Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 651
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте всички и от мен! Леко бременеене момичета! Термина ми е 09.01.2019 и с удоволствие се присъединявам към вашата групичка! Blush

Първоначално и моят беше тогава, но след последната консултация ми го изместиха на 3ти. Лека бременност 🤗🤗

# 511
  • София
Тези съм пускала .Кое е ТАТ и кое е Мат???

Не съм голям специалист, но това намерих в нета:
Тиреопероксидазни антитела (ТРО Аb). Наричат се още микрозомални антитела (МАТ).
Тиреоглобулинови антитела (Tg Ab, TAT).

Аз след малко тръгвам към ендокринолог.
Консултирах се  и с хомеопата си. Напълно сигурна е, че може  да ми помогне да сваля TSH, без хормона. Помоли ме да направя всички изследвания на щитовидната жлеза + допълнително желязо. Днес вече не мога да ги пусна, че трябва да е на гладно.
Ще питам и ендокринолога дали има алтернативни методи, без да и развявам хомеопатията пред очите Simple Smile. Иска ми се да ме прегледа и на ехограф, да не е само лабораторни изследвания.

# 512
Здравейте,
В 13г.с. съм с термин 27.01.19г.
На вас след биохимичният скрининг предлагаха ли ви да правите от пренаталните тестове за хромозоми аномалии, макар и резултатите да са били добри?
Защото при мен така се случи и като ми напълниха главата с такива мисли много се замислям какво да правя и направо ме хваща страх. От узд прегледа нямаше нищо притеснително, съвсем нормални параметри на това, което гледат за риск от аномалия.
Аз мисля, че всичко е свързано и е голям бизнес това, но не всеки може да си го позволи.

# 513
Здравейте, включвам се и аз към очакващите през януари голямото събитие. Чета ви от първата тема, но сега събрах смелост да се включа. В 13 седмица и 2 дни съм, термина ми е на 30 януари.Първа бременност ми е след успешно ин витро от трети опит, дълго чакано и желано. Пожелаваю лека бременност на всички в групата и успешен и ревлив финал Hug

# 514
  • Sofia
Здравейте,
На вас след биохимичният скрининг предлагаха ли ви да правите от пренаталните тестове за хромозоми аномалии, макар и резултатите да са били добри?
Защото при мен така се случи и като ми напълниха главата с такива мисли много се замислям какво да правя и направо ме хваща страх. От узд прегледа нямаше нищо притеснително, съвсем нормални параметри на това, което гледат за риск от аномалия.
Аз мисля, че всичко е свързано и е голям бизнес това, но не всеки може да си го позволи.
Аз имах добри резултати, но не чак категорични. Даже ме убеждаваха, че няма нужда от допълнителни изследвания, но аз направих такъв тест, включващ само аномалията за Даун.

# 515
Здравейте,
Аз имах добри резултати, но не чак категорични. Даже ме убеждаваха, че няма нужда от допълнителни изследвания, но аз направих такъв тест, включващ само аномалията за Даун.
При мен излезна комбиниран риск 1:2700,
Биохимичен скрининг риск 1:1000, а възрастовия 1:1300.
Объркана съм и наистина не знам как да постъпя.

# 516
Аз също нямах никакви оплаквиня, но си направих изследвания миналата есен и се оказа, че съм с хипотериодизъм и хашимото. ТАТ и МАТ са антитела, които ако са над границите говорят за автоимунен процес и хашимото.

Бебето вече си има негова жлеза, но тя все още не функционира на 100% сама. По същия начин вече всички негови органи са оформени, но ще им трябва време да заработят на пълни обороти, нали затова са и 9-те месеца Wink
Не е въпроса, че то товари нашата жлеза, а че може на него да не му достига хормон, което би могло да окаже влияние в развитието му, знаете за колко много неща отговаря щитовидната.

Не искам да ви плаша изобщо, напротив пожелавам ви всичко при вас да е наред и да нямате нужда от хормон. Но просто искам да ви предупредя, че не е съвсем безобидно и е добре да се следят тези неща, тъй като често протичат без симптоми.

Аз лично не бих рискувала в такъв момент, ако ми се налага да реша да не пия хормон.  Все пак през тези няколко месеца най-важно е бебчо да е добре и да се развива нормално. Пък след като родим, можем колкото искаме да експериментираме с телата си. Аз лично също възнамерявам да спра постепенно хормона, като спазвам режим на хранене и приемам добавки Smiley

# 517
Аз ще правя другата седмица такъв пренатален неинвазивен тест. БХС изобщо не съм правила, само ФМ. Според док след 35 г. вероятността БХС да даде фалшивоположителни или фалшивоотрицателни резултати е доста голяма, затова реших да си го спестя този статистически скрининг. Става въпрос и за пари, няма съмнение, но е доста по-надежден пренаталният тест от БХС.

# 518
  • Sofia
Здравейте,
При мен излезна комбиниран риск 1:2700,
Биохимичен скрининг риск 1:1000, а възрастовия 1:1300.
Объркана съм и наистина не знам как да постъпя.

При мен комбинирания беше 1:910 . Затова, тъй като ще е четвърто бебе, реших, че 700 лв си струват Simple Smile

# 519
Аз ще правя другата седмица такъв пренатален неинвазивен тест. БХС изобщо не съм правила, само ФМ. Според док след 35 г. вероятността БХС да даде фалшивоположителни или фалшивоотрицателни резултати е доста голяма, затова реших да си го спестя този статистически скрининг. Става въпрос и за пари, няма съмнение, но е доста пренаталният тест е доста по-надежден от БХС.
Къде ще го правиш?

# 520
Скрит текст:
Аз ще правя другата седмица такъв пренатален неинвазивен тест. БХС изобщо не съм правила, само ФМ. Според док след 35 г. вероятността БХС да даде фалшивоположителни или фалшивоотрицателни резултати е доста голяма, затова реших да си го спестя този статистически скрининг. Става въпрос и за пари, няма съмнение, но е доста пренаталният тест е доста по-надежден от БХС.
Къде ще го правиш?
Аз се спрях на теста на Tranquility на Genoma (Швейцария). В сайта им има телефони за няколко града в България. Обаждаш им се и си уговаряте ден и час. По принцип работят с много лаборатории, не е нужно да е към конкретна клиника.
И Prenatest са на този принцип, доколкото знам.

# 521
  • Sofia
Само да кажа, че за мен това е безсмислено изследване. С тази бременност го направих в два поредни дни. Първото във Фемина ( изпращат пробите в Майчин дом), на следващия ден в Щерев. Там си изследват и кръвта. Резултатът от майчин дом беше 1:910, а от Щерев 1:11350. Абсолютно безумие. Затова пренатест и си знаеш Simple Smile

# 522
  • Лапландия
Мамита...имам въпрос-коремът трябва ли да ми е твърд? От сутрин до вечер е така..Все едно имам газове, а реално нямам...
                                       http://bremennost.bg/vtvardqvane-na-korema-pri-bremennost.html             

# 523
Само да кажа, че за мен това е безсмислено изследване. С тази бременност го направих в два поредни дни. Първото във Фемина ( изпращат пробите в Майчин дом), на следващия ден в Щерев. Там си изследват и кръвта. Резултатът от майчин дом беше 1:910, а от Щерев 1:11350. Абсолютно безумие. Затова пренатест и си знаеш Simple Smile
И аз така прецених за БХС. Още повече, че говорих с доста АГ ( включително и такива, практикуващи в чужбина) за различните фирми, предлагащи неинвазивни пренатални тестове и повечето твърдят, че на всички по-големи имена можеш да се довериш. Цените за нашия стандарт са солени, дано паднат или ЗК да започне да поема някаква част, особено за рискови бременности и/или по-възрастни родилки.

# 524
  • София
Dara_30 споделям напълно твоето мнение, даже се притеснявам, че чак сега започвам хормона, в 12 седмица. Не е толкова страшно, по-стряскащо е ако има някакъв негативен ефект върху здравето, и нашето, и на бебето.
За неинвазивния тест, на мен ми излезе нисък риск на БХС и на частно и държавно ми казаха, че няма нужда. С първата ми бременност нямаше такъв тест и се доверих на БХС, не виждам защо сега да е различно. А знаете ли до коя седмица най-късно се прави?

Общи условия

Активация на акаунт