Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 640
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мехури от кожата пълни с течност ли се образуват или нещо друго? По ареолата и зърното са?   Усещането в гърдите е от "слизането" на кърмата. изчезва по някое време, но различно при всяка жена.
Днес колко кърмения сте имали?
Погледнах назад, но не откривам къде си писала на колко е бебето. По колко пъти ака?

# 511
  • Assenovgrad
Мехури от кожата пълни с течност ли се образуват или нещо друго? По ареолата и зърното са?   Усещането в гърдите е от "слизането" на кърмата. изчезва по някое време, но различно при всяка жена.
Днес колко кърмения сте имали?
Погледнах назад, но не откривам къде си писала на колко е бебето. По колко пъти ака?
Не мога да ги определя като мехури, подкожно в областта на ореолата към зърното, дори не мога да го оприлича с точност. Но от краищата, от които ги наблюдавам след кърмене или цедене гърдата остава твърда. Иначе докато се цедих пробвах да разнеса с масаж и непосредствено след това при цедене тръгва струя с кърма, но след 2-3 изцеждания отново спира. За акането днес 2 пъти много обилно. Кърмили сме се от 6 часа насам 5 пъти.

# 512
За мехурите не знам, не разбирам какво са. Ако е запушване, пък и да не е, може да масажирате като суче бебето и да изтласквате към устичката.
Усещането за напрягане е рефлекса на потичане, не се появява съвсем първите дни, а малко след това. Обикновено след около минута гърдите се отпускат. Понякога се появява ако е станало време за ядене, но детето не се е събудило...тялото си знае през колко време да се задейства и тогава потичат гърдите сами, та е добре да сте с подплънки, за да не се намокрите цялата. Ако гледате на голо ще видите как тогава зърната щръкват и тече мляко. Рефлекса може да се задейства и ако плаче бебето или си мислите за него. На мен ми се задейства и от двете деца, въпреки, че едното от 2 години не суче.

# 513
Ако е това, което си мисля тези образувания по ареолата излъчват някаква миризма, която бебето усеща. Четох го някъде, но не помня къде. Приличат на мастни образувания.

# 514
Ако е това, което си мисля тези образувания по ареолата излъчват някаква миризма, която бебето усеща. Четох го някъде, но не помня къде. Приличат на мастни образувания.
Жлези на Монтгомъри, предполагам за това говорите. Те се изпълват със секрет, не трябва да се стискат. Секрета служи за овлажняване на зърната и също така миришат на бебето на мляко, за да го намира по-лесно.

# 515
И аз имам такива образувания на гърдата, от която бебето не обича да суче.  Когато го сложа на тази страна започва адски силно да ми мирише на мляко. Сега намирам обяснение на ситуацията, въпреки че ми се струваше нормално и не съм ги мислила, дори едното секретираше, малка бяла капка мляко.

# 516
Да, точно това имах в предвид, но не се сетих как точно се казваше и не ми се търсеше Simple Smile
Жлези на Монтгомъри, предполагам за това говорите. Те се изпълват със секрет, не трябва да се стискат. Секрета служи за овлажняване на зърната и също така миришат на бебето на мляко, за да го намира по-лесно.

# 517
  • Assenovgrad
Момичета, надявам се, че имам малък успех с количеството на кърмата. Вчера слагах бебка през час на гърда и вечерта определено имаше разлика. Дори самите гърди още преди да я сложа да суче бяха една идея по-подготвени с оформено зърно. Проблемът е, че е сънлива.. И дори мисля, че не толкова нямам достатъчно мляко, колкото, че тя не го изсуква. Нощното ни хранене в 02 часа започна на едната гърда, при което сука активно около 10мин и след това като заспа просто не успях да я събудя по никакъв начин, нито смяна на памперс, нито пощипване, побутване и т.н. Мъчих се почти още час  да я преместя на другата гърда, защото едва ли се беше нахранила достатъчно, но пак без успех...и я оставих да спи.. Обаче тя една неспокойна, помрънкваше и към 4 часа вече засука и от другата, пробвах да й дам и добавката, но не пожела. Сутринта в 6 обаче сука активно и от двете гърди, отново й предложих АМ накрая, този път го изпи. Оригна се няколко пъти и въпреки това 20 мин по-късно повърна. Иначе вчера не издържах и купихме везна. Притеглих я и за 3 дни е качила 155гр. Но трусностите с режима си ги имаме. Уж се старая да я слагам по-често, но не ми се получава, тя просто спи дълбоко и това е.. Понякога яде на по-малко от 3 часа, понякога прави пауза от 3,5-4 часа..

# 518
  • над кукувичето гнездо
Ако пълни памперсите и наддава, няма проблем. 3,5-4 часа са приемлива пауза при тези условия. В противен случай са допустими за нощно време, а през деня не повече от 3 часа.

# 519
155 грама за три дни си е идеално. Това с добавка ли е?

# 520
  • Assenovgrad
155 грама за три дни си е идеално. Това с добавка ли е?
Да за съжаление.. Тъкмо щях да пиша колко съм разочарована от пробното кърмене..  Резултатът ми е плачевен - 25гр. И лошото е, че ако реално често се случва малката да изсуква по толкова (с бонус компресия) и се измаря супер много, а реално нищо не е изяла като количество после и добавката няма сили да приеме след това продължително и неползотворно кърмене... Супер отчаяна съм. .. Одеве в паузата 3 часа между храненията успях да изцедя 50мл. и й ги дадох с шише. Но ако трябва да се цедя нон стоп, за да й осигуря половината от необходимото количество не знам как ще издържа.. На практика ще трябва да се цедя денонощно, защото реално тя сучейки не може и толкова да поеме като количество.. Вече не знам какво да правя.. Нито като я будя по-често и се опитвам да й набутам гърдата се получава нещо, нито всичките течности, чайове и храни подпомагащи лактацията действат достатъчно добре... Вече съм напълно отчаяна.. Имам чувството, че не успявам да се справя с кърменето... И като за капак около 12 часа малката се беше запекла и одеве със супер зор се изака гъста каша като не знам дали си въобразявам вече или не като че накрая беше примесено с кръв.. Със сигурност цвета беше различен от нормалното ако, по-кафеникав към тъмно керемидено... Майка ми е акушерка и дойде малко по-късно, показах й памперса,който вече беше попил това, което притесняваше, но според нея съм си въобразила.. На всичкото отгоре от време на време както си спи и гледам, че й се повдига и връща по малко. От сутринта за 2-ри път го прави.. Не знам вече направо ще се побъркам.. Ако някой е казал, че кърменето е лесно направо ще го гръмна... Или по-скоро аз ще се гръмна... Та то си е цяла наука... И тъй като емоционално много изживявам нещата и съответно не намирам подкрепа за кърменето от никой, едва ли не мъча детето според другите и го държа гладно вече взех да си мисля дали да не си спра и кърмата, а в същото време замисляйки се това е най-уникалното изживяване между майка и дете, което една жена може да изпита... Наистина не знам какво да правя... Ps.. Извинявайте, че ви натоварих...

# 521
За кръвта, следете за нишки ярка кръв, те са признак за алергия обикновено. При моите деца се появяват като ядях ядки с първото и млечни, яйца и ядки с второто. Нишките кръв не попиват в памперса, остават отгоре. Следете и ако наистина има, тогава е добре да се помисли за дохранване с хидролизирано мляко, което обаче горчи. Аз съм на безмлечна, безяйчена диета и без ядки, за да няма проблем детето.

# 522
Дарис, това, е бебето е изсукало 25 мл не значи че непременно трябва да даваш добавка. Ще огладнее по-бързо и какво от това. След час ще дадеш пак да суче ако поиска.  Нека бебето определя по колко да яде.  Остави го за ден-два само на хранене от гърда и ако пълни памперсите продължавай по същия начин.

Странният цвят на акото може да е от АМ. Трябва консултация с гастроентеролог, за да се отхвърли или открие евентуален проблем. Повръщането може да е от преяждане.

Да докладвам и как вървят нещата пи нас. Бяхме на консултация и за пореден път бебо е качил много. Започнах хранене само от гърда и засега се получава. И памперсите са пълни. След 10-ина дена сме пак на консултация и ако всичко е наред с наддаването продължаваме с хранене от гърда. А и макият сам търси да суче и не иска шишета

# 523
Дарисссс, изпражненията се променят от АМ. Казваш, че майка ти е акушерка, защо не се консултираш с нея, какво и как да сториш, за да си кърмиш бебето, а не да сваля грамове?
Имай предвид, че абсолютно точните везни струват сериозна сума пари, а оборотните бебешки, не са толкова прецизни. Моята уж е хубава, но памперс +ромпър+чорапи отчита-0, а сложа ли биберонка вече показва 110гр

# 524
Само от едно пробно кърмене не може да се правят изводи. Аз така и не разбрах на колко точно е бебето. Ако е малко, ще заякне с течение на времето.
Моето докато беше новородено, дребно и слабо и нямаше сили да яде, съм го кърмила и през час, едва ли е изяждал повече. Първия месец му давах и АМ, изпиваше толкова, по 20мл, а понякога не можеше. Повече не можеше явно.
Но ако толкова се тормозите, давайте му добавка. Предлагайте му и да суче и времето ще си покаже какво ще стане. Това с цеденето наистина не си е работа. Бебето има нужда от спокойна и отпочинала майка, кърменето не бива да е на всяка цена. Трябва да е удоволствие, а не изтезание.

Общи условия

Активация на акаунт