Мартенски мами 2019

• 48 492
  • 709
  •   1
Отговори
# 75
  • бургас
здравейте и от мен. Днес видях ЧХГ 666,40. Овулацията ми е била на 30.06., знам тъй като я гледахме с доки, защото съм със СПКЯ. За термин- все още не зная. Имам едно диване-момче на 3,5 години. Много съм щастлива,но честно казано не мога да се зарадвам, тъй като до вчера ме боляха гърдите, а днес вече са меки като „мекици”. С поликистоза съм и пия хапчета метфогама, сега не зная дали да ги спра. Иначе, нямам гадене като при първата бременност, тогава не можех да стана от леглото буквално от повръщането. Лека бременност момичета.

# 76
Момичета аз забременях точно по време на лятната почивка и даже не знаех и си плувах и се пеках и какво ли не!

# 77
Момичета аз забременях точно по време на лятната почивка и даже не знаех и си плувах и се пеках и какво ли не!

И аз така, но ми се ходи пак към края на лятото 😁

# 78
И аз обмислям нещо за края на септември, ако всичко е наред Simple Smile

# 79
Дано всичко е наред за всички. Кои от вас вече видяха пулс ? Аз съм в четвъртък на преглед и се надявам да се види или чуе нз точно как е, вижда се или се чува, или и двете?

# 80
Аз бях на преглед на 10.07, чухме пулс, видяхме амниотичен сак и точица в него. Нямам търпение за следващия преглед Simple Smile

# 81
  • Бургас
Aз в четвъртък съм на първи преглед ще съм 5 с +1 ден, нямам представа какво ще се види . Надявам се всичко да е наред.
Трябва да си направим табличка с термините.

# 82
  • София
Здравейте, аз днес пак бях на преглед там където имам намерение да си следя бременността. Всичко е наред, сърчицето си бие, размерите са като за 6 г.с. + 4 дни, термин според размерите 08.03. По последна менструация ми е на 02.03 терминът, но овулацията ми беше малко по-късно. Ще пия ацетизал кардио, заради двете прееклампсии с предишните ми бременности. Витамини + фолиева киселина, но-шпа при нужда. Ще пускам изследвания и след две седмици пак на преглед. Другата седмица сме на море и се надявам да си почина качествено Simple Smile

# 83
  • Варна
Здравейте , днес 4дни преди МЦ направих два теста и са положителни с бледи чертички . Още ми е рано за преглед , надявам се всичко да е наред и да се цопна до месец Март в тази темичка . По калкулатур термин - 27.03 .
Успех на всички и до финал ! 🤗🤗

# 84
Аз вчера бях на преглед и видях "бебето" Grinning в 7+1 г.с., термин 6 март. На  изображението от ултразвука се вижда как тупка сърцето като мигащи пикселчета - прекрасна и много успокояваща гледка! Heart Eyes

# 85
Днес ходих да си взема направление за следене на бременност,минавайки покрай кабинета на Женска консултация,попитах акушерката за доктора,който ме интересува, и като казах,че съм в 6г.с тя ме изгледа и каза,че е рано,лекарят приемал за следене след 11 г.с и само след направена първа фетална морфология.Чак се облещих,вашите лекари говорят  ли за тази първа фетална морфология?

# 86
Здравейте на 14.07 си направих два теста и двата бяха положителни. Според калкулатора съм 5 г.с., а термина ми за 19 март. Това ми е първа бременност. За сега имам болки почти постоянно ниско долу, но се са много силни. Утре мисля да отида на лекар и се надявам всичко да е наред. Нормално ли е да ме боли толкова често?
Успех на всички и лека бременност Simple Smile

# 87
  • Бургас
И аз съм с постоянни болки ниско долу, особено вечер,  изобщо не мога да спя. Това ще е въпрос още от вратата , когато отида в четвъртък на преглед.

# 88
Момичета, чувствам се като "домакин" в темата и редовно ви чета, защото същите въпроси ме терзаеха и мен миналата година по същото време. Болки имах в началото, казват че е нормално, но винаги съм ги споделяла на лекарката. Пиех Но шпа през цялата бременност. Масово регистрират след 12 седмица, но за фет. Морфология вече минала за първи път чувам, тя дори не е задължителна...желая ви спокойни и прохладни дни Wink

# 89
Момичета, чувствам се като "домакин" в темата и редовно ви чета, защото същите въпроси ме терзаеха и мен миналата година по същото време. Болки имах в началото, казват че е нормално, но винаги съм ги споделяла на лекарката. Пиех Но шпа през цялата бременност. Масово регистрират след 12 седмица, но за фет. Морфология вече минала за първи път чувам, тя дори не е задължителна...желая ви спокойни и прохладни дни Wink
Ок,може да регистрират след 11-12 г.с ,ама нали до този момент трябва да ходиш и да видиш дали всичко е наред.Тогава защо лекарят,който установи плодно сакче вътрематочно,каза да отида след 2 седмици с направление за следене(била съм в 5 г.с ) ,а другият пък приемал след 11 г.с.(объркаха ме и ме ядосаха малко)Аз с първата бременност понеже ходих два пъти при лекар в друг град,и докато си направя нов личен лекар в София,който да ме прати на следене на бременност мина доста време,като се записах ми казаха,че съм изтървала първия биохимичен скрийнинг,и правих направо втория май.
Колкото до болките,вече са по рядко и не много силни.Гади ми се ,но поносимо.Само два пъти ми се наложи да пия вода  с лимон за да премине,иначе ми се спи,много ми се спи.С първата бременност повръщах много до 4тия месеци бях свалила 2 кг.

Общи условия

Активация на акаунт