Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 649
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Привет отново! Тъй като съм луда и все се притеснявам дали на сина ми му стига да е само на кърма, си купих Ел. Везна. За 4 дена е качил 190 грама. Това, разбира се, не равномерно - един ден качва по 50 гр., друг по 20 гр. Добре ли е? Колко трябва да качи едно кърмаче за първия месец?

Аз знам 30грама на ден първия месец 800 900 килограм килограм и малко

# 481
Добре е, няма как да качва еднакви грамове всеки ден.
Първите 2-3 месеца качват около кило - малко под или малко над кило е ок.

# 482
Феичка, два коментара по горе, Ваня е писала.

# 483
  • София
Феичка, два коментара по горе, Ваня е писала.

Уф, а уж чета преди да питам...

Ако трябва да качва по 30-40 грама, то моето хлапе средно на ден качва по 47.5 грама. Във вторник ни е първият преглед при педиатъра, дано да е добре.

# 484
За две седмици ако се дохранва ще забрави да суче, а ако е с АМ ще изчезне кърмата. Освен ако не се прави със сонда. Но ако се дохранва от шише и се цеди много рядко някой може да издържи дълго време. Бебето не е под нормата, че да се притеснявате толкова. Аз лично бих последвала съветите на Ваня. Контролни кърмения (мерене всеки ден по едно и също време) и ако пак не наддава няколко дни, тогава дохранване. Според мен също е много голям интервалът на кърменията. Даже 2 часа е най-добрият интервал за малко бебе на кърма. 
Бебе свалило 370гр все още е в норма? Къде ги гледате тези норми? Аз кментирам казуса на darissss.
Аз на моето бебе не съм спирала да давам да суче и го хранех с изцедена кърма, докато не дръпна в теглото, е, имале и медицински причини. Ако на авторката не й пречи и има време, моце да опита метода със сонда. Аз говорех за дохранване, с изцедена кърма или АМ, всеки сам си преценява.

# 485
В норма се има предвид, че теглото на бебето не е много ниско, примерно под 3 кг.
Феичка, бебето е екстра! Качва страхотно, не го мислете повече. За моите 200 грама беше целта за седмица, защото и двете не качваха по много и педиатърката беше казала, че ще ни бие ако паднем под това.

# 486
Не гледам норми, имах точно предвид, че теглото не е ниско. Особено на фона на едно двукилограмово бебе, например.
То е ясно, че дохранването е с изцедена кърма или АМ. Въпросът е, че е с шише. Бебетата много бързо свикват с лесното и забравят как се суче. Освен това изцеждането може да бъде доста трудоемко и докато изцедиш след кърменето идва време за следващото хранене и пак, и пак, получава се омагьосан кръг. Преживяла съм го. Така се става на парцал.
Разбира се, че всеки си преценява. Тук само се казва мнение, което направих и аз, на фона на моя опит. Нали това е идеята? Въз основа на различните мнения всеки да реши сам кое е най добре за детето му.

# 487
Здравейте, мами! В последните дни при кърмене от едната гърда усещам болка около 10-15 секунди при засукване и след това всичко е ок...дали може да е знак за запушено каналче? Малчо е на месец Simple Smile

# 488
Не мисля! По-скоро лошо поставяне на гърда. Огледайте зърното дали има нещо беличко като връхче на пъпка или нещо друго, което не изглежда както трябва.

# 489
Ваня А., нямам никакви следи от рагади. Не мисля, че е от неправилно поставяне, т.к. усещам болка само за няколко секунди и след като потече кърмата вече всичко е наред (без да махам детето от гърдата). По същия начин усещам болка и ако опитам да се изцедя с помпа - дискомфорт докато потече струя.
Не мисля! По-скоро лошо поставяне на гърда. Огледайте зърното дали има нещо беличко като връхче на пъпка или нещо друго, което не изглежда както трябва.

# 490
Ваня А., нямам никакви следи от рагади. Не мисля, че е от неправилно поставяне, т.к. усещам болка само за няколко секунди и след като потече кърмата вече всичко е наред (без да махам детето от гърдата). По същия начин усещам болка и ако опитам да се изцедя с помпа - дискомфорт докато потече струя.

При мен е същотото , не мисля че е от запушено каналче , адска болка първоте 5 6 секунди

# 491
Аз за блистер си помислих, не за запушено или за рагади. Вариант е бебето да не лапва добре зърното и да боли докато го намести в устата си и после спира, защото заема правилна позиция.

# 492
  • София
Ох, май бе коментирано, но с бебе на ръце ми е трудно да търся назад, та... Бебето ми уж захапва добре, няма болка, но от вчера като суче и губи вакуум-а, съответно се нагълтва с адски много въздух, който ме притеснява, тъй като трудно го оригва, пък го мъчат ужасни колики. На какво може да се дължи това губене на вакуум, до онзи ден всичко си бе наред? Отделно след това зърното ми е леко сплескано и ме боли.

# 493
  • над кукувичето гнездо
На недобро захапване. Сплесването е нормално, но с времето се свиква на болката.

Отговарящите (обичайно всички тук) също са с бебета на ръце и понякога е досадно да пишат едно и също през две страници. Wink

# 494
За по-лесно оригване като държите бебето с лице към вас се наклонете на ваше дясно и после пак изправяте и потупвате. Така въздуха в коремчето излиза по-лесно. Може и само бебето да наклоните, но вашето е малко и е по-лесно като е опряно за вас, за да не кламбичка много .
Моето губи вакуума и като е много лакомо, тогава мляска, намества се...

Общи условия

Активация на акаунт