С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 129
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
Майката не мрънка непрекъснато, а леко е подпитала снахата дали няма да си намери работа.

# 406
А, не било непрекъснато? Само от време на време. ОК. Joy

# 407
  • София
Майката не мрънка непрекъснато, а леко е подпитала снахата дали няма да си намери работа.
А ти си всеки ден си с тях и знаеш дали е леко и дали е веднъж и дали е подпитване или хапливост гарнирано с нахалство?  Thinking

# 408

Не, само един път е било. А мъката си споделя главно със сестрата. То ясно, че така ще извъртите нещата.

# 409
Ами и аз го намирах за неприемливо, ама така се случи, че си стоях в къщи доста време, гледах породени деца и в един момент почнах работа.
Така се бяхме разбрали с мъжа ми и така стана. Малко по-дълго време ми отне да си намеря работа но си намерих. Майка ми се опита на няколко пъти да ми каже как било по-добре за мен да имам собствен доход и аз съм съгласна с това, но това е моят живот и аз решавам кога и какво ще стане. Представям си ако беше свекърва ми с която не сме в цветущи отношения да се беше пробвала. Майка ми мога да и кажа по-рязко какво мисля но няма да е същото със свекървата. Особено пък, ако жали синчето си, как се гърби от работа пък аз живот си живея.

# 410
Веселке, може и да са се разбрали, ама тази жена, ако има съвест и любов към този човек, не би го оставила сам да се бъхта,  ако няма належаща нужда да не работи. Належаща нужда според  мен е болно дете, тя самата да не е добре здравословно, да гледа възрастен родител или просто липса на работа в населеното място. Другото е точно мързел и липса на жал към собствения й съпруг. В конкретния случай не беше посочена някоя от тези причини. Хайде да не си кривим душите. Има доста примадони, дето  смятат, че са  голямата работа.

# 411

Не, само един път е било. А мъката си споделя главно със сестрата. То ясно, че така ще извъртите нещата.
Честно казано, и един път не е редно. Трябва да е нещо много фрапиращо, за да си го позволи човек.

# 412
Тя не е казала - ама, мързел, време е да почнеш работа, а деликатно е подпитала .

# 413
  • при късмета
Колко деликатно може да е такова подпитване? И пак идва въпроса защо държи сметка на снаха си, вместо да попита сина си дали има промяна в това им решение. Или говори с дъщеря си след държането на сметка на снахата, защото пък тя е някакъв фактор?

# 414
Не съм сигурна колко деликатно може да подпита човек, който съвсем неделикатно резервира пътуване за внучето и след това уведомява майка му. Някак, не ми прилича на особено деликатна в комуникацията си персона.

# 415
  • София
Тя не е казала - ама, мързел, време е да почнеш работа, а деликатно е подпитала .
Деликатно, деликатно, колко да е деликатно при условие, че го казва в чуждо семейство? Колкото може да е деликатно лекото подпитване от типа "аз кога ще стана баба" или "Пенка от 2-я етаж е бременна, аз дали ще доживея да видя внуче" и подобни от тоя сорт?

# 416
  • Blondeville
Аз първия пост по темата го разбрах като регулярно подпитване. Този точно глагол беше ползван, което аз лично възприемам като отвреме навреме, тоест не просто като еднократно мнение. Което си е дразнещо.

Нека stanislavchen уточни дали свекървата подпитва редовно, и дали подпитва снаха си, сина си, или и двамата.

# 417
Веселке, може и да са се разбрали, ама тази жена, ако има съвест и любов към този човек, не би го оставила сам да се бъхта,  ако няма належаща нужда да не работи. Належаща нужда според  мен е болно дете, тя самата да не е добре здравословно, да гледа възрастен родител или просто липса на работа в населеното място. Другото е точно мързел и липса на жал към собствения й съпруг. В конкретния случай не беше посочена някоя от тези причини. Хайде да не си кривим душите. Има доста примадони, дето  смятат, че са  голямата работа.

По-добре не може да се каже.

# 418
  • София
Скрит текст:

Виж сега, на теб ти е майка и можеш да я толерираш колкото искаш. Но някак не ти ли се струва, че не може да го изисквате от снахата? Веднъж ще направи компромис, втори път и ако тя си мълчи, ще стане даденост. И майка ти все ще си мисли, че е права, а повече от явно не е. Ти, ако беше на снахата на мястото до кога би търпяла? То към някои хора, като проявиш милост и им става навик.
Оставам с убеждението, че майка ти само на снахата прави подмятания, а мъжа ти не е удостоен с тази чест. Ти самата как би се чувствала, ако майка ти не коментира нещо с теб, а директно на мъжа ти си налага вижданията?
Не ми отговори и ако твоята свекърва те разнася по роднини, както майка ти снаха ви, как ще се чувстваш

Не да изисквам нещо, но това е човекът, такъв е. Има си и хубави и лоши страни. Все пак е майка на мъжа ти.
Във форумите доста се изкривява истината, защото естествено хем се представяма необективно, а само от едната страна, хем няма как да се предаде в няколко поста цялата картина. Истината е че не е изобщо толкова драматично положението. живеят си хората, не им се бърка никой, аз споделям виждането тук, че никой на никого не трябва да се бърка, още по-малко пък да тръгне някоя майка да оправя големи хора на по 40. Описах случая защото ми е тъжно отчасти за майка ми, а и защото осъзнавам колко сложно нещо е това комуникацията. Реално имаме две добронамерени страни и пак не могат да си паснат и да се разбират, защото хората по много различен начин приемат нещата. Както тука някой правилно беше усетил, да със снахата можеш да се разбереш, обаче тя е този тип човек - ще наругае бурно свекървата за нещо и на другия ден сякаш го е забравила. Тя е много прям човек. А при свекървата не работи така, тя не го забравя и дълбоко се засяга, че й се карат като на малко дете, защото никога никой друг в живота й не се е държал така с нея. В нашето семейство сме възпитани да сме по - тактични, по - въздържани, направо казано лицемерно любезни. Това с директното казване на истината в очите не е толерирано. Разбирам, че за някои това е неприемливо. но различни виждания. И така за един 65 годишен човек със самочувствие, уважаван през целия му живот е неприемливо някой да му се кара като на глупаче. Не знам дали мога да предам добре къде е тънкото разминаване, но да, правилно, сгрешила е, но някак истината трябва да се поднася от насрещния, като нещо, което трябва да доведе до нещо продуктивно, до положителен резултат в крайна сметка. Целта в този конкретен случай нали е да научиш насрещния занапред да те пита предварително за нещо, като те включва в някакви планове, останалото е чудесно. Целта не е да му покажеш, че е лош глупав, несъобразителен човек, който ти се бърка в живота и не искаш повече да си помисли да планира нещо с теб. Начина на комуникация между тях е като да отстреляш с топ муха. Да, ама после има много косвени щети. И този дето стрелял и този дето са го попиляли не разбират защо после не им се получава. Единия си е бил прав да си изсипе гнева как така планират без да го питат, другия си вика - аз искам да ги зарадвам, а получавам унижение. И да, ясно е, че на никой не би му било приятно да го разнасят, но с кой друг да сподели една възрастна жена освен с децата си. Ами не е тръгнала да коментира на седянка със съседките. С мен споделя. И да, пристрастна съм, че ми е майка, и не е приятно да не те питат за нещо, но честно казано, аз не бих си позволила да нагрубя по никакъв начин собствената си свекърва, независимо каква глупост е направила, още повече с такъв рязък тон и пиперлив език. А някои потребители биха го приели съвсем естествено - ми казва си истината снахата, не си крие чувствата, всичко да е ясно, ако трябва да прекъсне и контакт.  Ами не е толкова просто. От това няма печеливши - само губещи.
Наистина си пристрастна.
Да решиш, че можеш заминеш някъде с чуждо дете, без да го съгласуваш с родителите, е и безотговорно, и проява на неуважение спрямо тези родители. Това не е дреболия. Това не е и постъпка на деликатен човек. Острата реакция в такава ситуация е съвсем логична. Ругатни, ако наистина е имало такива и не преувеличаваш, са недопустими. Не може майка ти да прекали толкова много, а после и двете да очаквате снахата да се усмихне криво и да махне с ръка.
Ако към това се прибави и бъркането в "кухнята" на семейството на сина и снахата, вече става прекалено.
И как така за теб е допустимо да не работиш, а за снахата не е?

# 419
Колко деликатно може да е такова подпитване? И пак идва въпроса защо държи сметка на снаха си, вместо да попита сина си дали има промяна в това им решение. Или говори с дъщеря си след държането на сметка на снахата, защото пък тя е някакъв фактор?

Защото синът е вечно на работа. 

Общи условия

Активация на акаунт