С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 161
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Честно, ама изобщо не разбирам драмата....
Ако свекърва ми ми съобщи, че е решила да води внука еди къде си и е направила резервация за ваканцията му, просто ще му стегна куфара и ще им пожелая Приятно изкарване.
Направо съм в шок/огроооомна чуденка от "причините" за недоволство на някои снахи......да се дразниш, че бабата иска да заведе детето ти на интересно място!

# 331
Еми далечни, но се налага да общуват. И не, не е целта на никой да маха който и да било, но разбирателството би било от полза и за двете страни. И много ми е странно така бурно като някой изкоментира - да я махаме снахата, бабата да го гледа като много знае. Нито бабата се изживява като майка, нито смята снахата за лоша майка. Напротив, притеснява се, че не може да отговори на високите изисквания на майката и да не сбърка нещо и да се случи нещо с детето.

И двете не правите нищо повече от клюкарстване и лицемерничене. И си врете носа, където изобщо не ви е работа. Сигурно така си отклонявате мислите от собствения си, не до там забавен живот. Не се занимавайте с хората. Света се движи и без вашите вездесъщи мнения и насоки към семействата, колкото и да ви е странно. За какви се мислите, че ще държите сметка на жена му, работи ли, не работи ли ...?!

# 332
  • София
Еми далечни, но се налага да общуват. И не, не е целта на никой да маха който и да било, но разбирателството би било от полза и за двете страни. И много ми е странно така бурно като някой изкоментира - да я махаме снахата, бабата да го гледа като много знае. Нито бабата се изживява като майка, нито смята снахата за лоша майка. Напротив, притеснява се, че не може да отговори на високите изисквания на майката и да не сбърка нещо и да се случи нещо с детето.
Е как да не се изживява като майка - решава си кога и къде ще води детето за една седмица и хоп прави резервация, без да уведоми предварително за намеренията си майката и бащата. Точно за родител се изживява. Че и благодарности чака - за кое - че не признава родителите на това дете като такива и взема решения за чуждо дете самстоятелно и еднолично ли? А щом не смяташе снахата за лоша, защо тогава разправя, че само лежи по диваните и кръстосва улиците? Как пък не се разтревожи за нея, че след като синът й толкова много работи, цялата домакинска работа и готвене и гледане на дете, което си е няколко професии в едно, се пада на плещите на снахата?

# 333
Да да,забелязваме колко се притеснява,няма що...

# 334
А и това - не можела да го взема събота и неделя, но можела да го води на почивка 1 път на високосна, не е никаква помощ. Запълва си времето, когато на нея и е кеф, не когато хората имат нужда. Изобщо да не се бие в гърдите, каква е помощница.

# 335
А и това - не можела да го взема събота и неделя, но можела да го води на почивка 1 път на високосна, не е никаква помощ. Запълва си времето, когато на нея и е кеф, не когато хората имат нужда. Изобщо да не се бие в гърдите, каква е помощница.
Това прозвуча супер нагло....значи бабата е длъжна да е на разположение, когато "младите" имат нужда.Но няма право да заведе внучето някъде.....
Ама такова мерене на инати пада......   Smile
резултат:победител няма, а всички са с изпилени нерви.
Страшна "комуникация" ....да плачеш ли, да се смееш ли?!!!   Laughing

# 336
Станиславчен, я обърни нещата и си се предстваи в ролята на снахата и една свекърва да ти казва кога да започнеш работа и че според нея се преуморява сина и. Дали ще ти са толкова приятни подобни забележки. Разбирам, че ти е майка но всеки трябва да си знае собствения живот и да не се бърка в чуждите. Ако го помолят за услуга и той има възможност да я свърши ок, всичко останало не е негова работа.

# 337
Честно, ама изобщо не разбирам драмата....
Ако свекърва ми ми съобщи, че е решила да води внука еди къде си и е направила резервация за ваканцията му, просто ще му стегна куфара и ще им пожелая Приятно изкарване.
Направо съм в шок/огроооомна чуденка от "причините" за недоволство на някои снахи......да се дразниш, че бабата иска да заведе детето ти на интересно място!

Дразненето идва от там,че не се пита,не се съгласуват дати примерно,а се съобщава (забележи) на родителите! Не е правилно. Да се обади,да каже за еди кои си дати имате ли планове нямате ли,да заведа детето еди къде си. Ама не,тя от уважение съобщава директно. Изказванията са грозни също,тя си мислела че има право да организира собственото си време. Ок,така е. Ама тия хора нямат ли същото право? За да поискам от свекърва ми да гледа детето,значи наистина нямам друг вариант вече. Да откаже защото има работа,планирано пътуване също съм ок. Ама щото видиш ли сега точно не й се гледало детето..  Не е длъжна,да. Това се нарича помощ,не към някой случаен. Към роднините ти. Ако ми отказва,ей така просто без причина ще я отсвиря наистина. И не говоря да гледа детето докато аз съм на маникюр,а за наистина важна и неотложна работа. Например моята отказа да гледа децата за 2 часа,докато съм на преглед при гинеколог за поставяне на спирала. Няма как да гледат подобно нещо. От 1 седмица е в отпуска,оправданието беше че щяло да вали и двора да е кален.

# 338
  • при късмета
На майка ти проблема е, че си решава всичко еднолично, прави си някакви нейни изводи и не води нормални разговори. А на всичко отгоре се чуди защо са отчуждени. Ти би ли чувствала близък, някой който не говори с теб нормално, а решава и преценява всичко? Вместо теб и без изобщо да е чул позицията ти? Няма нормален човек който да чувства близост при това положение, замисли се. Майка ти да вземе да обсъжда планове за детето, да престане да съжалява сина си и да се опитва да води нормални разговори. Току виж критерийте не се оказали толкова високи, колкото си мисли и нещата си дошли на място.
Като гледам как и ти твърдо си заела позицията на майка ти и не проумяваш и половината, което ти се казва, то надали и тя би го разбрала

# 339
Например моята отказа да гледа децата за 2 часа,докато съм на преглед при гинеколог за поставяне на спирала. Няма как да гледат подобно нещо. От 1 седмица е в отпуска,оправданието беше че щяло да вали и двора да е кален.

Че е претекст, ясно. Но защо не ѝ поставиш директно въпроса защо не иска да гледа децата ти? Мрази теб, не може да се оправя с тях, страх я е, че ще ѝ намираш кусури, има други планове за този ден, нещо друго? Има някаква причина и на твое място бих се постарала да я изясня. Ако не лично, то тогава чрез сина ѝ. Да пита той майка си защо не иска да му гледа децата.
Току-виж се оказало някое недоразумение, което лесно би се изяснило, стига да има нормална комуникация между вас.

# 340
Тук само кокошки са събрани и снахата винаги е права.  Може да е абсолютен идиот, ама нали синът я е избрал.

# 341
  • София
Ами не казва, че е лоша майка, нито, че лежи по дивани или ходи по улиците, това други потребители го коментираха. Бащата води, а другите баба и дядо взимат детето, а в къщи не готвят, защото бащата работи в ресторант. То е ясно, че е отвратително да ти се бъркат, но една почивка за децата не бих отказала, ама са 3 и не ми се отваря парашута да стане едновременно.  Simple Smile И не, не им отказва, ако я помолят да гледа детето, но й се карала снахата, че вече две седмици не се е самопредложила да го вземе и не се интересува, пък като се самопредложи не е питала. Бабата си има собствен и живот и се опитва да е от полза, но много нескопосано й се получава. И за мен проблемът е, че не комуникират както трябва и след такива, в крайна сметка не големи недоразумения, майка ми таи някаква обида, сигурно и снахата се ядосва. През годините се натрупват много такива недоразумения и вече според мен не могат да се сближат искрено. И не знам, всички съветват страните веднага и директно да казват какво мислят, но това не винаги работи. Някой път е по-лесно и добре на някоя глупост или грешка на отсрещния да се усмихнеш и да си гледаш живота без излишно напрежение. Според мен понякога хората правят от мухата слон без никаква полза, че даже само във вреда, само за да покажат, че са прави. И тука снахата е права, свеки обидена и в крайна сметка....отчуждение. А може да са си полезни.

# 342
И двете не правите нищо повече от клюкарстване и лицемерничене. И си врете носа, където изобщо не ви е работа. Сигурно така си отклонявате мислите от собствения си, не до там забавен живот. Не се занимавайте с хората. Света се движи и без вашите вездесъщи мнения и насоки към семействата, колкото и да ви е странно. За какви се мислите, че ще държите сметка на жена му, работи ли, не работи ли ...?!

Колкото и да ти е странно, това не са чужди хора, пък и за чужди понякога ти пука.

# 343
А, казваш, че стават глупаци и не добре възпитани, само кота се появи проекто снаха? До като са сами са най-оправните, изведнъж собствената им майка допуска, че е не е възпитала както трябва, един глупак

Голяма глупост! Какво значи щастлива се обадила и чакала да й благодарят? За какво? Как така някой,без значение кой,ще ми се обади да ми каже че резервирал нещо за моето дете?

Откога бабата на едно дете,е просто "някой"?
Айде зарзаватчийката от пазара,разбирам,че попада в тази категория,ама родната баба?

Като чета тази тема и все сещам за лафа на шопите.."и сам да съм в трамвая,пак ще се бутам"...
Ако си позволява еднолични решения относно детето, наистина и бабата ще стане просто някой. В повечето случаи

Да де..особено ако говорим за решения тип "приятна изненада за детето"

Както казах..празни трамваи,дал Господ..

п.п.Аз имам син.Отдавна съм му обяснила,че отношението на жена му към мен,ще бъде мерило както за интелекта и културата ѝ,така и за обичта към самия него.
Ведно с това,казвам,че ако изперкам ментално/никой не е застрахован!/,просто трябва да стоят максимално надалеч и да си гледат техния живот.
Ама да реша да направя изненада или комплимент,и това да доведе до житейска драма,значи си е избрал  момиче с доста нисък интелект и ниска емоционална култура.Все неща,за които го уча,че са сериозни критерии при подбора на партньор.
Разбира се,само времето ще покаже доколко съм си свършила работата като родител,за сега..само плюя в пазва и следя темата,за да съм в час с тренда..

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 13:33 от Какво?

# 344
Ами майката не е съгласна цялата отговорност да е на плещите на единия в семейството,
Ама някой е искал съгласието на майка ти как да подреди отговорностите в семейството си? Хм. Дали цялата отговорност лежи на плещите на единия от семейството, дали само половината или никаква отговорност, това е въпрос, който засяга само и единствено хората от това семейство. Останалите може да одобряват или не, но съгласието им няма никакво значение.

Общи условия

Активация на акаунт