УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 21

• 59 488
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Предстой ми да избирам болница, където да раждам. За сега естествено се надявам да родя нормално. Обаче все пак ме гложди въпроса със секциото. По-точно при разреза режат ли мускулите или режат само кожата и след това разпъват с ръце?

# 331
Здравейте! Предстой ми да избирам болница, където да раждам. За сега естествено се надявам да родя нормално. Обаче все пак ме гложди въпроса със секциото. По-точно при разреза режат ли мускулите или режат само кожата и след това разпъват с ръце?
Всеки лекар практикува метод, който му е най-познат, и в който се чувства най-спокоен, сигурен. Доколкото знам в Девата секцио по метода на Щарк прави д-р Ирмов. Може вече да е обучил и колегите си, предполагам.

# 332
  • Across the Multiverse
Мускули не се режат който и метод да използва хирургът.

# 333
Д-р Сибел Татарова прави ли прегледи / ЖК / в "Дева Мария"? По Ваши наблюдения привърженик ли е на естественото раждане?

# 334
Татарова само изражда в Девата, по ЗК е в Лайфа, а на частно в кабинета на Калчева. До колкото съм чела мнения за нея подкрепя естествено раждане.

# 335
Момичета запазих час за д-р Сашо Георгиоски . Предстои ми раждане. Много се притеснявам и най-вече от упойките. Преди бях със спинална.
Има ли някоя от вас раждала скоро при него ?
Добри ли са анестезиолозите ?

# 336
Д-р Сибел Татарова прави ли прегледи / ЖК / в "Дева Мария"? По Ваши наблюдения привърженик ли е на естественото раждане?
Родих при нея миналия месец. С проблеми, при които всеки един друг АГ щеше да ми направи секцио, тя ме остави да родя нормално, което беше и моето желание. Много съм доволна и я препоръчвам с 2 ръце.

# 337
  • Бургас
Татарова е много ЗА естественото раждане. Трябва да има много сериозни причини, за да препоръча секцио

# 338
  • Сливен
Момичета запазих час за д-р Сашо Георгиоски . Предстои ми раждане. Много се притеснявам и най-вече от упойките. Преди бях със спинална.
Раждах ноември 2017 при него със спинална упойка.Останах доволна много от него.Въпреки че имаше малко проблеми по време на секциото се справи блестящо.Живот и здраве ако имам второ пак него ще избера.Човек и професионалист.

# 339

Раждах при него секцио, всичко беше отлично, много съм му благодарна, много сърцат човек.
С упойката не съм имала проблем. Анестезиолозите са много и са много добри

# 340
  • Across the Multiverse
Лолита, какво те притеснява относно упойките? Аз и двата пъти раждах със спинална като първия не ми понесе много добре, но втория си казах всички оплаквания и опасения веднъж при консултацията със завеждащия Анестезиология Игнатов и втори път влизайки за секцио с анестезиолога на смяна (нямаше как да знам предварително кой ще е това, изрично питах) и всичко мина много по-добре. Има и безплатна лекция по темата, където можеш да си зададеш всички въпроси (стига да има време до твоето раждане да дойде реда на тази тема).

# 341
Gigito - също бях със спинална. Имам си разни неврологични неразположения и все отлагах ходенето на лекар. Предния път години наред усещах притръпване на мястото където се поставя. Неврологът каза, че уж не е от нея и въпреки това мен си ми е тревожно. Не знам дали няма да се  притесня . Пълната пък ми е още по-тревожна. Може да поискам наистина да се срещна предварително с анестезиолога.  

# 342
  • Across the Multiverse
Разбирам те много добре ! Аз също усещах болка на мястото на поставяне месеци наред, отделно ми прилоша ужасно по време на самата операция (повече от нормалното и не просто гадене, но няма да навлизам в подробности). Винаги като питаш отричат и казват, че няма причина да е от упойката, но и няма от какво друго да е все пак. И мен пълната ме притесняваше още повече, въпреки всичко. Аз те съветвам наистина да се срещнеш предварително (ти така или иначе ще имаш консултация), да си поговорите и да отбележи в листа ти всичко по-специфично. Вероятно няма да можеш отрано да знаеш кой анестезиолог ще е на твоето секцио, но дори и влизайки в операционната можеш да обясниш опасенията си и да попиташ всичко, което те интересува. Успех и спокойствие, всичко ще е наред !

# 343
Здравейте, има ли значение при кой  лекар ще отида за първи преглед при бременност. Прочетох хубави мнения за д.р Татарова дали мога да отида при нея или да я потърся на по късен етап?

# 344
Честито Simple Smile пожелавам ти лека бременност Simple Smile
Д-р Татарова не работи вече в Девата, само изражда там с предварителна уговорка. Не знам как стоят нещата със ЗК, но на частно можеш да отидеш при няколко, за да си избереш при кой ще се чувстваш най-добре и там да се запишеш за консултация.

Общи условия

Активация на акаунт