Топли слънчеви лъчи, грее теста с две черти!Бебеправене Тeма 339

• 50 081
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Melaniek това, което пишеш звучи точно като моите симптоми. Нущо чудно и аз да съм с такова нещо - няма О., но за сметка на това ми се появиха пъпки по лицето, подут корем, гърдите редовно ме болят седмица преди края на цикъла. Реших да меря фоликулите още два цикъла за да имам някаква по-категорична картинка за О., следващия цикъл пускам хормони и междувременно търся репродуктивен док.
Успех и не се отчайвай!
Как разбра, че нямаш овулация? Пиш тест, или прогестерон?

# 76
  • София
Момичета, не се заблуждавайте по болките в гърдите, те не са симптом в толкова ранна бременност. То преди да има закъснение може да няма никакви симптоми. Всички симптоми и неразположения идват от това, че почва да расте хормона Бета ЧХГ, преди това на месечния чикъл влият други, като прогестарон, ЛХ, ФСХ и така на татък.
Ако няколко месеца не успеете да хванетв О с тестовете, може да се направи фоликометрия.
Имайте предвид, че при една нормална здрава двойка шанса на месец да забременее е 20 процента, с хубава СГ и О.
Успех на всички.

# 77
  • София
Добро утро момичета , когато преди 3 години започнахме бебеправене  " серия" 1 симптоми за бременност имах всеки месец , миналата година бебеправене "серия"  2 отново беше придружена с една камара усещания , сега съм си казала да става каквото ще , правя си тестовете за ову до колкото биха могли да са верни и чакам , без да си внушавам , че гърдите ме болят , имам бодежи тук там , мирише ми на това или онова . Каквото е писано ще стане , когато му е времето .

# 78
Melaniek това, което пишеш звучи точно като моите симптоми. Нущо чудно и аз да съм с такова нещо - няма О., но за сметка на това ми се появиха пъпки по лицето, подут корем, гърдите редовно ме болят седмица преди края на цикъла. Реших да меря фоликулите още два цикъла за да имам някаква по-категорична картинка за О., следващия цикъл пускам хормони и междувременно търся репродуктивен док.
Успех и не се отчайвай!
Как разбра, че нямаш овулация? Пиш тест, или прогестерон?

При мен е сложно. Имам си ОВУ, имам си редовен цикъл, но е кратък и оскъден. Имам си и микрополикистоза, която не е тежка.
ОВУ е установена при гинеколог, а не чрез пиш тестове. Ще направя кратък курс с Ясмин и след това ще ги спра. Малко да си наместя хормона на стреса.

# 79
  • Варна
Здравейте , днес бях на преглед при АГ , имам някакво кървене на шийката - неуточнено . Пуснахме цитонамазка. След 10 дни ме праща да изследвам прогестерон и хламидии. А ако ми дойде на 20.07, ще пускам и хормони . Каза , че кървенето може да е от всичко , дай боже да не е нещо сериозно . Хламидии бях пускала началото на годината и нямах .. да видим сега . Инъче общото ми състояние каза, че е добро . ОВУ ще настъпи до 3 дни . Стискайте палци , това кървене да отшуми и да е било вследствие на настинката ,която изкарах , и този чесец да е късметлийския ми . 🤗 Хубав ден на всички!

# 80
Здравейте, мили момичета. Исках да ви попитам има ли значение по кое време на цикъла се прави изследване за инсулинова резистентност? Нямам никакви симптоми за това - редовен цикъл с ову, но искам да го отметна и това изследване, и вероятно ще го правя на втори ден от Ц, заедно с някои хормони. Благодаря ви. Пожелавам ви от сърце сладки бебчета и търпение...което е най-трудното в случая...

# 81
  • София
Момичета, събирам желаещи да се запишат във Вълшебното списъче Simple Smile

Можете да ми пишете на ЛС с дата на последен цикъл, очаквана дата на овулацията и дата на НЕчакана менструация Simple Smile

# 82
  • Бургас
С противозачатъчните ще стане още по-зле. Иска се диета, спорт и инозитол в по-големи количества. Най-вероятно си с повишен естроген и кортизол, а противозачатъчните ще го качат още и като ги спреш временно ще си ок и след това ще скочи още  повече. От опит.
Мини основно на вегетарианса диета и месо, ама не пилешко и елешко, без захари и рафинирани, спорт и инозитол и ще се оправяш.

# 83
Изпила съм 1 хапче. По добре ли е да отида на лекар, изследвания и да го мисля отново или?

# 84
  • Бургас
Аз ти казвам моето мнение, краткосрочно решават проблема, дългосрочно- не. 1 хапче нищо не е, ако решиш може да ги спреш без проблем.

Инозитол пиеш ли и изследва ли инсулиновата резистентност.

# 85
Инсулиновата резистентност е изследван, беше наред. Само кортизола не беше наред.

Ще ги спра и ще започна на ново, с нов лекар. Препоръчайте ми моля ви, във Варна??

# 86
  • Бургас
Почвай директно инозитол/инофолик и диета и междувременно виж да те насочат момичета от варна към читав ендо.

Хранителни навици и кортизол
Оказва се, че храненето е най-важният фактор за поддържане на относително постоянно ниво на кортизол в организма.

Чесънът е една от храните, участващи активно в поддържането на нормалното ниво на хормон в кръвта. Това се дължи на високото съдържание на витамин С, който е добре известен със своето антиоксидантно действие.

Той повишава съотношението тестостерон/кортизол приблизително с 20%,  взема и активно участие в процеса на изграждане на колаген, особено важен фактор при наличие на високи нива на хормона.

Приемът на витамин С намалява и усещането за болка по време на тежка и интензивна тренировка. Една от най-изобилните аминокиселини в мускулите - L-глутамин, спомага за увеличаването на мускулния синтез, повишава съпротивителните сили и стимулира отделянето на соматотропин - хормон, известен като антагонист на кортизола.

От друга страна фосфатидилсеринът, фосфолипид, който се намира в малки количества в храната, мозъка и мускулните клетки, редуцира отделянето на кортизол вследствие на стрес, породен от тежка тренировка.

Той може да бъде два вида - животински и соев, като вторият значително намалява нивото на холестерол. Животинският фосфатидилсерин, който се намира в говеждия мозък, се смята за потенциално опасен поради възможност от заразяване с "луда крава".

Приемът на въглехидрати по време на и след тренировка значително намалява катаболните ефекти на кортизола. А това е и най-подходящият момент за похапване на нещо сладко след тежка тренировка.

Съчетанието на бързоусвоим протеин с въглехидрати е повече от препоръчително! Спортните напитки могат да предизвикат отделяне на инсулин, който от своя страна да доведе до прекратяване на секретирането на кортизол.

За да бъде ефективен процесът на "контролиране" на нивото на кортизола, е важно да се запомни, че е необходимо да се изгради правилен хранителен режим, включващ 6-8 малки хранения. Намаленият наполовина калориен прием може да доведе до увеличаване на нивата на кортизол с приблизително 40%.

Използването на подходящи суплементи води до постигане на добри резултати при контрола на този хормон. Захар, шоколад, кафе и храни с високо съдържание на мазнини неизменно водят до повишаване отделянето на кортизол.

Например, три чаши кафе през деня водят до повишение на нивото му за около 18 часа, а когато те са подсладени със захар, ефектът е още по-силен.

Всекидневният стрес най-често е породен от обездвижване, проява на алергична реакция, хранителен дисбаланс, висок прием на алкохол, кофеин или захар, депресия, недостатъчен сън, тежка тренировка или дори прекомерно седене пред компютъра.  Но пък от друга страна лесно можем да приучим тялото си ефективно да се бори с физиологичните и емоционални дразнители.

Първото нещо, което със сигурност можем да направим е, да променим начина си на живот, като включим различни техники за справяне със стреса, дихателни упражнения, хипноза, медитация, йога, секс или дори просто слушане на хубава музика.

Намаленото количество кофеин и увеличеното време за сън, както и по-честите разходки на открито, са само част от преодоляването на този "проблем".

# 87
  • Варна
Инсулиновата резистентност е изследван, беше наред. Само кортизола не беше наред.

Ще ги спра и ще започна на ново, с нов лекар. Препоръчайте ми моля ви, във Варна??
Магдалена Ангелова - в жълтата сграда до окръжна се намира . Работи само понеделник , вторник и сряда . Званиш на регистратурата на света анна за час . Успех!

# 88
Лаленце, честити сини гащи Simple Smile
Лейди, добре дошла. Хубаво е да се провери защо е нередовен М. Инсулиновата резистентност често дава подобни симптоми.
Скорпи, знаеш ми пожеланието Simple Smile
Melaniek и Europa, трябва да си направите 3-кратен тест за ИР. Подкрепям Чери в това- дори да се докаже ИР, диетата и спортът са основополагащи за овладяване на състоянието. Имам такава приятелка, не един път съм го казвала. Не посягайте директно към ПЗ, те само ще потиснат нещата. Инозитол много помага при ИР.
Simba,уточнете произхода на кървенето - важно е! И отново на фронта, хихи
Flowers Hibiscus Аз тези дни съм на контролни прегледи, надявам се да имаме зелена светлина...

# 89
  • Варна
Пак се появи кафявото течение ... писах на аг-то каза да пия 3х2 витамин Ц .. и след като спре тогава да бебеправим... да ама ОВУ е след 3 дни Sad криво ми е много.... надявам се да спре до 2 дни , но не ми се вярва...

Общи условия

Активация на акаунт