Майка му ни раздели.

• 15 054
  • 161
  •   1
Отговори
# 90
За майките си децата винаги си остават деца, но след 18 г. са си възрастни хора, които могат и трябва да поемат отговорност за действията и живота си. Като иска да живее с момче, не виждам защо не, тъкмо ще усети какво е да си семеен. Ако не ѝ понася, винаги може да се изнесе, тъкмо ще си е научила урока.
Какъв според вас е проблемът в това да заживеят заедно?  newsm78....освен финансов, ако има такъв.

# 91
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Борислава, ученичка или студентка си?

Аз и не успях да разбера, малко хаотично си писала, все пак ходихте ли на кафе?
Хубаво е, че всичко се случва преди да заживеете заедно. Ако вкъщи нямаш някакви крайни неразбирателства, стой си там. Концентрирай се в работата и ученето и не бързай да се впускаш в игра на семейство.

И още веднъж ще ти кажа - мъж, който обича, не постъпва така. Не започвай да го оправдаваш с майка му. Blush
Ученичка съм, но си имам годините и си работя на трудов договор.

# 92
  • Варна
За мен проблемът е, че младежът не е дозрял. Уплашил се е, че нещата стават сериозни. Майка му още повече. И е успяла да му повлияе. Дори само това показва, че е незрял. За авторката не се наемам да коментирам колко е зряла или не. Но тя сама си спомена как е ходила да се извинява, май и да се моли. Това не е отношение на зрял човек с достойнство, а тъпа, пубертетска постъпка, само и само да закрепи нещата и златния да не я зареже. Изобщо не си е дала сметка колко лоша услуга си прави с това си поведение. И също така не си дава сметка, че трябва да гледа само като плюс раздялата им сега.

# 93
  • София
Ако наистина е на 18 няма как да е във ВУЗ. Дори да е тръгнала на 6 г. на училище, то значи сега е завършила 12 клас.

Аз пък лично изобщо не подкрепям изнасянето на момчето на квартира на 20 г. Особено, ако тепърва ще учи. Защото най-вероятно ще плащам такса са университета - айде нЕма нужда и квартири да плащам. Че и разходите по тази квартира /ток, вода, парно/. Не би ми пречило да остане вкъщи докато си завърши образованието /освен, ако не отиде да учи в чужбина/ и като си намери работа да се изнася.

# 94
Какъв според вас е проблемът в това да заживеят заедно? 

Момчето не иска. А иначе започнахме да разсъждаваме защо и майка му не иска.

За мен проблемът е, че младежът не е дозрял. Уплашил се е, че нещата стават сериозни. Майка му още повече. И е успяла да му повлияе. Дори само това показва, че е незрял.

Защо се очаква на 21 години човек да е зрял и да мисли като 40 годишен? Стига вече с тези форумски стандарти, има и истински живот.

# 95
  • Варна
Напротив, аз изобщо не очаквам да 21 да е зрял и да мисли като на 40. Аз в момента съм на 40, почувствах се достатъчно зряла да имам дете на 35. Иначе живея сама от 22-23 годишна и отлично помня на какъв акъл бях тогава и как разсъждавах. Хич не ми беше до семейство и отговорности. И не смятам, че съм изключение, по-скоро е нормално.

# 96

Питах принципно, понеже някои участници в дискусията пишат, че са категорично против живеенето на 18-годишно момиче с момче отделно.  Peace

# 97
Аз не останах с впечатлението, че всички очакват да е зрял.
Напротив, повечето се обединихме около това, че е нормално на тези години и двамата да са незрели. Hands V

# 98
  • София
За майките си децата винаги си остават деца, но след 18 г. са си възрастни хора, които могат и трябва да поемат отговорност за действията и живота си. Като иска да живее с момче, не виждам защо не, тъкмо ще усети какво е да си семеен. Ако не ѝ понася, винаги може да се изнесе, тъкмо ще си е научила урока.
Какъв според вас е проблемът в това да заживеят заедно?  newsm78....освен финансов, ако има такъв.

Проблема поне за мен е следния. Момчето на 21 г. с добра работа и "добри доходи". Момичето на 18 г. още учи в гимназия. Работи на трудов договор, което не значи автоматично добра заплата. Та - изнасят се на квартира, което значи разходи за наем, ток, вода, парно и т.н. Ако имат кола - разходи и за колата. За сега са само двамата - цветя, рози и пеперуди в корема. Парите стигат за всичко. Обаче хоп - момичето забременява. Започват се разходите по бременността /прегледи, хапчета, раждане/, след това още по-сериозните разходи по бебето. Ако пък избързат и направят бързо още едно, то тогава изведнъж изтрезняват от "голямото влюбване", пеперудите в корема изчезват и осъзнават, че "добрата заплата", която и двамата са мислили, че имат всъщност не стига за нищо. След това започват проблемите за пари и накрая знаем как свършва всичко. Да не говорим, че са на такава възраст, че не са видели нищо от живота и в един момент се сещат, че им се живее. Или пък изведнъж някой от двамата залитне по нова "голяма любов" и т.н. То това се случва при хора на доста повече години от тях, а какво ли остава за тях. Само че това го вижда само майката на момчето /чудя се нейните родители как са реагирали на това/, защото тази жена е минала през доста неща в живота и знае, че любовта много бързо се изпарява на тези години, когато дойдат проблемите. Затова и се е възпротивила

Разбира се, има и изключения. Но са рядкост

# 99
  • София
Какъв според вас е проблемът в това да заживеят заедно?  newsm78....освен финансов, ако има такъв.

Като омъжила се на 19г. и родила на 20, ще ти кажа, че колкото и да си случила на човек, прескачането на годините, в които си свободен да зависиш само от себе си и да решаваш сама какво да правиш и как да живееш, е най- недалновидното нещо, което можеш да направиш!

Казваш, че пълнолетният трябва да може да поеме отговорност за действията си и живота си, но когато се събереш с някого под един покрив, ти отново си зависима от някого и отново не можеш да правиш свободно каквото решиш, а трябва да се съобразяваш във всяка минута с него.

За мен, трябва със закон да забранят живеенето на семейни начала до 25 години. Simple Smile

# 100
Борислава, а мислила ли си какво ще правиш след като завършиш?
Не искаш ли да продължиш с обучението си. Курсове, квалификации, колеж ....
Да, ще уча в Стара Загора-филология

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 12:04 от Не се сърди, човече

# 101
Lady Cassiopeia Duval, тя може да забременее и без да живеят заедно. "Добрата" заплата почти никога не е толкова добра, като дойде детето, разходите се увеличават доста...

absurT, принципно съм съгласна с теб, но нещата не може да стават със забрани. Майката на забрани на 18-годишното си дете да направи еди какво си. Може да даде съвет, насока и т.н., но не и с караници и забрани.

Като се събереш с някой, се съобразяваш с него, но усещаш какво е да живееш с него. Аз съм много За двойките да живеят известно време заедно, преди да решат да имат деца. Като сте само гаджета, се виждат само хубавите страни на връзката - излизат, ходят на заведения, кино, интересни неща, а битовизмите остават вкъщи. Като се съберат да живеят двамата, разбират дали ще "мелят брашно" заедно...

# 102

Питах принципно, понеже някои участници в дискусията пишат, че са категорично против живеенето на 18-годишно момиче с момче отделно.  Peace

Ако под "някои участници" визираш мен, то аз многократно съм обяснила защо в постовете си в темата.
Peace Peace Peace  

# 103
 Аз, която и до ден днешен си мисля, че бях зряла за годините си, сега виждам, че в някои отношения съм била толкова наивна и неопитна, че ми иде да се плесна по челото! Ей така като авторката без малко да се омъжа на 20 години и оревах света, че друга мацка ми го "взе", а то... лелее, чак настръхвам като се сетя какви щях да ги свърша Grinning Колко неща щях да изтърва и нямаше да ми се случат, чак не ми се мисли! 

# 104
  • Варна
За мен също 18 е твърде рано да се заживява на семейни начала.

Общи условия

Активация на акаунт