Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 120 750
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 101
 Тарама хайвер
Пукани чушлета в марината с мед
Скумрия с гриловани зеленчуци

# 601
  • Мнения: 2 152
Абе, аз не съм изчезвал - все си съм Ви гледал, но Мамата нещо се прецека на компа. Сега го смених и мога да влизам като хората.
Лабрекс, не избухвам, че ще се пръсна от гордост. Просто правя обикновени неща, които се хапват в къщи. Снимам си с теле-то и не ми пука. И снамам , както си го слагам пред нас си. Казал съм, че ако си купя фотоапарат (нямам) и започна да аранжирам, значи съм се повредил и ще трябва да се отказвам Simple Smile
Но този път ще си покаже гулаша със сърнешко месо



Лека работна седмица на всички, че и мене ме чака работа. Отпуск през септември

# 602
  • София-Младост
  • Мнения: 24 094
Пилешки дробчета с лук и гъби, предната вечер беше и с воденички и сърчица

# 603
  • София
  • Мнения: 3 964
Вечерята ми (ММ предпочете пак ПК)- зелена салата с риба тон и чери 🍅 за цвят (никой не я харесва... така има повече за мен Grinning)

# 604
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
  За закуска един много шоколадов кекс (сместта е готова, аз само добавям масло, вода и яйца) 😏.





    Едни кренвиршки, тип пица и още една доза от любимите ми гъби на тиган.



# 605
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Сместта
опечени  Wink
Не може без сладичко  Crossing Arms

# 606
  • Варна
  • Мнения: 1 685
Благодаря за хубавата тема Simple Smile

Чак сега попадам на нея, срамота... На бързо правя запис с една лишена от всякаква визия и презентация снимка. Друго има за цел да демонстрира тая разръчкана тава, която сутринта заварих. Първо, че оризът ми не се слепна и хем се пилее, хем си е по български добре сварен и как на някой толкова му се е осладило, че през нощта директно с лъжицата от тавата ял.



Рецептата: Най-простото свинско с ориз. Аз обаче обичам много да шаря и оцветявам с морковчета, чушчици (и червени, и зелени), че и магданоз ръсвам или при сервиране или съвсем накрая на изсключена вече фурна. Предварително си подготвям обаче мой си бульон, никви кубчета и само него ползвам за поливането на ориза в тавичката, никва чешмяна вода. Бдя си много над манджите, понякога дори се престаравам. Пиперките от бульона преди да върна в тавата обелих, а преди това пък докато чистих от семките в суров вариант по 10 пъти проверявах семчица да не е останала. Като подправки за свинското обичаме много пипер от онзи шарения - където има и червени, и бели, и зелени, освен черни зрънца, позволих си две бахарчета да сложа и дафинов лист. Месото и него цопнах в бульона да си пуска мазнините и да омекне. Май почнах като за свинска супа и завърших прехвърляйки на няколко стъпки всичко в тава и запичайки с ориз, като преди това като подложка на дъното на тавата сложих съвсем леко запържен лук и още морков. Не слагам от веднъж всичката течност, която ориза ще поеме, обичам от време на време да проверявам, и поливам отгоре с бульона, също и местото по различно време слагам да се дозапече. Абе общо взето обичам да си играя в кухнята и резултатите не закъсняват. Мъжо вече е точно два пъти колкото мен. 55 срещу 110.... и откакто не пуши нищо чудно и 115 да прехвърля. Еййййй.... умря циганката, която ме хвалеше, та аз почнах. Grinning

Последна редакция: пн, 20 авг 2018, 09:28 от Spirit Crusher

# 607
  • Мнения: 9 485
Ала-бала, измислих вечерята покрай твоята Simple Smile 
Скрит текст:
не знаех, че Антонио Карлучо е починал миналата година..
mama iasi, да пращам адрес, казва Simple Smile
Дени, много апетитни, любими бутчета!
Паста с манатарки и пиле у нас, след 2 дни у гората на  скара Simple Smile http://pep-4o.blogspot.com/2018/08/blog-post_20.html

# 608
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Ала-бала, измислих вечерята покрай твоята Simple Smile  
Скрит текст:
не знаех, че Антонио Карлучо е починал миналата година..
mama iasi, да пращам адрес, казва Simple Smile
Дени, много апетитни, любими бутчета!
Паста с манатарки и пиле у нас, след 2 дни у гората на  скара Simple Smile http://pep-4o.blogspot.com/2018/08/blog-post_20.html


Ти пък, адрес. Може на място - има, няма на 1 час разстояние сме  Wink

# 609
  • Мнения: 2 816
Една гъбена серия от миналия месец,  виждам, че не съм я пуснала тук.

Манатарка пане
 

Свински стек с гъбен сос - манатарка и култивирана печурка


Салата пачи крак

 
Бъркани яйца


Пълнени пилешки филета - манатарка,  кашкавал, пушено месо, топено сирене


Пилешки руладини пълнени с кашкавал в сос от млечна сметана, картофи, гъби пачи крак


И от преди 3-4 дни - спагети със заквасена сметана, манатарка, пармезан, пушен свински бут

# 610
  • Мнения: 2 152
Да покажа няколко неща:
Като за начало - обезкостена сварена телешка опашка, леко пекната с масълце


просто кюфтета на скара - ама пак не съвсем прости - с плънка сирена и ситно нарязана кисела краставичка. Не стигнаха до снимка в разрез


гъши дроб с ябълки


за закуска - мини мекичета


Приятна работна седмица на всички!

# 611
  • Мнения: 9 485
Ха така! Влизай в  ритъм и давай манджите да се наслаждаваме Simple Smile

http://pep-4o.blogspot.com/2015/07/blog-post_8.html

# 612
  • Мнения: 1 265
Привет кухненски магьосници Nerd  Добре дошли на новите членове на групата Flowers Hibiscus
Я виж и Батето все по-често ни навестява Smirk Но къде се изгуби Марчева ?!
Виждам тук гъбени вкуснотии, един ориз с мръвки, много шоколадов кейк и любимите ми дробчета по селски Flushed

Аз какви ги сготвих? Макарони на фурна

и гриловани пилешки бутчета на скара + картофена и зеленчукова (краставица, маруля, царевица, червена чушка и майонеза) салати

таратор

# 613
  • Мнения: 22 867

Батето, то и по мръФките примирам, ама по мекичетатаааа....... Crazy Heart Eyes, ще вървя да ги търся в блога ти! chef bouquet
Много вкусотии, много нещо, абе много говите, момичета! Crazy Срам ме хвана, не ми се готви в тия жеги, не ми се и яде! Добре че ММ ме отменя от време на време, ама нали си е теле-ц, гладен не може да стои. Mr. Green

У нас пилешки кюфтенца от филе


и патладжанени рулца с кайма.

# 614
  • Мнения: 497
Някаква рецепта да ми предложите за чеснови пърленки?

Общи условия

Активация на акаунт