С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 156
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
Някой път е по-лесно и добре на някоя глупост или грешка на отсрещния да се усмихнеш и да си гледаш живота без излишно напрежение. Според мен понякога хората правят от мухата слон без никаква полза, че даже само във вреда, само за да покажат, че са прави. И тука снахата е права, свеки обидена и в крайна сметка....отчуждение. А може да са си полезни.

Така е. Най-добре е човек да не издребнява и да не се вживява много-много. Но ако ще таи обида години наред и ще се терзае "ама тя защо каза така, ама тя защо направи иначе", по-добре да си каже мъката и да се разберат навреме, отколкото да се мразят заради някое дребно недоразумение.
По-голямата част от междуличностните проблеми на хората се дължат на проблеми в комуникацията. Не важи само за снахи и свекърви, ами за всички хора – и съпрузи, и приятели, и колеги...

# 346
Повечето ни синове живеят сами и все се справят.   
Мъхъм Я виж Говендър Мой- с взривяването на две кафемашини и на един тиган с олио се е справил. Мамин Златен той!

# 347
Като гледам как и ти твърдо си заела позицията на майка ти и не проумяваш и половината, което ти се казва, то надали и тя би го разбрала
Споко, де. Като попадне на такава свекърва като майка си, моментално ще смени плочата.

# 348
На мен са ми спестени такива подробности, та сигурно се справя идеално- кафе в кафенето, тиган изобщо. Има заведения. 

# 349
Значи е крайно време да си намери готвачка. Mr. Green

# 350
  • Blondeville
Ама като се зажени ако пак е кафе в кафенето и тиган в ресторанта, снахата сигурно ще е лоша, че не готви и не обгрижва 😁

# 351
Ама като се зажени ако пак е кафе в кафенето и тиган в ресторанта, снахата сигурно ще е лоша, че не готви и не обгрижва 😁

Що?
Ако е оправен и изкарва пари,няма нищо лошо ..

# 352
А, не. Има само един провайдър и той вече е зает от Мамасита.

# 353
  • Blondeville
И аз не виждам нищо лошо, ама знам ли Трещи Grinning

# 354
  • София
Не съм майката, обаче за мое съжаление конфликтите са ескалирали и достигат и до мен под формата на оплаквания от страна на майка ми. Не им стигат парите. Той прави каквото може, но явно не е достатъчно. Ами майката не е съгласна цялата отговорност да е на плещите на единия в семейството, пък и го притискат да взима кредити. Нейното разбиране е, че "трябва да се живее според чергата". И много и е неприятно, че единия не смогва, а насреща получава само упреци.  Тя с баща ми е била в много красива връзка, с много любов, взаимопомощ и сега си го представя, че че така трябва да е в семействата на децата й. Струва й се, че е редно и жената да я е грижа за мъжа, да не се преуморява, да имат време да са заедно, да си помагат, че с две думи - да се обичат и да са щастливи. А синът е наясно с недостатъците на жена си, но няма да я изгони, че не работи. Той иска да си отгледат детето, пък тя има и положителни черти и си я обича и се старае. Лошото, че така като си нямат доверие за детето тя не смее да го води на неща, които са рисковани - басейн може да настине, на катерене може да падне, на конна езда може да падне, коколандия също не става, скачане на батути също... Само театър, кино и разходки.
Ако снахата беше решила по същия начин да се бърка в семейството на майка ти, дали майка ти е щяла да остане във възторг?

Колкото повече те чета, толкова повече си мисля, че семейството на снаха ти би трябвало да се дистанцира сериозно от майка ти. Такова клюкарско вмешателство, такова нахлуване в "кухнята" на друго семейство е абсолютно недопустимо.

# 355
Адаш, тези двечките са се намерили- едната мрънка защо свеки не ѝ гледа децата, другата мрънка защо снахата не работи. Чудесно гърне и похлупак са.

# 356
  • София
А, и този момент го има, определено.

# 357
  • София
Някои хора не могат така лесно да простят. Аз например, ако веднъж мъжът ми ме обиди жестоко дори и еднократно, вероятно бих се разделила с него. Други си правят невероятни скандали и на следващия ден се обичат повече от предния. Да кажеш в очите на някой истината може да е пагубно за отношенията с този човек и може да си прав, но просто понякога не си заслужава. Да, лицемерно е, но всички си имаме недостатъци. За случаи застрашаващи живот, като цитирания с ягодите и аз съм потресена как може така безотговорно да се държиш при алергия, но за дреболии кой кога се обадил, пък поздравил ли, пък колко седмици не взел детето, питал ли ме е, не ме ли... И мойта свекърва ме подпитваше тия деца до първи клас ли ще ги кърмя, каква е тая мусака без домати, шофьор на такси за децата ли съм, че не си намеря друга работа, какви са тия излишни разходи за уроци по немски в първи клас, като са по-големи има смисъл. Собствената ми майка ми се кара защо сме подарили на две от децата собствени компютри и колко е вредно това вместо да спортуват, за какво съм учила толкова тоя живот, за да си го прекарам в обслужване на децата, колко е хубаво да имаш среда от интелигентни колеги, защо се мъчим в тая България, че не е хубаво да се яде месо всеки ден и т. н. Аз ако тръгна да се впрягам на всичко какво казали колко лош родител и оглупяла домакиня съм щях да се треса от нерви. Ами усмихвам им се, пускам го покрай ушите, знам че се интересуват от децата и внуците си и им желаят доброто и си правя каквото искам.

# 358
Няма лошо, но трябва да се отчете факта, че не всички са еднакви. Някои са по-чувствителни, на други не им пука и пропускат през ушите.

# 359

Ама естествено, че снахата винаги ще е лоша. Я вижте свекървите - винаги са лоши.

Общи условия

Активация на акаунт