Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 715
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Аз се плаша от това ,че айде сега пак имаме движение .Ми зимата какво ще правим.А такива вкусотийки има зимата-сармички,кисело зеленце ох ,печено прасенце Simple Smile

# 331
Аз се плаша от това ,че айде сега пак имаме движение .Ми зимата какво ще правим.А такива вкусотийки има зимата-сармички,кисело зеленце ох ,печено прасенце Simple Smile
Оххх, направо не знам😀

# 332
Оххх, направо не знам😀
Кисело зеле,оххх огладнях.
Аз май не ям достатъчно.. Нищо не ми се дояжда, а на ресторант като седнем е най-трудно. Само когато съм при майка ми мога всичко да си изям и още да искам 😄

# 333
  • София
На мен до скоро ми се ядяха основно въглехидрати - покрай усиленото гадене и то не сладки, а разни тип солети, картофи, ориз, бейк ролс, закуски без много подправки и миризми. Иначе редовно и зелеви сармички ми се прияждат Stuck Out Tongue Winking Eye.
От скоро почнах да ям и плодове вече - от около 2 седмици и е по-добре.
Месо много рядко ям - общо взето като всички ядат такова от немай къде, а иначе си обичам месо и риба, но в момента хич не ми идва отвътре да ги ям No Mouth .
Аз също имах някакви притеснение дали нямам някоя бактерия и накрая вчера отидох и пуснах микробиология и стерилна урина, защото първият ми час за женска консултация е чак втората седмица на август и предпочетох да се застраховам.
Казахме на двете баби, много се радват Blush.

# 334
И аз нямам никакъв апетит, но не се чувствам добре на празен стомах, затова гледам да не се оставям Relaxed
На мен също ми изписаха Елевит, явно са хубави. Взех си ги за 27 лв. от близката аптека.

Има ли някой с къса шийка да се следи? Следващата седмица имам преглед за преценка за серклаж и много се притеснявам. Хем си давам сметка, че няма как да се предвидят нещата и може би е добре да се направи превантивно, хем се тревожа, че си е операция, а и после може да има усложнения. Някой да е минал през това при предишна бременност?

# 335
  • София
Момичета, а мислили ли сте нещо за съхранение на стволови клетки. От вчера почнах да чета и ме заболя главата Blush . Рано е, но там, където ще се следя има някакви пакети и отстъпки - т.е. ако съхраняваш стволови клетки основния пакет на женската консултация излиза безплатно и има допълнителна отстъпка от цената за раждането, ако правилно съм се ориентирала и за това се чудя най-вече от сега.

# 336
И аз вчера точно това четях, то в болницата без това нищо не може да се прави друго. И си мисля дали да не съхраняваме, като знам че могат да се ползват от всичките членове на семейството ако имат съвпадение на меките тъкани

# 337
Dara_30, вчера по време на прегледа чух, че шийката ми била 2.5см., измерена с пръсти. Не ми беше казано нищо по този повод, по-късно прочетох, че това се води скъсена шийка, та днес отивам на друг лекар да видим така ли е или не е така.
Искам да ви попитам дали са ви правили цитонамазка и микробиология, и дали са ползвали спекулум за целта? Вчера ми взеха като директно ми набухаха първо четчицата за цитонамазка, после клечката за МБ и останах потресена, досега винаги със спекулум са ми вземали пробите. Но всичко отгоре ми изписаха Макмирор, въпреки настояването ми първо да видим МБ и тогава да се лекувам, ако има нужда. В крайна сметка МБ излезе днес и е чиста, но се чудя дали е достоверна като е взета по този начин, даже се надявам лекаря, при който мисля да отида днес да се съгласи да ми вземе нова проба. И дано нямам скъсена шийка, че този серклаж и постоянно лежане ми звучат много неприятно.

# 338
А вие купили ли сте нещо за бебо или чакате? Вчера бях на жк, беби расте достааа добре...с една седмица напред..това мисля, че е добре...Чудя се кога да започвам да купувам нещата едно по едно..

# 339
  • Sofia
Dara_30, вчера по време на прегледа чух, че шийката ми била 2.5см., измерена с пръсти. Не ми беше казано нищо по този повод, по-късно прочетох, че това се води скъсена шийка, та днес отивам на друг лекар да видим така ли е или не е така.
Искам да ви попитам дали са ви правили цитонамазка и микробиология, и дали са ползвали спекулум за целта? Вчера ми взеха като директно ми набухаха първо четчицата за цитонамазка, после клечката за МБ и останах потресена, досега винаги със спекулум са ми вземали пробите. Но всичко отгоре ми изписаха Макмирор, въпреки настояването ми първо да видим МБ и тогава да се лекувам, ако има нужда. В крайна сметка МБ излезе днес и е чиста, но се чудя дали е достоверна като е взета по този начин, даже се надявам лекаря, при който мисля да отида днес да се съгласи да ми вземе нова проба. И дано нямам скъсена шийка, че този серклаж и постоянно лежане ми звучат много неприятно.
Взимаха ми три пъти цитонамазка и винаги е било със спекулум. Не виждам как иначе може да е сигурно, че са остъргани клетки от шийката точно.

# 340
На мен днес ми взеха за цитонамазка и микробиология и си беше със спекулум.

За купуване за неща за мен е мнооооого рано.

# 341
Да, и при мен със спекулум. Също така, за мерене на шийка с пръсти за първи път чувам. Обикновено е с помощта на ехограф, все пак става дума за милиметри. Не знам, този доктор ми изглежда много съмнителен, още повече, че ти е изписал лекарства преди да види резултатите от изследванията. Задължително второ мнение!

# 342
  • София
До колкото ми е известно шийка се мери само с ехограф, това с пръстите ми звучи несериозно просто.

А относно вземането на проба за МБ или цитологично изследване, с риск да прозвуча малко като черна станция, бих посъветвала жената да се ориентира към друг доктор.
Направо нямам коментар, как изобщо някой си мисли, че може да вземе чиста проба по този начин.... То ако ставаше така щяхме да си ги взимаме сами в домашни условия и да си ги носим по лабораториите, както правим с урината примерно, вместо да се чекнем по голи д-та по магаретата Rolling Eyes

# 343
  • София
На мен ми е прекалено рано за купуване Blush. То аз тези дни се престраших да кажа на бабите. А и предвид, че на феталната ми казаха, че е младеж... пазя всичко за до около 10 годишна възраст, даже и количката, и креватчето. И и се чудех за количката - тя си е в съвсем добро състояние, но дали ще ми е удобна Rolling Eyes . И дали не е вече демоде Blush, ама от друга страна здрава количка... Но има още време, докато стигнем до нея.

# 344
  • София
И на мен ми взеха проба за МБ и цитонамазка със спекулум. Ако мога да те успокоя мажа се с Макмирор и Клотримазол (редувам ги) и за сега няма проблем. Но все пак при мен се наложи СЛЕД резултатите от изследванията, защото се оказа, че имам гъбички Confused
Иначе за купуването ми се струва твърде рано.

Общи условия

Активация на акаунт