С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 146
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Скрит текст:
Ми точно това й казвам, ама сърце майчино не трае Simple Smile Сигурно и с възрастта стават по-обидчиви. Детето на 40 само да си решава какво да прави, само да знае, че ако има нужда от помощ си насреща.
Въх, горкото то мамино златно дИденцИ! Живо да го оплачеш, че си изхранва семейството! Като не иска да работи събота и неделя, да си намери по-доходоносна работа. Ама това теб и майка ти въобще не ви засяга, че да им се месите - така са решили така са направили. Аман от месещи се свекървища и сестри.

И аз точно това мисля, че си е негова работа какво изобщо да прави с живота си, но предполагам и твоята майка няма да се стърпи само да гледа отстрани и да си мълчи, ако в течение на години, примерно ти работиш на 2 места, отслабнеш с 20 кг., налага се да почнеш да ходиш на физиотерапия заради проблеми с гърба, но не излизаш в болнични, защото на тебе се разчита за всичко, само мъжът ти и децата ти ходят на почивка последните 3 години, а не отивате заедно, ежемесечно те притискат освен това и да вземеш кредити за не спешни неща. Ами лека полека взеха да я обземат съмнения, че синът й може да продължава така. И когато нетакатично се бърка в това дали пък след като си финансирал последните 7-8 години десетки курсове за усъвършенстване на благоверната половинка в какви ли не посоки - компютри, езици, изкуства, спорт не би било добре за благото на семейството и тя да има някакви доходи, защото така на другия може и да му изгърмят бушоните е ужасно грозна и нахална немеса в семейните работи. Да, много е нахално да ти се бъркат, но и тя не може да мълчи. Според майка ми, ако обичаш някого трябва да виждаш какво се случва с него и да те е грижа за него.
Да те е грижа за някого, не означва да му се месиш в семейството!
Това 40 годишно дитенци си има глава на раменете - да я използва. След като е решил да се прави на мъж и да издържа жена си - да се усъвършенства и да си смени работата с по-доходна, а не да работи на 5 места за без пари и да "каталява". Да развие собствен бизнес, ако иска и ако му стиска. Твоя /и не само той/ как успява сам да издържа семейството си? Може и при тях мъжа да не иска тя да работи. Ама тя и майка й не ти дуднат на главата да започваш работа, нали? Майка ви примерно може да си пренасочи енергията в помагане за намиране на по-доходоносна работа, ако има възможност и щом толкова я е грижа за детендето й. Майка ви като не може да мълчи, да не се цупи един ден, че снахата й е крива и че станали караници в семейството на брат ти - да в неговото семейство, състоящо се от него, жена му и детето. А това, че той не може да изкарва достатъчно ,за да си издържа семейството, без да му се налага да рабти толкова много, си е лично негов и на жена му проблем - не е ваш /с майка ти/. Едва ли на снахата и е много кеф да води сама детето на море и да си "кукува" сама, гледайки другите как са отишли семейно - ама като са им толкова финансите - това е. Както и да живеят - това си е техния живот, а не вашия.

# 376
И аз точно това мисля, че си е негова работа какво изобщо да прави с живота си, но предполагам и твоята майка няма да се стърпи само да гледа отстрани и да си мълчи, ако в течение на години, примерно ти работиш на 2 места, отслабнеш с 20 кг., налага се да почнеш да ходиш на физиотерапия заради проблеми с гърба, но не излизаш в болнични, защото на тебе се разчита за всичко, само мъжът ти и децата ти ходят на почивка последните 3 години, а не отивате заедно, ежемесечно те притискат освен това и да вземеш кредити за не спешни неща. Ами лека полека взеха да я обземат съмнения, че синът й може да продължава така. И когато нетакатично се бърка в това дали пък след като си финансирал последните 7-8 години десетки курсове за усъвършенстване на благоверната половинка в какви ли не посоки - компютри, езици, изкуства, спорт не би било добре за благото на семейството и тя да има някакви доходи, защото така на другия може и да му изгърмят бушоните е ужасно грозна и нахална немеса в семейните работи. Да, много е нахално да ти се бъркат, но и тя не може да мълчи. Според майка ми, ако обичаш някого трябва да виждаш какво се случва с него и да те е грижа за него.
Не. Категоричо, не. Твърдя го като майка на 25-годишен, който живее отделно вече 5 години, има добра професия и доходи, но живее като тийнейджър рипайки по де що купони види. Вече писах, че мога да направя списък по-дълъг от влакова композиция с нещата в неговия начин на живот, които категорично не одобрявам и намирам, че вредят както на здравето му, така и в чисто социален план. Но нито съм си позволила, нито бих си позволила да му дудна за начина на живот, който той си в избрал и води. Сори, голям мъж е, а не малкото момченце на мама. Ако ме попита за мнението ми или за съвет, ще кажа точно това, което мисля. В противен случай, намирам за безкрайно нередно да си отварям човката и да дудна за неща, които не са моя работа. Все едно да позволя мой родител да ми дудне на мен. Да бе, да.

# 377
След всичко споделено от Станиславчен, мога само да кажа, че съжалявам мъжа. Ето за това говоря, когато казвам, че не е лошо да работят и двамата. Ако мъжът има хиляди левове доход и си живеят добре, ок - нека не работи. Но ако мъжът се гърби като магаре да осигурява някакъв стандарт - е те това не го разбирам. Пълен егоизъм

# 378
  • София
ха-ха, много ми е смешна майка ми как ми даваше акъл преди години - " И да знаеш, не е хубаво мъжа ти да е много работлив. Няма да имате време да сте заедно." И други нейни "мъдрости"  - "Не е важно дали има дипломи - важно е да има хубава професия и да е добър човек".

# 379
Оставам с впечатлението, че майка ти твърде много обича да дава акъл на околните.

# 380
Аз не бих предприела резервация без предварително съгласие на родителите. Не само от съобразяване с тях, а защото  времената са опасни. Дори със съгласие, не знам дали бих тръгнала на  пътуване с деца сама извън града ни.
Но се питам тази снаха не се ли чувства некомфортно да няма лично спечелени пари, дето се казва за едни гащи?! Освен това, що за млад и здрав човек би си седял вкъщи и да няма никакви амбиции за личностно развитие.
А вие, дами, които яростно я защитавате, ще гледате ли спокойно, ако ВАШИТЕ мъже се гърбят от работа, а  вие стоите и чакате само на тях? Ако е така, ще се усъмня, че наистина ги цените.
Слава Богу,  нямам тези терзания, но  ако това се случи на моите синове, едва ли бих стояла безучастна. Едно е да имаш наистина наложителна причина да не работиш, съвсем друго е да  си "Богданка".

# 381
  • София
Оставам с впечатлението, че майка ти твърде много обича да дава акъл на околните.

Абсолютно. И никой на нея да не й дава. А ако сгафи нещо  - нервна криза от сблъсък на представата за себе си и реалността. Но си мисля, че трябва да имаме милост даже и към такива хора. Simple Smile

# 382
  • София

Абсолютно. И никой на нея да не й дава. А ако сгафи нещо  - нервна криза от сблъсък на представата за себе си и реалността. Но си мисля, че трябва да имаме милост даже и към такива хора. Simple Smile
Демек въпреки цялото й вмешателство и пъхане на носа в чужди работи, снахата да я уважа и да й е благодарна за това?

# 383
Аз не бих предприела резервация без предварително съгласие на родителите. Не само от съобразяване с тях, а защото  времената са опасни. Дори със съгласие, не знам дали бих тръгнала на  пътуване с деца сама извън града ни.
Но се питам тази снаха не се ли чувства некомфортно да няма лично спечелени пари, дето се казва за едни гащи?! Освен това, що за млад и здрав човек би си седял вкъщи и да няма никакви амбиции за личностно развитие.
А вие, дами, които яростно я защитавате, ще гледате ли спокойно, ако ВАШИТЕ мъже се гърбят от работа, а  вие стоите и чакате само на тях? Ако е така, ще се усъмня, че наистина ги цените.
Слава Богу,  нямам тези терзания, но  ако това се случи на моите синове, едва ли бих стояла безучастна. Едно е да имаш наистина наложителна причина да не работиш, съвсем друго е да  си "Богданка".
Ние реално не знаем причината,поради която тя не работи. Не вярвам на думите на майката или дъщерята,все пак те виждат само това което са си наумили.

# 384
И аз се питам уж си създала мъже с глави на ръменете си, способни и т.н. обаче не допускаш същите тези мъже да не могат да си вземат решения сами, и няма да стоиш безучастна.  newsm78
Какво ви става бе хора, оставете си децата да си живеят сами живота и да се блъскат главите в стените докато прогледнат.

# 385
  • при късмета
След всичко споделено от Станиславчен, мога само да кажа, че съжалявам мъжа. Ето за това говоря, когато казвам, че не е лошо да работят и двамата. Ако мъжът има хиляди левове доход и си живеят добре, ок - нека не работи. Но ако мъжът се гърби като магаре да осигурява някакъв стандарт - е те това не го разбирам. Пълен егоизъм
Но пък положението може изобщо да не е такова, а силно преувеличено в главата на свекървата. Изобщо не изключвам този вариант.

Абсолютно. И никой на нея да не й дава. А ако сгафи нещо  - нервна криза от сблъсък на представата за себе си и реалността. Но си мисля, че трябва да имаме милост даже и към такива хора. Simple Smile
Виж сега, на теб ти е майка и можеш да я толерираш колкото искаш. Но някак не ти ли се струва, че не може да го изисквате от снахата? Веднъж ще направи компромис, втори път и ако тя си мълчи, ще стане даденост. И майка ти все ще си мисли, че е права, а повече от явно не е. Ти, ако беше на снахата на мястото до кога би търпяла? То към някои хора, като проявиш милост и им става навик.
Оставам с убеждението, че майка ти само на снахата прави подмятания, а мъжа ти не е удостоен с тази чест. Ти самата как би се чувствала, ако майка ти не коментира нещо с теб, а директно на мъжа ти си налага вижданията?
Не ми отговори и ако твоята свекърва те разнася по роднини, както майка ти снаха ви, как ще се чувстваш

# 386
Веселке, говоря хипотетично за моите синове.  В реална ситуация не знам дали и как бих реагирала. Вероятно бих защитила сина си или обратното, ако той е неработещ, а жена му се нагърбва.
Тази ситуация няма  връзка с възпитание и готовност за самостоятелен живот. Това е въпрос на мироглед, на разбиране на същността на семейния живот, на разбиране за съпричастност в неговото изграждане.  Имам една приятелка, която казва леко иронично:  "Прекалено добре съм си възпитала сина. Толкова е възпитан, че нищо не смее да каже на жена си от страх да не я обиди".  Та и този съпруг може да е "прекалено добре възпитан". Но пък какво възпитание има съпруга, която злоупотребява с търпението и възпитанието на мъжа си? Това пък аз го наричам използвачество. Нали възпитанието трябва да се прилага и на човека до теб?

# 387
Но пък положението може изобщо да не е такова, а силно преувеличено в главата на свекървата. Изобщо не изключвам този вариант.

Коментирам това, което е подадено от жената. Не ми е създала усещане да извърта нещата и да ги представя по угоден нея начин. Признава тежкия характер на майка си, не виждам да я защитава изцяло. Може и са е обсъдено в семейството жената да не работи, а може и да е. Но не разбирам що за егоист трябва да си, за да гледаш как мъжът ти бъхти като за трима, да стигне до болница, да почиваш сама с децата (това не съм сигурна дали го разбрах правилно и ако съм, дали мъжът мъжът пропуска заради липса на финанси). Отново ще кажа - горкият мъж.

# 388
  • София

Иначе, stanislavchen, доколкото разбирам и ти дълго време не си работила, или още не работиш, майка ти на теб не ти ли намила, че не е редно само мъжът да опъва каиша на работа? Или само 40-годишното дете е за жалене Thinking

Да, правилно разбирате. Тя и на мен ми врънка колко е лошо това, как съм можела да имам по - добър живот ако работя, как се оглупява ако не правиш различни неща, но при мен мъжът настоява да не започвам работа другаде, защото иска да разполагаме с времето си. Назначил ме е в неговата фирма, но на практика имам по час-два работа на ден. Разликата обаче е, че нито аз, нито той сме толкова стресирани от работа, даже не работим всеки ден и ни е много добре. При сина й обаче не се получава така лесно. пък и сина е много по - различно от зетя, както всички много добре знаем. Simple Smile

За нея има щастие и радост и в професионалния живот - контакти пътувания, радост от постиженията и аз сама си ги отнемам с този си избор. Има и самочувствие и самоуважение като правиш и нещо в работата си. Аз напуснах предишната си работа и я замених с това да сме заедно с мъжа ми, но корпоративния живот не ми липсва изобщо.
[/quote]
Значи когато мъжът каже жената да не работи, може, но когато жената каже жената да не работи, не може, правилно ли разбирам?

# 389
  • при късмета

Коментирам това, което е подадено от жената. Не ми е създала усещане да извърта нещата и да ги представя по угоден нея начин. Признава тежкия характер на майка си, не виждам да я защитава изцяло. Може и са е обсъдено в семейството жената да не работи, а може и да е. Но не разбирам що за егоист трябва да си, за да гледаш как мъжът ти бъхти като за трима, да стигне до болница, да почиваш сама с децата (това не съм сигурна дали го разбрах правилно и ако съм, дали мъжът мъжът пропуска заради липса на финанси). Отново ще кажа - горкият мъж.
Не съм казала, че извърта нещата. До тук тя говори само и единствено от името на майка си, с нейните доводи, нейните намерения, нейното виждане по този и онзи въпрос, изобщо обяснява гледната точка на майка си и ней защитава. Единственото което от каза от свое име, и то беше с половин уста е, че все пак свекървата е трябвало да пита за резервацията. Доводите защо или защо не трябва да работи снахата, също бяха на майка ѝ. Притесненията и това как вижда си, не правят изключение, макар и дъщеря ѝ да е в същата позиция като снахата.
Затова изразих съмнение, че щом е през очите на свекървата може и да е преувеличено

Общи условия

Активация на акаунт