Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 654
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Бебето е на 7.5 месеца като заспива/ше към 21:00. Така се наложи с времето понеже преди като пробвахме по-рано или по-късно се изпускаше момента и не щеше да спи. 21:00 му лепна добре и горе-долу от 3-ти месец до сега не сме имали проблем, суче и заспива. Възможно е да му се е променила нагласата, ще пробвам малко по-рано. Друго, което забелязвам е, че като се ококори след вечерното кърмене, вече не плаче, не спи, но и не плаче. Това всъщност ми дава увереност да не се отказвам, а да продължавам да опитвам.

# 451
Моето, на 5 месеца и половина,  заспива към 18:30-19 някъде. Миналата седмица имахме повод и бяхме навън до късно и към 21 се пробрахме. Тя беше заспала, но се събуди и се ококори и се чудех какво да я правя, ще заспи ли...хапна малко, много малко, защото не е свикнала явно да яде по това време и като я занесох в тъмната спалня и попях и я оставих будна в леглото, гък не беше казала, беше си заспала за нула време, защото след 30 мин влизах и вече спеше.
Не се лутайте в опитите, за да не получава бебето смесени сигнали. Като се почнали това, правете си го всяка вечер.

# 452
  • Германия
Аз в момента съжалявам, че не отбих по-рано. Дъщеря ми е на 1г6м и от 1-2 седмици започна да си казва, че иска да суче. И това е по всяко време, особено ако сме си вкъщи или нощно време. Тя сега сякаш е по-пристрастена от когато и да било!! ММ по приспиването вечер, понякога 15-20 мин му трябват, понякога и час и половина. Но през нощта се буди за „муки, муки, муки!!!” през час! Побърква ме вече, време ѝ е да започва да спи по цяла нощ а не като по часовник да иска да си цокне и да ме използва за биберон! След 2-3 дни ще се опитаме с ММ той да спи при нея, а аз в хола и дано отвикне от това нощно кърмене, защото ми дотегна вече!

Извинявам се, но от известно време е станала много досадна с цокането и трябваше да се оплача 😞

# 453
  • над кукувичето гнездо
Бебето е на 7.5 месеца като заспива/ше към 21:00. Така се наложи с времето понеже преди като пробвахме по-рано или по-късно се изпускаше момента и не щеше да спи. 21:00 му лепна добре и горе-долу от 3-ти месец до сега не сме имали проблем, суче и заспива. Възможно е да му се е променила нагласата, ще пробвам малко по-рано. Друго, което забелязвам е, че като се ококори след вечерното кърмене, вече не плаче, не спи, но и не плаче. Това всъщност ми дава увереност да не се отказвам, а да продължавам да опитвам.
Щом кротува, гасите лампите, гушкате и полюлявате. Може даже таткото да пробва, за да не търси мляко.
Когато моята изяде кърмата, ако не е заспала, гася принципно за приспиване осъавям една светната много слаба лампа). Облягам се назад, свивам крака, бебето е в скута ми и леко полюшвам с краката си. Като е тъмно и няма какво да разглежда ѝ става скучно и заспива. Имаче започва игра. По няког се сеща да търси пак шишето и аз ѝ давам, вие може да заместите с плюшка, галене, или нещо друго.
За кърменето навън - имахме много кратък период на дтрпане наа блузи, но го отучих с обяснения, къде, кога и как стават нещата.

# 454
Да, иначе почва игра. Не съм се сетила досега да изгася нощната лампа, може би ще пробвам. Като много се разиграе давам една плюшка, с нея сякаш се поуспокова. Сукане не търси, накрая пак така заспива де ама защото аз се предавам и е късно. Интересно че след второто сукане заспива, но след нормалното сукане за приспиване вечер се разбужда. Лутам се, защото това е от две седмици, даже от седмица и половина и пробвам какъв вариант да измисля. Нацеля ли нещо ще се придържам към него, разбира се.

# 455
  • над кукувичето гнездо
Опитва се да си направи ритуал. Ние имахме период, в който маката искаше да седне пред мен и да играе. Мяташе се неистово в ръцете ми, докато не я сложа да седне. Играе, а после иска още мляко и заспива. След втората вечер приспиване по два часа, пресякох нещата, като просто не я оставих да седне. Мята се, мята се, рева, дра се все в скута ми,  бучнах ѝ плюшения заек в лицето, тикнах и бибата, после шишето и накрая се предаде. Следващата вечер беше забравила за сядането. Тогава беше на 7-8 месеца и точно се учеше да сяда.

# 456
Almond eyes, според мен яденето вечер си го нацелете като е гладно бебето, за да се наяде добре, след това гушкане, успокояване на тъмно и в леглото и излизате. Вкъщи нощна лампа не се светка, но не е и много тъмно, защото имаме улична лампа под прозореца.
TeoM83, на година и половина и аз съжалявах, но тогава се отби не знам сама ли или заради въведените правила. Вечер като започнах да давам разни крем супички се отказа от нощното ядене. Денем имаше правила кога може, май след вечеря и още нещо, но не помня.

# 457
Благодаря ви за съветите и подкрепата! Ще видим тая вечер как ще е.

# 458
  • Германия
Ваня, аз не виждам никакви изгледи тя сама да се откаже в близко бъдеще! Аз по принцип, понеже ходя а работа, я кърмя в 6-7 сутринта като станем и после чак към 14:00-14:30. След това както дойде - ако хленчи ѝ давам по-често, ако не се сети - не предлагам. Тя си яде обща храна от много време, нейното сучене не е от глад. Обаче да чуеш само какви доволни звуци издава като ѝ дам да суче!! И как доволно примижа... няма да се откаже тя току-така

Но тази седмица сме си вкъщи и е ужас

# 459
Тео, пробвала ли си да си намажеш гърдите с нещо (дали не беше оцет?! Чувала съм такава практика от жени) и като не й хареса вкусът да се откаже сама.

# 460
  • Германия
Тео, пробвала ли си да си намажеш гърдите с нещо (дали не беше оцет?! Чувала съм такава практика от жени) и като не й хареса вкусът да се откаже сама.

Не, не съм пробвала още с мазане, защото и не искам от раз да я отбивам. Искам сама да си намали сученето, да стана всичко по-плавно. А тя сякаш усети на къде духа вятъра и стана още по-ненаситна!

Целта ми е първо да премахнем нощното кърмене, то ме изнервя най-много. И после вече лека-полека да я отбия

# 461
Бърз въпрос, 13 ти ден след раждане кърмата ми намаля, или поне гърдите ми вече не са подути и големи , а са като издъхнали балони, иначе пак си имам , но размера им се свали драстично,  давам на малката гърда , но ужассссно боли , налага се да ползвам протектор заради плоски зърна и ужасно ме боли просто съм на ръба да се откажа.. казаха че първите дни само боли но не ...  Та нормално ли е да се смалят така , дали означава че вече нямам кърма : /

# 462
Бърз въпрос, 13 ти ден след раждане кърмата ми намаля, или поне гърдите ми вече не са подути и големи , а са като издъхнали балони, иначе пак си имам , но размера им се свали драстично,  давам на малката гърда , но ужассссно боли , налага се да ползвам протектор заради плоски зърна и ужасно ме боли просто съм на ръба да се откажа.. казаха че първите дни само боли но не ...  Та нормално ли е да се смалят така , дали означава че вече нямам кърма : /
Мажеш ли зърната с крем? Ще успокои болката за два-три дни.

# 463
Няма какво да се лъжем, боли си месец и малко отгоре. Болката би трябвало да е само при засукване за 30-тина сек и да спре или поне да е почти незабележима, ако не е така и боли постоянно може би има проблем със захапката и трябва да се коригира. Опитайте други пози за кърмене, вижте клипчета как се слага бебе на гърда и  ако не става викайте консултант. Крем лансинох е добър. Протекторите би трябвало доста да намалявам болката.
Гърдите е нормално да поспихнат, регулира се кърмата. Ако бебето е само на гърда не би трябвало да има проблем с количеството. За всеки случай пийте повечко вода, да не би да се дехидратирате тия дни в жегата.

# 464
На мен ми звучи като за консултант.

Тео, успокоявам се, че поне не съм само аз с пристрастено порастнало кърмаче Stuck Out Tongue Като сме вкъщи и седна веднага се настанява в скута ми. Навън не ме дърпа. Знае, че се суче вкъщи, а и е прекалено зает да играе. Нощем най често се буди само по веднъж. Много искам сам да се откаже, но не знам как ще стане това...

Общи условия

Активация на акаунт