Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 274
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Велико Търново
Препоръчайте ми хубав препарат за почистване на микровълновата фурна без търкане?

За микровълнова фурна препоръчвам почистване с оцет. Слагат се около 50-100 мл оцет в чаша, чашата се слага в микровълновата. Микровълновата се пуска за около 5 минути и след това се забърсва с влажна кърпа. Да отбележа, че моята микровълнова никога не е била силно замърсена. Предполагам този метод няма да почисти 100% упорити замърсявания, но на мен ми върши прекрасна работа. Също така елиминира миризми.
Не мирише ли на изкипял оцет?
Много ми допада идеята, само ме притеснява миризмата.

# 361
  • София
Препоръчайте ми хубав препарат за почистване на микровълновата фурна без търкане?

За микровълнова фурна препоръчвам почистване с оцет. Слагат се около 50-100 мл оцет в чаша, чашата се слага в микровълновата. Микровълновата се пуска за около 5 минути и след това се забърсва с влажна кърпа. Да отбележа, че моята микровълнова никога не е била силно замърсена. Предполагам този метод няма да почисти 100% упорити замърсявания, но на мен ми върши прекрасна работа. Също така елиминира миризми.

Малко, но се отмирисва за 5 минути Simple Smile

# 362

За микровълновата фурна някой по-напред сподели за нарязан лимон в купичка с вода за 5 мин.
Аз все още не съм опитвала, но ми се вижда добра идея.

# 363

За микровълновата фурна някой по-напред сподели за нарязан лимон в купичка с вода за 5 мин.

+1  за лимона, виждала съм
 много клипове как става, но ние сме с капак и не съм опитвала.
Някой може ли да сподели с какво да махна капки варовик от място, което не може да се накисне?

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 09:19 от MammaBee

# 364
Можеш ли да закрепиш там салфетка, напоена с оцет? За няколко минути, после избърши.

# 365
  • Стара Загора
Момичета с какво почиствате гранит на кухненски плот?

# 366
  • оттам, откъдето започва България

В купичка слагам вода и сода за хляб /сода бикарбонат/ и загрявам в микровълновата до кипване. След изключване оставям затворена микровълновата, примерно за още 5 мин. Отваряш и обираш замърсяванията, защото всичко се е размекнало.
Приятно чистене!

# 367

В купичка слагам вода и сода за хляб /сода бикарбонат/ и загрявам в микровълновата до кипване. След изключване оставям затворена микровълновата, примерно за още 5 мин. Отваряш и обираш замърсяванията, защото всичко се е размекнало.
Приятно чистене!
Дидка, моля те дай точни пропорции? Колко вода и колко сода?

# 368
  • оттам, откъдето започва България
Няма точни пропорции. Слагам купичка от тези, като за супа, и вътре поне 1 с. л. сода. Като възври и вътре се запотява. Содата действа омекотяващо и много лесно падат мазнините.

# 369
Няма точни пропорции. Слагам купичка от тези, като за супа, и вътре поне 1 с. л. сода. Като възври и вътре се запотява. Содата действа омекотяващо и много лесно падат мазнините.
Благодаря

# 370

+1  за лимона, виждала сэч много клипове как става, но ние сме с капак и не съм опитвала.
Някой може ли да сподели с какво да махна капки варовик от място, което не може да се накисне?

Pulirapid.

# 371
Имам нужда от помощ Grinning Имам странно петно на дъното на тоалетната. Преди няколко месеца започна да пожълтява порцелана, като го забелязах, започнах да го търкам по-усилено и в един момент водех в борбата Grinning обаче то започна да потъмнява все по-бързо и вече е кафяво и изобщо не мърда. Сипвах му Доместос и Пулирапид, направо го пълнех, не мърда. Сложих врял оцет, пак нищо Cold Sweat някой да е махал такова нещо? ММ казва, че явно бил некачествен порцелана и нямало махане..

# 372
  • София
Котлен камък?

# 373
 Може, защото се появи от както сме със сонда и водата е друга от преди. Ама как да го махна Confused

# 374
Най-вероятно е отлагане на котлен камък и върху него микроорганизми. Аз бих изсипала едно шише кислол в тоалетната чиния и след като престои половин час - изплакване и търкане здраво с четката.
В един стар апартамент, в който живеехме навремето имаше подобна тоалетна чиния, след няколко пътно третиране по горния начин така светна, че собственичката беше решила, че сме сменяли чинията. Отлагането беше не само на дъното, под нивото на водата, но и по цялата вътрешна част.
Ако сте на сонда, може и в самата вода да има повече микроби, които да спомагат за това оцветяване. Внимавай само да не се надере повърхността, тоест само с четката търкай, но не и с по-грапави неща.

Общи условия

Активация на акаунт