С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 253
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
Приемете го като страст към драматичния изказ. :Д
Наказването с любов е когато кажеш на човека, че постъпката му е нараняваща, странна или направо неуместна и му кажеш, че ако продължава така просто ще бъде игнориран и няма да може да се радва на нашия живот. А когато повтори мръсната постъпка директно да го игнорираш-докато не осъзнае, че те мачка и че трябва да спре. Това е наказание с любов за мен. Да дадеш шанс на човека да бъде човек и да сгреши, да си поправи грешката или да си носи последствията. Аз имам един живот и няма да позволявам свекърви да ми го развалят.

# 166
Скрит текст:
Искам да ви мотивирам да се опълчим срещу старото поколение.

За пореден път ми лиспва пляскащо се по челото човече

Браво, браво, имаш завидно самочувстие. Тук пак онова пляскащото се, дето го няма

От поста ти мисля, че си над 45 години. Прости ми, ако не е вярно. :Д Просто звучиш като поколението хора, които очакват младите да си мълчат и да бъдат смачквани и да нямат самочувствие, само защото са прекарали няколко Коледи по-малко на планетата Земя. Имам високо самочувствие и за щастие мога по всяко време да затворя прозореца на браузъра и да спра забавлението си в извънредно свободния ми петък.

Беше ми много приятно да прочета и за други чудовищни свекърви, дори оцених моята, че поне не досажда засега с присъствието си, само с разговорите си.
Но ако започне, ще я подложа на наказания.

Вярвам, че повече млади хора трябва да си вярват и с любов да превъзпитават деструктивните владетелки от комунизма или от студените години на Германия в моя случай.
Как точно ще наказваш с любов?    Laughing
Нищо лично, интересно ми стана просто.....

С леко боцване, когато не слуша http://www.suveniri-dar.com/image/cache/data/10076.2-800x800.jpg

# 167
Наказването с любов е когато кажеш на човека, че постъпката му е нараняваща, странна или направо неуместна и му кажеш, че ако продължава така просто ще бъде игнориран и няма да може да се радва на нашия живот. А когато повтори мръсната постъпка директно да го игнорираш-докато не осъзнае, че те мачка и че трябва да спре. Това е наказание с любов за мен. Да дадеш шанс на човека да бъде човек и да сгреши, да си поправи грешката или да си носи последствията. Аз имам един живот и няма да позволявам свекърви да ми го развалят.

Ау, какъв ужас, няма да се радвам на вашия живот.

# 168
По принцип си права.
Обаче, както винаги, има едно голяяямо НО:мъжът ти и той има един живот.И ако е мъж на място, няма да позволи на две "пепелянки" да му отровят живота.   Smile
А ако ти позволи да "наказваш майка му с любов", значи не е мъж на място, а муньо.
Дано ме разбираш.....че не ми се обяснява.

# 169
Мъжът ми е силно разочарован от нея. :Д Темата не е за мъжът ми... Simple Smile

# 170
Чета, чета и се чудя, колко дребнави и сноби млади жени има. Вторачили са се в някакви старчески особености на характера или изменения. Коя какво казала, с какъв тон и отношение. Седите и се самонавивате за простотии. Помислете, че и вие си имате родители, които се падат тъщи и свекърви на някой, или пък, че ще станете такива. Така ли искате да се държат с вас. Все едно сте малоумни? Малко емпатия и гледане отгоре-отгоре на нещата няма  да навредят. Коментари, как ще превъзпитате възрастен човек... Много ми е смешно да чета подобни словоизлияния. Успех.

# 171
Мъжът ми е силно разочарован от нея. :Д Темата не е за мъжът ми... Simple Smile

Сигурно и той се е потресъл как може да дойде на вечерята в луксозния ресторант с тениска и сандали с чорапи. Следващия път идете в Мак Доналдс да не се червите

А, Омикрон, благодаря за думата "сноб". Точно тя ми трябваше, не самочувствие и сродните, които използвах

# 172
И ако нямате пример за хора, които изваждат думите от контекста-моля да погледнете мнението над мен. :Д Женската злоба няма край.... Simple Smile

# 173
Това пък да те е срам от майка ти е върха на простотията. За мен критерии за един човек никога не е била външността или дрехите.

# 174
Леле :Д Няма смисъл да се занимавам да обяснявам понеже темата е голям сеир, но все пак:

Изказването ми беше в полза на това, че когато един човек те дразни с отношението си е възможно да започне да те дразни И с външността или личността си. Кой го е срам от чия майка? Simple Smile

Момичета, разбирам, че ви мързи да четете всяко мнение, но чак толкова отгоре отгоре вече става неадекватно да се коментира.

# 175
Да бе, разбрахме, че си върха в хранителната верига. Спокойно. Възхищаваме ти се вкупом. Остани със здраве.

# 176
Аз не бих се връзвала точно на Омикрон, който е мъж и т.н. да не ставам клюкарка Simple Smile

# 177
Женската злоба няма край.... Simple Smile

Каквото повикало, такова се обадило.

# 178
Това пък да те е срам от майка ти е върха на простотията. За мен критерии за един човек никога не е била външността или дрехите.

Ми как да ти кажа, има майки например, които много се срамят от вида и поведението на децата си, дори и пораснали. Та така, обратното също го може.

Имайки предвид предишното поколение колко критично е било към сегашното, се чудя откъде накъде пък сега се търси снизхождение към тях. Истината е, че всяко поколение си има облик, а бейби бумърите са от по-големите гадове.

# 179
Истината е, че никого не го е срам от майка му в моя разказ, а дадох пример за това как майка му ми каза в ресторанта как роклята ми е прекалено шик (изчистена черна тясна рокля до коляното, 5 см ток и спирала на очите беше цялата ми визия) за ресторанта, в който всички бяха облечени като мен или поне на ниво, включително и мъжа ми и сестрите му, както и братята му и баща му. Тя дойде със сандали с бели чорапи и изтъркана тениска и имаше наглостта да коментира абсолютно нормалното ми облекло на фона на другите хора.
С това отношение казах, че Е възможно хората да те подразнят и с външния си вид. Когато някой ти каже, че си неадекватно шик и видиш сандалите му и 130-килограмовата му визия, по човешки можеш и да го напсуваш на ум. :Д

Мъжът ми е разочарован от поведението й към мен. Не от визията й. То визията й би била симпатична, ако беше с добра душа и поведение.

Ух.... що си губя времето в БГ мама.

Общи условия

Активация на акаунт