Искам да кажа ... (148) през юли 2018

• 273 825
  • 6 054
  •   1
Отговори
# 90
  • Euskal Herria
Честито, Лаленце!
Последно бях видяла  в старата тема над 600 отговора, нищо не съм чела. Записах се в новата, но колко ще успявам да прочета...
С децата бяхме в Братислава, улучихме фестивал на уличните изкуства. Интересно беше. Смеем се, че явно фиестите са ми съдба - и в испанско, и в словашко все на тях попадам Simple Smile.
Вчера ходихме в едно малко градче близо до Виена. Почти всички къщи имат собствени винарни и предлагат различни вина. На място можеш да дегустираш и да си купиш това, което ти е харесало. И другото, което човек моментално забелязва, са щъркеловите гнезда. На всеки покрив са. Доста снимки имам - и от Братислава, и от това градче, само трябва да намеря време да ги прехвърля и ще покажа нещо.
Хубава седмица на всички!

# 91
Успешно мога да заместя днес Акаша в понеделнишкото мрънкане! Хич не ми се идваше на работа днес Disappointed Relieved

Снощи се събудих в 1, някакви тийнове седяха долу на пейките пред блока и се плацикаха в басейна. Като забоботят тия тийнове с тия дебели гласове, пък като рече някой да се изхили и направо… цяла нощ сънувах после, че пиша някакви оплаквания и жалби (официално басейна до 22ч. се ползва). Много се радвам, че се събират децата и излизат, вместо да си висят по електрониките, обаче в 1-1:30 през нощта ми идва в повече.

Моят прекрасник не обичал море. Солената вода не му харесвала (Средиземно море наистина е солено), пясък по краката не искал… Капризи. Затуй с него на басейна пред блока.

Кранево е морето от моето детство! Ходех на лагер всяка година, отделно наши роднини имаха вила там, там пък ходехме семейно.

# 92
  • ту тук, ту там
Люси, за голяма морска среща не знам, но ако искаш малка морска на кафе или вино по съседски, обади се! Може с бебе, може и без!
А, търся си и компания за театър в края на юли? "Жена ми се казва Борис". 😊

Честит ни юли, честита ни нова тема! Да я напълним само с хубави новини!

Лаленце, честито! Сигурна съм, че ще бъдеш страхотен учител! ❤

Али97, аз забелязах, че те нямаше! 🤗

Успех на седмокласниците!

# 93
Цамбур в новата тема, за която благодаря!
В отпуск съм. Планирам да заведа децата на басейн, да видим кога ще имам възможност.
Иначе, обработвам снимки. Засега съм в график.
Вчера открихме една много симпатична площадка около Гребната, направо като в Прага се почувствахме, после обикаляхме по Главната. Мила, семейна картинка.
На българското Черноморие не сме ходили от 5 години, не смятаме и да го правим. искахме да направим една турска почивка, но със самолетни билети излиза доста, а със собствен транспорт не искаме, с автобус е немислимо.
Eдна мама от едната ми отчетна изкарва цяло лято на каравана някъде на Халкидики. Много ѝ завиждам. Как си мечтая и аз...

# 94
Лаленце, честито дипломиране и успешна реализация по специалността ти пожелавам!
На всички седмокласници- да бъдат приети по първо желание.
Като дете с нашите ходихме на Шабла или на "Романтика" / Камчия- фирмата на баща ми имаха бази там.
В по- зрелите ми години пък все на юг ме влечеше, но последно на море в Бг бях преди 9- 10 години и скоро не мисля да повтарям.

Станах рано днес, ММ пътува, полетът му беше ранен и ароматът на свежо кафе, носещ се от кухнята, набързо ме изкара от кревата. Това, разбира се, не попречи почти да закъснеем с малкото яйце за училище, пък и без да искам и на глад щях да го обрека- съвсем бях забравила, че за днес ми бе казал, че ще яде от вкъщи.

В момента хапвам зелена салата и пресни картофки с копър + бонус чесън. Чакам куриер и в името на имиджа е важно да си държа устата затворена и да не издишам, докато си приемам пратката. Само да не забравя и да не реша спонтанно да се правя на прекалено любезна.

Снощи подхванах нова книга- "Зюлейха отваря очи". Много добре започва, грабна ме. Като ми послегне храната си правя тренировката, привеждам се в по- търговски вид, опъвам снага на дивана и до началото на първия мач само ще чета.

Ша, ловлю на слове!  Wink Въпреки че- едва ли.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 11:36 от Анонимен

# 95
  • София
Тонка, за Смокиня и аз съм чувала, че е почти невъзможно човек да си запази бунгало. Всичко се резервира още от предната година, че и едни и същи хора си запазват бунгала.
Точно за това иде реч. Всяка година са си едни и същи хора, по едно и също време. Запазват веднага за следващото лято. Цяло чудо ще е, ако се отвори място за 10-12 дни за нас. Ще пробваме, пък ако стане - стане. Има и някакви хотелчета в близост, и тях ще проверя.

# 96
  • дядовата ръкавичка
Честито дипломиране, Лаленце! Прекрасен учител ще бъдеш!

Моренцето тепърва предстои, надявам се. Ходим си на нашето, на един все още прекрасен, почти девствен плаж.

Сигурна съм, че нашите седмокласници са приети по първо желание!

# 97
  • постоянно
Синеморец, Силистар ми бяха любими места като дете/ момиче . Беше спокойно , девстено , не застроено . Морето - чисто , просто прекрасно .

Сега  незнам как е , но като знам и разликата  в Слънчев брях - ме е страх и да си представя.

Снощи гледах до късно Dirty Dancing за 15005 път Joy  Днес-  уморена и ще мрънкам , че е понеделник . Sunglasses

# 98
  • Germany
Тонка, на Смокиня направиха хотели от другата страна на пътя, срещу къмпинга. Ние бяхме преди 5 години в един, който беше много приличен. С апартаменти и басейн /малък и не много чист/. Беше обаче доста скъпо, като се има предвид, че бяхме началото на септември.

# 99
Али, добре завърнала се в темата!

Честито дипломиране, Лаленце! Успешна реализация ти пожелавам! Така ми се учи и на мен нещо, ама къде да го пъхна в програмата, а и ще скандализирам децата Stuck Out Tongue Winking Eye

Стискам палци на потенциалните гимназисти,  да ги огрее  на първо желание и майките им да изпуснат въздуха и освободят рефреша Joy

За почивки и отпуски говорите, аз ако искам отпуска, май първо трябва да почна работа, но пък тогава не се знае ще искам ли отпуска все още Blush

Та радвам се, че ви развеселих, но за мен проблема е сериозен

Скрит текст:
Значи, аз съм свикнала, да работя срещу течението, обстоятелствата и мажоритарната част от народонаселението у нас...примерно, решавам да спретна манджа, че да не измрат от глад горките ми деца и се почва: един влиза в кухнята и заявява, че това не му се яде. А какво? Ядяло му се „не знам“...аз, пък, рецептата не знам за таз` манджа! Влиза втори, отваря първи хладилник и оглежда критично, отваря втори хладилник и трясва вратата с коментар: „пак нищо няма за ядене!“. Е, как няма, два хладилника пълни с продукти?! Да, ама и сандвича изисквал време и труд, за претопляне на готово ядене да не говорим, това е дейност, която може да се сравни само с тежък физически труд! Тук аз се включвам с: е, аз готвя и друго, ще е готово след 30 минути...той толкова не можел да чака първо и второ откога аз съм знаела как се готви това, обикновено баща им го готвел и то, естествено, по-добре от мен. Алоу, последния път като го готви баща ви беше преди година...Влиза номер три и почва: Мамо, сложи сега картофите. Аз, опитвам меко и заобиколно: Ок, ама първо трябва да сложим лука, защото...“АЗ КАЗАХ ДА СЛОЖИШ КАРТОФИТЕ В ТЕНДЖЕРАТА!“. Аз подивявам и повишавам лееееко тон: „Искаш ли ти да сготвиш?“, при което отговора е да и преди да успея да освободя кухнята от навлеци, пластмасов картоф е запратен на дъното на тенджарата, а бъдещето ми кулинарно произведение отива на боклука и аз почвам отново! Май само бебето не се вълнува ще готвя ли аз или изобщо, но то е, защото го вълнуват други екзистенциални въпроси, отговорите на които не са на дъното на домакинска посуда, а в бутилка мляко, памперс или лигавник, че го затормозиха венците и се мъчи да си отхапе ръката от рамото направо!
Е, кажете ми сега, как да свърша нещо, като няма кой да играе вражеския отбор?!

# 100
  • София
И аз в новата тема!
За море си говорите. Ние тъкмо се чудим дали да не направим 3 дни в Несебър, но още не съм се обаждала на мястото, където ходим да видя дали има места.
Иначе моят плаж е на Дуранкулак! Там съм прекарала най-много лета. Скоро обаче не се отваря път натам, а и се притеснявам да отида, че да не ревна с глас като го видя  Cry Напоследък съм станала много емоционална. Нещо нервите ми вече са изпилени до край.
Честито дипломиране, Лаленце! Успешна реализация!

# 101
  • гр.София
Здравейте и от мен  Hug
Лили, благодаря за новата тема  bouquet
Ние изпразнувахме РД на Маги, и дъжд имаше и слънце, нищо не ни спря, купона беше на макс  Laughing
Стискам палци за седмокласниците ни  Peace

За моренце си говорите, аз нямам особен избор, или Бургас или Ахелой  Mr. Green там свекърите имат, там ходим или в Гърция. С приятели ходихме преди 2г. на Китен, ми няма да стъпя там  Sick предната година пак с тях на Албена, ми не е за мен онинклузива, имах чувството, че всичко се въртеше около манджата  ooooh!
И като че ли, най-ми е добре да сме си сами, иначе голямо съобразяване с някой  Crossing Arms

Иначе отпуск ще съм август месец 3 седмици, ще започна с Ахелой и мисля да завършим по Гръцко  Laughing

Хубав ден от мен  Hug

# 102
  • София
Шугър, трябваше сериозно да се оплачеш, щото аз четейки описаното от теб, много се смях. Така живо си го обрисувала, че не мож` събуди съчувствие.  Hug

# 103
Ох, бе Шугър, посмях се на твой гръб. Joy

Алечка, хубаво си го замислила това, с идването до Бургас. Ще се съберем, да пием по едно "кафе" Stuck Out Tongue Winking Eye

Още не съм имала възможност да кажа на шефовете, а корема ме свива от сутринта, от притеснение. За капак, шефа е нервен от както е дошъл.

# 104
Успех на кандидат гимназистите на класирането.

Много гадно време беше днес. Валя и беше адски мрачно.

Лаленце, и тук да ти честитя. Дано си намериш работа, която да ти харесва.

Ховинка, честит рожден ден.

Али, добре завърнала се. Аз реших, че си в отпуска.

Алечке, ако нямаш възможност за нова кола, ще свикнеш с тази.

Общи условия

Активация на акаунт