Родители на надарено дете

• 16 754
  • 122
  •   1
Отговори
# 120
  • Куциндрел
Тук въобще не знам да има тестове за надарени деца.
Ставаше въпрос за консултацията на майката с психолог и педиатър дали детето няма някакво отклонение. Те са казали, че няма, а и каквото описва и аз не виждам да има - дете като повечето деца на неговата възраст, само дето вместо да го влекат коли и подобни, то се занимава с цифри и букви.

# 121
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
надареността не е отклонение. Peace
затова ти обяснявам, че педиатър няма как да я "види", защото е фокусиран да търси проблем или отклонение. Peace

дали описаното в първия пост дете е надарено или по-будно, нямам как да знаем. Peace
някои деца показват в ежедневието завидни знания, но на теста са си около 100те точки, което се води "нормално". други са срамежливи или дивеят и притесняват останалите и на тества изкарват невероятни резултати.

за тестовете - незнам.
тук е стандартизиран, мисля от 4г. могат да почват да ги тестват.
продължава 90мин., което за малко дете е доста трудно.

# 122
За съжаление виждам темата  едва сега и е късно за какъвто и да е съвет със задна дата. Обаче пък има вариант сега, на тази възраст, да го тестирате в Менса,чиято задача е да търси хора с гениален интелект и да им предлага развитие. Там ще стане ясно има или няма гениалност и ако има ще Ви запознаят с плюсовете и с минусите в различни подходи към такива деца. В цял свят в образователните системи има подходи и варианти за работа с такива деца, които никак не е задължително да са аутисти или с недоразвито полукълбо. Аман от разни гурута в тази посока и наивници,които ги цитират. (С последното рискувам и аз да издразня аудиторията в тази тема, която обаче вместо съвет и насока са реагирали агресивно-или с нападки,или с подигравки, или с диагнози,щото чели по две книжки.) За мен би било интересно какво се случва с детето в годините до сега, какво сте предприели и как сте успели да го подкрепите. Ще Ви разбера, ако не искате да ми отговорите публично, съдейки по получената до момента подкрепа, ще се радвам да ми отговорите  на лични. Впрочем намирам за изключително полезна.

Общи условия

Активация на акаунт