина го казвам с най-добри чувства и като човек минал през много етапи на лично развитие ! Лечението е личен процес, който може да се случи и без каквато и да е външна намеса. Важно е човек да е отворен и да търси в днешно време има големи възможности, но и много заблуди и е добре, човек да има критично мислене и да не се предоверява на “ авторитети”.

# 178
  • София

По време на иницицията ми в първо ниво усетих топла енергия да се надига в областта на гърдите и нагоре и почувствах нещо като блаженство. При втората ми инициация (второ ниво) не усетих нищо и беше малко разочароващо. Вероятно да имаш доверие в силата дори когато нямаш усещания, също е част от пътя на Рейки.

Повечето хора губят чувството за поток на Енергията когато ръцете са допрени до тялото. Пробвайте без да опирате дланите до тялото, като за допълнително засилване на усещането, движете и дланите нагоре - надолу, все едно потупвате с дланите чакрата, но без да докосват тялото. Така допълнително наелектризирвате чакрата и се усилват усещанията. Трябва да усетите нещо като въздушна възглавничка между дланите ви и тялото. Ако усетите че възглавничката започва да се разширява и да ви повдига ръцете, значи сте напипали Етерното ви тяло, което се кефи на Енергията и се надува. Чакрата е пълна и се преминава на следващата.

Забележка: ако се ползва тази техника, задължително да се направи на всички чакри (от 6-та до 1-ва, на 7-ма коронната никога не се слагат ръце, оттам влиза Енергията), за да са еднакво наелектризирани. Ако на някоя чакра усещате осезаемо щипане по дланите, там тече силно изчистване и едва ли ще усетите надуването и повдигането на ръцете. Не я насилвайте, там ще си трябва още работа и продължавайте със сеансите след 2-3 дена когато ви е удобно. Да не се прилага тази техника всеки ден, защото е натоварваща за несвикнало на Енергията тяло. Няма да си навредите, но е важно да не се прекалява. Както може да се увлечете и да прекалите със сутрешното си кросче в парка, и вместо желаният тонус за деня да се чувствате изморени после, тука нещата са подобни.

Друг съвет за засилване и трениране на усещанията е, например да си почиствате (енергийно) разни храни. Например зелената салата винаги силно дърпа Енергия, защото марулите от пазара винаги са много нитратни. Ето така изглежда начина:
1. Благодарете на Рейки и изразете мислено ясно желанието си: да се почисти и зареди салатата.
2. Сложете длани над купата със салата, купата не трябва да е метална.
3. Затваряте очи и рисувате Чо-Ку-Рей в третото си око, като леко си движите главата за да си помогнете да го нарисувате, и казвате мантрата (3 пъти). Трябва да усетите рязко дърпане на Енергия от дланите ви и потокът който върви би трябвало да е осезаем. След малко по същият начин със затворени очи рисувате и Сей-Хе-Ки и казвате мантрата (3 пъти). Ако усещате щипане и мравучкане по дланите, значи чистенето е ход с пълна сила. Повече от 2-3 минути не е нужно да се прави. Аз отдавна вече знам според това колко ме е щипало по дланите, дали е щяло да ме боли корема ако не съм я чистил салатата.
4. Благодарите пак на Рейки и си събирате (допирате) дланите една до друга, така се прекъсва потока Енергия, и обявявате край на сесията.

Забележка: При казване на мантрите има особеност само при Чо-Ку-Рей, мантрата се казва докато рисувате Символа, на всяко пресичане на спиралата с вертикалната ос. Спиралата три пъти пресича оста и на всяко пресичане се казва мантрата, т.е. три пъти. И да не го направите така, Символът пак ще работи, но консенсусът от опита на много Гурута е, че така най-добре се подкарва Символа да свърши работа, а именно да усили потока на Енергията.

Можете да си чистите/защитавате и колата, тя също дърпа много силно Енергия, което си е даже логично, постоянно е изложена на всякакви влияния. Идеално става да си развивате усещанията в ръцете.

Обаче лекарства-медикаменти не ви съветвам да зареждате с Рейки, тъй като е неясно кой техен ефект ще се усили и кой ще се намали. Да не забравяме, че често разликата между отровата и лекарството е в концентрацията. По-добре не се месете. (Билкови чайове и т.н. не ги броя за медикаменти, тях си ги зареждайте на воля).

Кафето и да го зареждате, все си е вредно. За него Семир казваше, че пиеш ли кафе, подписваш за остеопороза на стари години. (отнема се костното вещество, костите изтъняват и стават чупливи). Ама разбира се и той го пиеше. Един път докато си правеше кафе, една жена му каза: "Е да ама Сатя Сай е казал да не се пие кафе, защото отваря врати които не трябва да бъдат отваряни..." и той се измъкна и нищо не каза.
За кафето също си спомням Семир казваше, че не трябва да се консумира заедно с кисело мляко. Получавало се нещо като енергийна шлака (боклук). Не е отровна комбинация, но е безсмислена - едното се опитва да елиминира действието на другото. Така, че не ги смесвайте.
За прясното мляко е обратното, дори е желателно да се смеси, тъй като съдържа калций и поне малко му елиминира действието да извлича калция от костите. Сметаните за кафе не вършат работа, в тях няма калций и с нищо не помагат. Италианците не са прости да си пият капучиното, вероятно дори без да знаят защо.

Надявам се да се бил поне малко полезен, с удоволствие ще чуя и опита на други хора.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 09:06 от Петков69

# 179
Комбинацията от кисело мляко и кафе ми се струва повече от странна.

Общи условия

Активация на акаунт