Майка му ни раздели.

• 15 026
  • 161
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Авторката е прекалено млада и още не може да разбере, че това, което сега й се случва е най-хубавото нещо. Ще си поживее още някоя и друга годинка, ще си завърши образованието, ще си намери работа, ще срещне някой мъж, ще се влюби, ще си заживее с него и всичко ще си дойде а мястото. А, докато това стане ще е взела с пълни шепи всичко, което младостта може да й предложи. Един ден ще се обърне назад и ще се радва, че нещата са се развили по този начин. Но сега всичко е драма. Нормално!

# 136
Не намесвайте теми, които нямат нищо общо, брак с чужденец, Норвегия...

Сега не, но утре да- с голяма вероятност.
Тя на 18, ще учи в друг град, а той военен, ходещ на мисии+ майка му, която е против, плюс липсата на майка от страна на момичето..........с голата подкрепа на баща му.
Говоря от опит. Почти всичките ни близки на тези години направиха точно това, аз също. Нито една не е скачала от цвят на цвят, нито често влизала във връзки. Но и с такива, които слушат майките си, не сме си и помисляли да живеем.
Тези, които скачат от мъж на мъж не са се затичали да живеят с него, нито по 2 г. карат с един.

А и тя никъде не е искала съвет дали да живее с гаджето.

# 137
-Хеййй, здравей, как си? Как са децата?
-Здравей. Дъщеря ми е добре, намери си богат мъж...води я, купува й. Обикалят света. Супер е!
-А сина ти?
-Ааа, мани, намери си една курва...води я, купува й!
Двоен стандарт, според ситуацията. Най-грешното нещо е да учите дъщерите си да са независими. Независими от какво? Всеки иска любов и е нормално да страда, ако не я среща. Я, колко НЕЗАВИСИ И СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ, богати жени слагат край на живота си. Стига глупости. Същото важи и за мъжете. Любовта е чувство и е нужна. Тя не се купува и продава и не връхлита само независимите финансово хора. Любовта е естествена потребност. Понеже темата се изкриви много и скоро ще стане съревнование м/у бъдещи свекърви и тъщи. Не всички разиграват сценариите на себеподобните си. Има хора вървят ръка за ръка от детство до дълбоки старини...

# 138
  • Варна
Защо да е грешно да уча дъщеря си да е независима? Я попрочети малко в СО колко жени, зависими от мъжете си, търпят какво ли не и си налягат парцалите и седят с тях не щото много искат или ги обичат ами понеже нямат финансовата възможност да се махнат.

Аз съм независима от 20 години, със собствено жилище и мой бизнес. Може да не е кой знае какво, но ми помага да си гледам детето нормално, когато нещата с баща й се сбозиха. И не виждам нищо грешно в това.

Любов, боже, стига помии. Голата любов нито храни деца, нито им осигурява покрив, нито им плаща образованието. То ненапразно я има поговорката, че когато парите изхвърчат през вратата любовта излита през прозореца.

Авторката е млада, не ги мисли сега тия неща, за нея романтиката и сърдечните тръпки са на дневен ред, напълно нормално, сега й е времето за тия неща. Но с годините човек вижда, че само едната любов не стига.

# 139
Много обичам да дойде някоя с розови очила и дръзновенно да раздава акъл от висотата собствената си липса на опит.
"Независима" не значи да няма нужда от любов, а да може при липсата й да си тръгне, да може да се издържа сама при нужда, за да не търпи тирмоза на "милото", което поради някаква причина се е променило и вече не същото от преди.
Въобще любовта е приятелка с тази независимост, защото ако си независима, ти можеш да се справяш с твоите лични проблеми и не товариш с тях половина си, а заедно се допълвате и си имате по-богат и интересен живот.

Авторката е толкова млада, тя направо е дете, време й е да се забавлява и да се наслади на прекрасностите на живота и се научи да се справя с него, за да е по-завършена личност, когато срещне "Единствения".

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 14:56 от Moon Flower

# 140
Лелеее, военен. Един от най-безперспективния тип мъж. Защо ти е? Взима 700-800 лв заплата макс. Ако имате и дете, ще трябва бързо да се гърбиш с работа. Повечето са безмозъчни и лентяи. Най-често има и агресивни между тях. Тва ти го казвам аз-тираджията. За мнозина може да съм тъп и бачкатор, ама правя бая повече пари и имам планове в бъдеще да се пенсионирам с камиони да бачкат са мен. Пък ти си пилей младините да козируваш и шеташ на фуражка на която й се свиди да те издържа даже няколко месеца, за разкош слушка и мама 🤣
На печелившите - честито! Вместо да почерпиш вървиш да слушаш врачки!

# 141
Хаха, липса на опит казваш? Най-обичам някоя да дойде и да каже, че има трън в петата заради нечие мнение.
Гледам редактира се, та да допълня и аз. Незавсим финансово, не означава независим емоционално. Както любовта м/у деца и родители не запълва празнотата от липса на любовта м/у партньори. Но да отварям скоби и да се обяснявам е излишно. Който иска би ме разбрал. Аз съм на мнение, че баланса в отношенията е важен! Извратените ситуации са отделна дискусия.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 15:05 от ВикториА

# 142
Хаха, липса на опит казваш? Най-обичам някоя да дойде и да каже, че има трън в петата заради нечие мнение.

Трън в петата заради мнение - не. Но не съм съгласна с него, смятам, че не си се сблъсквала с лоши ситуации, които изискват да си самостоятелна и да се справиш. Или пък не разбираме еднакво значението на думата "независима", отнасяща се за жена.
А авторката на темата е младо момиче и не мисля, че говорене за нужда от любов в нейната ситуация ще й помогне.

# 143
..... едва ли някоя би посъветвала сина си да надене униформа.

Аз не познавам лично, но съм чувала за доста случаи, заради екстрите, които им се полагат на военните.

Аз познавам лично. И двамата родители са военни и насочиха синовете си към същата професия заради екстрите. Иначе, АбсурТ е права за едно- със закон трябва да се забрани жененето и живеенето на семейни начала поне до 25. Казвам го като омъжила се на 20 мамина, таткова, бабина, дядова и прочее златна лигла. Станах и мъжова лигла и въпреки че ми се угаждашена всеки мой каприз, разбрах едно важно нещо- никога, ама никога не можеш да се върнеш в безотговорното състояние на свободна единица, която не мисли за нищо друго освен за собствения си задник.

# 144
  • София
Каквато и мъжова лигла да е една жена няма как да е същото, като да е мамина, татина, бабина и дядова лигла  Simple Smile
И до ден днешен, като отида при баба ми слага да хапна, след това ми вдига масата, а после взима да погледа децата, за да мога аз да се опъна за 1 - 2 часа пред телевизора, да си почина и евентуално да подремна  Simple Smile
Та и аз подкрепям това за 25-те години 

# 145
Точно. Никога повече не е същото.

# 146
Борислава, а мислила ли си какво ще правиш след като завършиш?
Не искаш ли да продължиш с обучението си. Курсове, квалификации, колеж ....
Да, ще уча в Стара Загора-филология

Я, откога в Стара Загора има филологии?  Laughing
Май изобщо нямаш намерение да учиш...

# 147
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Независимостта има много измерения, да се говори само за финансова е доста повърхностно.

Аз обичам моя мъж. Допълваме се както физически, така и емоционално и финансово. Simple Smile
Ценим се, подкрепяме се, взимаме решения, носим отговорност за две деца. Грижим се един за друг, опора сме си. Не винаги всичко минава гладко, разбира се, имаме и разногласия. И разбира се, че зависим един от друг.

Но в този живот ситуации и съдби много, аз вярвам в най-доброто, но не знам какво ми предстои.
Може и да се разделим, може с мен да се случи нещо, близка роднина остана вдовица на 38 с две деца, може мъжът ми да превърти и да започне да ни тормози, всичко може.
Ако остана сама, родители и роднини може и да помагат, а може и въобще да ги няма в картината, но майката носи основната отговорност и тежест и е хубаво да има на какво да стъпи. Със сигурност животът ми няма да е същият, но едно определено ниво ще се запази.
Аз имам необходимото самочувствие да се справя, положила съм голям труд за образованието си, работила съм усърдно. И най-вече така са ме възпитали. Отстоявам се, участвам в взимането на решения, равнопоставен партньор съм. И мъжът ми цени всичко това.

Не ме разбирайте грешно, въобще не искам да се "боря" сама с живота. Много си ми е добре така.

За филологията в Стара Загора и аз се зачудих, но може някое уни да е отворило филиал.
Сега вече са навсякъде.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 15:43 от zwarte tulp

# 148
Борислава, а мислила ли си какво ще правиш след като завършиш?
Не искаш ли да продължиш с обучението си. Курсове, квалификации, колеж ....
Да, ще уча в Стара Загора-филология

Я, откога в Стара Загора има филологии?  Laughing
Май изобщо нямаш намерение да учиш...
В Тракийския университет😊

# 149
Дай линк, моля, защото аз такава специалност не само не съм чувала, но и не виждам:
http://www.uni-sz.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB% … 1%81%D1%82%D0%B8/

Общи условия

Активация на акаунт