С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 140
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Като бях по-млада повече се притеснявах дали семейството на мъжа ми ще ме одобрява. Даже съм плакала как така са ме изкарали лоша за нещо, но мм много помогна за осъзнаването ми. Simple Smile Сега ми е ясно, че каквото и да правиш няма пълна угодия и го давам много спокойно.

# 361
Аз само да кажа във връзка с бабата, дето резервирала екскурзията без знанието за майката, ако някой се навие да води моя Тайфун на подобно мероприятие, което ще е всичко друго, но не и почивка, че съм абсолютно съгласна и даже може и да си платя. Wink Казвам за всеки случай, че може някой от родата да ме чете тук, та да си знаят. Simple Smile
Иначе сериозно - за мен е прекалено вторачване в подробностите и ненужно опъване на нерви. Еми действала е импулсивно жената, голяма работа. Искала е радост да достави. Дай Боже всекиму такива баба. Е мойте в момента са едната на море, другата на планина, аз опъвам каиша с дребнато на студа в София. Joy

# 362
  • София
Някои хора не могат така лесно да простят. Аз например, ако веднъж мъжът ми ме обиди жестоко дори и еднократно, вероятно бих се разделила с него. Други си правят невероятни скандали и на следващия ден се обичат повече от предния. Да кажеш в очите на някой истината може да е пагубно за отношенията с този човек и може да си прав, но просто понякога не си заслужава. Да, лицемерно е, но всички си имаме недостатъци. За случаи застрашаващи живот, като цитирания с ягодите и аз съм потресена как може така безотговорно да се държиш при алергия, но за дреболии кой кога се обадил, пък поздравил ли, пък колко седмици не взел детето, питал ли ме е, не ме ли... И мойта свекърва ме подпитваше тия деца до първи клас ли ще ги кърмя, каква е тая мусака без домати, шофьор на такси за децата ли съм, че не си намеря друга работа, какви са тия излишни разходи за уроци по немски в първи клас, като са по-големи има смисъл. Собствената ми майка ми се кара защо сме подарили на две от децата собствени компютри и колко е вредно това вместо да спортуват, за какво съм учила толкова тоя живот, за да си го прекарам в обслужване на децата, колко е хубаво да имаш среда от интелигентни колеги, защо се мъчим в тая България, че не е хубаво да се яде месо всеки ден и т. н. Аз ако тръгна да се впрягам на всичко какво казали колко лош родител и оглупяла домакиня съм щях да се треса от нерви. Ами усмихвам им се, пускам го покрай ушите, знам че се интересуват от децата и внуците си и им желаят доброто и си правя каквото искам.

Ами следващия път, когато майка ти ти се оплаче, ѝ кажи да си свирка и готово.

# 363
  • София
Ми точно това й казвам, ама сърце майчино не трае Simple Smile Сигурно и с възрастта стават по-обидчиви. Детето на 40 само да си решава какво да прави, само да знае, че ако има нужда от помощ си насреща.

# 364
  • при късмета
И моето дете ще ходи с баба си на море. Но за мен по-естествено от това да знам предварително, няма. Както и за майка ми. Даже въпроса ѝ беше "Имате ли нещо против", т.е. в множествено число и пита докато бяхме двамата с мъжа ми. Изобщо няма да ѝ хрумне да резервира без да е питала.
Напълно разбирам да иска да направи изненада за детето, но за целта изобщо не е нужно да са изненадани и родителите. Толкова е елементарно.
Вече съм напълно убедена обаче, че това конкретната баба никога няма да разбере. Да се чувства обидена колкото си иска, снахата е абсолютно права. Това също няма изгледи да разбере.
И да става по-обидчива с възрастта е неин проблем, тя да се оправя. Никой не е длъжен да се съобразява с личностни изменения

# 365
  • София
Ми точно това й казвам, ама сърце майчино не трае Simple Smile Сигурно и с възрастта стават по-обидчиви. Детето на 40 само да си решава какво да прави, само да знае, че ако има нужда от помощ си насреща.
Въх, горкото то мамино златно дИденцИ! Живо да го оплачеш, че си изхранва семейството! Като не иска да работи събота и неделя, да си намери по-доходоносна работа. Ама това теб и майка ти въобще не ви засяга, че да им се месите - така са решили така са направили. Аман от месещи се свекървища и сестри.

# 366
  • София
Ма ко, точно това е което казваш, че няма да го разбере бабата и е права снахата, но ако бях аз щях да се съобразя с възрастовите изменения и първо да й кажа, че не може без да пита, пък после да я похваля как се е сетила и много ще ми се ще пак да се сети да направи нещо хубаво за детето. Снахата като й каза директно, че така не й зачита мнението и си позволява нещо без да пита показа, че е права, а бабата сбъркала, обаче в крайна сметка от едно добро намерение да зарадва и родители и дете резултатът беше тресяща се от нерви баба пред рев в туристическата агенция, която се чудеше да се откаже ли изобщо от пътуването, медиация от мен и таткото да се успокои и все пак да отидат и да не се занимава с дреболии, да се обади предварително другия път, но честно се съмнявам да има друг път, заради ей такова излишно ескалиране на въпроса да й докажат колко е непомислила, колко глупаво прави планове за друг, че не уважава снаха си. И тя действително е направила глупост, че не е питала, но нито изпитва неуважение, очаквала е да зарадва всички, а получила истината, че е сглупила. Ама като ти я натъртят така истината после ти се отщява да правиш други хубави неща за този дето те е изкарал глупак.

# 367
  • София
Ма ко, точно това е което казваш, че няма да го разбере бабата и е права снахата, но ако бях аз щях да се съобразя с възрастовите изменения и първо да й кажа, че не може без да пита, пък после да я похваля как се е сетила и много ще ми се ще пак да се сети да направи нещо хубаво за детето. Снахата като й каза директно, че така не й зачита мнението и си позволява нещо без да пита показа, че е права, а бабата сбъркала, обаче в крайна сметка от едно добро намерение да зарадва и родители и дете резултатът беше тресяща се от нерви баба пред рев в туристическата агенция, която се чудеше да се откаже ли изобщо от пътуването, медиация от мен и таткото да се успокои и все пак да отидат и да не се занимава с дреболии, да се обади предварително другия път, но честно се съмнявам да има друг път, заради ей такова излишно ескалиране на въпроса да й докажат колко е непомислила, колко глупаво прави планове за друг, че не уважава снаха си. И тя действително е направила глупост, че не е питала, но нито изпитва неуважение, очаквала е да зарадва всички, а получила истината, че е сглупила. Ама като ти я натъртят така истината после ти се отщява да правиш други хубави неща за този дето те е изкарал глупак.
Ехеее, то бива, бива лигавщини и циркаджилъци от страна на бабата, ама чак пък да изпада в нервна криза и ревове, само защото майката на детето, не се е изкефила и не ѝ е благодарила (?!?) за несъобразителноста, незачитането и неуведомяването за намеренията на бабата към детето, ми идва прекалено. Такива театрални лиготии не са ми по вкуса.

# 368
  • Blondeville
Както е имало начин бабата първо да попита, така и е могло снахата съвсем нормално да ѝ каже колко е добра идеята, но предпочита предварително да ги попитат с таткото. И готово. Пък едната се тръшнала, пък другата се тръшнала, голяма драма сякаш! Разбирателството е двупосочен процес.

Иначе, stanislavchen, доколкото разбирам и ти дълго време не си работила, или още не работиш, майка ти на теб не ти ли намила, че не е редно само мъжът да опъва каиша на работа? Или само 40-годишното дете е за жалене Thinking

# 369
  • при късмета
Ама и майка ти не си е признала грешката, нали? Как тогава снахата да го знае? Той пътя към ада е постлан с добри намерения. За това, че не е попитала, снахата е в пълното си право тя да е обидената, това е положението. Нали все пак е пуснала детето? Това говори, че все пак с нея може да се разбереш. Тръшканията на майка ти обаче, говорят за пртивното.

# 370
  • София
Скрит текст:
Както е имало начин бабата първо да попита, така и е могло снахата съвсем нормално да ѝ каже колко е добра идеята, но предпочита предварително да ги попитат с таткото. И готово. Пък едната се тръшнала, пък другата се тръшнала, голяма драма сякаш! Разбирателството е двупосочен процес.

Иначе, stanislavchen, доколкото разбирам и ти дълго време не си работила, или още не работиш, майка ти на теб не ти ли намила, че не е редно само мъжът да опъва каиша на работа? Или само 40-годишното дете е за жалене Thinking
И аз това питам?
Това ми напомни на вица:
Срещат се две приятелки и едната пита "как са децата"?
- Да знаеш само, дъщерята какъв хубав мъж си намери. Хем красив, хем вкъщи готви, пере, чисти, на екскурзии я води - абе мъж мечта е. Много я гледа.
- А синът ти?
- Ох, остави, остави - горкия такава мързелана си хвана, че сега той е принуден да чисти, да пере, да готви, а оная уруспия и на екскурзии го влачи да му харчи парите. Laughing

# 371
  • София
Въх, горкото то мамино златно дИденцИ! Живо да го оплачеш, че си изхранва семейството! Като не иска да работи събота и неделя, да си намери по-доходоносна работа. Ама това теб и майка ти въобще не ви засяга, че да им се месите - така са решили така са направили. Аман от месещи се свекървища и сестри.

И аз точно това мисля, че си е негова работа какво изобщо да прави с живота си, но предполагам и твоята майка няма да се стърпи само да гледа отстрани и да си мълчи, ако в течение на години, примерно ти работиш на 2 места, отслабнеш с 20 кг., налага се да почнеш да ходиш на физиотерапия заради проблеми с гърба, но не излизаш в болнични, защото на тебе се разчита за всичко, само мъжът ти и децата ти ходят на почивка последните 3 години, а не отивате заедно, ежемесечно те притискат освен това и да вземеш кредити за не спешни неща. Ами лека полека взеха да я обземат съмнения, че синът й може да продължава така. И когато нетакатично се бърка в това дали пък след като си финансирал последните 7-8 години десетки курсове за усъвършенстване на благоверната половинка в какви ли не посоки - компютри, езици, изкуства, спорт не би било добре за благото на семейството и тя да има някакви доходи, защото така на другия може и да му изгърмят бушоните е ужасно грозна и нахална немеса в семейните работи. Да, много е нахално да ти се бъркат, но и тя не може да мълчи. Според майка ми, ако обичаш някого трябва да виждаш какво се случва с него и да те е грижа за него.

# 372
  • София

[/quote]

Да, правилно разбирате. Тя и на мен ми врънка колко е лошо това, как съм можела да имам по - добър живот ако работя, как се оглупява ако не правиш различни неща, но при мен мъжът настоява да не започвам работа другаде, защото иска да разполагаме с времето си. Назначил ме е в неговата фирма, но на практика имам по час-два работа на ден. Разликата обаче е, че нито аз, нито той сме толкова стресирани от работа, даже не работим всеки ден и ни е много добре. При сина й обаче не се получава така лесно. пък и сина е много по - различно от зетя, както всички много добре знаем. Simple Smile

За нея има щастие и радост и в професионалния живот - контакти пътувания, радост от постиженията и аз сама си ги отнемам с този си избор. Има и самочувствие и самоуважение като правиш и нещо в работата си. Аз напуснах предишната си работа и я замених с това да сме заедно с мъжа ми, но корпоративния живот не ми липсва изобщо.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 16:55 от stanislavchen

# 373
Ама тия работи не са ли на брат ти работа. Откъде знаеш ти двамата какво си говорят вечер, като си легнат. Може и брат ти да не иска тя да работи. И най-вече ОСТАВЕТЕ хората на мира, това си е техният живот, не вашият.

# 374
  • при късмета
Но трябва да говори за това само и единствено със сина си. Не на теб да се оплаква и да разнася на всички останали снахата или направо да ѝ нареди да започне работа или да ѝ го подмята, а да говори само и единствено с него.
Ако ти беше на мястото на снаха ти твоято свекърва така те разнася по роднини, дали ще ти е приятно? Или на брат ти мястото няма ли да ти е неприятно, че майка ти си смята, така самостоятелно, че няма да се справиш, пак да спомена разнасянето, а с теб самата не е говорила?
Приеми, че и в семейството на бмрат сами са решели нещата, а защо така са го решили си е само тяхна работа.
Най-вероятно положението не е толкова черно, колкото е в очите на свекървата. И даже само малко да е преувеличила и по някакъв начин тези нейни животоспасяващи опасения са стигнали до младите под формата на подмятания, само е затвърдила, че няма нужда с нея да споделят, както и, че е по-добре да ѝ нямат много доверие. За капак тя им прави "изненада", като ги игнорира от всякъде и резервира почивка за детето без никакво предупреждение. Като са ѝ казали, че е трябвало да предупреди е започнала да прави нервни кризи и да реве, без изобщо да си признае, че са прави.
Колкото и да ти е неприятно да го чуеш отношенията им куцат заради майка ти, не заради брат ти или снахата.
Ако беше моя свекърва отношенията не само щях да кучат, а да няма никакви

Общи условия

Активация на акаунт