СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 817
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 785
Да информирам какво се случи с исканото Удостоверение за преместване, аз писах за него сутринта. В ОМГ Пловдив са го писали като изискване в допълнително ново съобщение, качено на сайта им в 16,44ч. вчера. В старото училище на сина ми - СУ Патриарх Евтимий, днес отказаха да ми го издадат, защото според тях не е необходимо, след настояване и показване на сайта на ОМГ, казаха, че дори и да го издадат няма да е за 1ден. В крайна сметка в ОМГ го записаха, катопоискаха да донесем отпускното по-късно.

Най-интересното е, че на сайта на СУ "Патриарх Евтимий" пише, че и те искат удостоверение за преместване.

И много добре знаят, че става не за един ден, става за минути даже. Ей, тази директорка ми е "любимка" от край време.   
Не само в сайта- това е сниимано днес на мястото за записване, във въпросното училище:
На устен въпрос, дали е необходимо- също потвърждават, че без заявление за преместване няма да стане записването. В старото училище пък ни овикаха, че не е  необходимо и  ми връчиха да чета наредба(аз всъщност бях за отпускно на другото дете, но понеже седмокласника беше с мен, ме почнаха още като се явихме на вратата)....Ако все пак настояваш- става бавно и с мрънкане през цялото време.....Да ти е драго да........ #Cussing out

# 1 786
Шапки долу за търпението ви момичета за n-ти път да обяснявате едни същи неща на новопопиталите! Аз нямам седмокласник тази година, но вече знам всички принципи и механизми на кандидатстването..

# 1 787
  • София
Втора е много хубава на вид!

# 1 788
Нямах нет на работа досега.
    Записан-пръв за гимназията сутринта.Не точно пръв де,интересно,имаше едно записано дете преди нас,а ние бяхме там точно в 8.00.Младжът пожела да ходим да свършим тази работа рано,че после ще ходи за риба.
    От техния клас са приети всички,които са искали немски  и силно се надяваме да им запазят класа.Такова беше неофициалното обещание на директорката,като ще ни дадат и още няколко деца с висок бал.Така че силно се надявам на яка конкуренция и високо ниво на класа.Видяхме част от учителките му досега,много му се радваха,поздравяваха го.Стана ми готино.
   Гледах сутринта по нова интервю с представител на МОН-пълни нещастници.В Япония за няколко минути закъснение на влак преди години, м-р на транспорта подаде оставка.Тия нашите едно смислено обяснение не дават,за оставка да не говорим.И докога тая Кастрева ще ми се кипри по тв и министър след министър ще творят простотии с образованието ни?!
   Тук съм,чета и стискам палци на чакащите второ класиране!
   Едно място за немски в 1НЕ се освобождава,едно в Плевен в ЕГ  немски,също.

# 1 789
  • София
Аз въпреки всичко, продължавам да си изживявам драмата с неговата странна подреба на училищата. Балът щеше да му стигне за по-предпочитани от мен училища, в които щях да си чакам по-спокойно. Но пък той няма драми, наумил си е нещо и това е. Само с програмирането е готов на компромис, заради училището...

# 1 790
Ние имаме една дилема. Девойката е приета в 18то немски с английски, като половин точка я дели от по-горното желание английски с немски. Вчера плака, че не й е стигнал балът за 22ро, макар че миналата година с нейния бал е влизала на първо класиране и за трите паралелки там.
Та днес изведнъж е на мнение, че иска да си остане там, където е приета. (facepalm)
Вече не е сигурна, че предпочита 22ро, макар че ни е доста по-близо, а и ако се гледат чисто статистиките е по-желаното училище и има малко по-високи резултати на ДЗИ по БЕЛ в 12 клас.
Въпросът е, че внезапно реши, че ако остава в 18то предпочита немски като първи език, щото нали, то е съвсем нормално да си сменяш желанията през ден и да не знаеш какво искаш Head Band, а там със сигурност ще се придвижи напред към другата паралелка. От друга страна с това бомбастично покачване на баловете, не е сигурно, че и на второ класиране ще влезе в 22ро. Та така.
Сега се чудим кое как. Дала съм й време до утре да реши.

Въпросът ми е, има ли някой от вас опит с тези училища (в гимназиален етап, не в начален)? Всяко мнение ще ми е полезно да взема решение. Винаги съм гледала на 18то като на резервен вариант, но вече и аз почвам да се разколебавам.

# 1 791
  • тук-там
    А заявление при записване попълва ли се и, ако да,  на място ли го дават?
    При нас на место, попълва се от името на ученика и се подписва от него.

Може и от родител да се подаде заявлението, не е задължително да присъства детето. Обаче предварително да си е казало на родителя, който го записва, кои предмети избира като втори език, СИП и т.н., защото в НЕГ ги искат.

Въпросът ми е, дали на място дават бланка.
    Аз точно за НЕГ писах по-горе. Нищо не избира в момента! Няма профилирани паралелки в НЕГ в 8-ми клас. Пак да повторя - в НЕГ дават на место бланката. Попълва се от името на ученика и се подписва от него.

# 1 792
    Облачна, децата ни изненадват. Пък после се оказва, че са направили правилните избори, макар да ни изглеждат странни. Дано са им на късмет. Flowers Four Leaf Clover Успех!!!
    И при нас дилема - първо класиране по второ желание немска, първото желание математическа, като за нея й трябват само 0.750 и на второ класиране ще я приемат. Сега обмисляме дали да се запише в немската или да остане за второ класиране? Оф, че труден избор, честно, аз не знам какво да я насоча...

# 1 793
    Облачна, децата ни изненадват. Пък после се оказва, че са направили правилните избори, макар да ни изглеждат странни. Дано са им на късмет. Flowers Four Leaf Clover Успех!!!
    И при нас дилема - първо класиране по второ желание немска, първото желание математическа, като за нея й трябват само 0.750 и на второ класиране ще я приемат. Сега обмисляме дали да се запише в немската или да остане за второ класиране? Оф, че труден избор, честно, аз не знам какво да я насоча...
    Насочи я да ти разкаже отново защо едното е на първо желание, другото е като второ желание... сама да ти опише защо на едното й се е искало повече, а сега не и обратното кое от второто сега предпочита... като го изкаже всичкото, ще й се изясни на нея какво я кара да го иска това, както и на теб дали не е просто желание "Да се свършва вече!". Так ще решите заедно, дали директно записвате или отивате на второ класиране.

# 1 794
    • тук-там
    И моята се колебаеше между нег и смг с не още при редене на желанията. Но реши, че матемиката не и е страст и иска да инвестира време и усилия в немския език. Така ще има фокус, а при нея това е двигател. Важен е профилът на детето, какво ще усвои качествено и без изнасилване и от какво би капитализирало повече в дългосрочен план!

# 1 795
    • София
    Магнолия, от мг до ег има огромна разлика. Изчистете с нея колебанията.

# 1 796
    Подадохме за второ класиране в Джон Атанасов, искат само служебната бележка с оценките и сверяват данните. Слагат и входящ номер на заявлението. Организацията е добра.

# 1 797
    Скрит текст:
    Насочи я да ти разкаже отново защо едното е на първо желание, другото е като второ желание... сама да ти опише защо на едното й се е искало повече, а сега не и обратното кое от второто сега предпочита... като го изкаже всичкото, ще й се изясни на нея какво я кара да го иска това, както и на теб дали не е просто желание "Да се свършва вече!". Так ще решите заедно, дали директно записвате или отивате на второ класиране.

Скрит текст:
    И моята се колебаеше между нег и смг с не още при редене на желанията. Но реши, че матемиката не и е страст и иска да инвестира време и усилия в немския език. Така ще има фокус, а при нея това е двигател. Важен е профилът на детето, какво ще усвои качествено и без изнасилване и от какво би капитализирало повече в дългосрочен план!

Скрит текст:
    Магнолия, от мг до ег има огромна разлика. Изчистете с нея колебанията.

Много мъдри съвети, благодаря Ви, мамчета Flowers Hibiscus В тази тема намерих /и не само аз/ толкова подкрепа и помощ за този уникален седми клас, каквито в реалния живот не успях. Чудесни сте и толкова истински.  Flowers Hibiscus
    Тя започна да се води и от другите деца, от извънкласните занимания... Колко забавно щяло да им бъде в немската... Ама това за мен не е важно, но за тях - да.

# 1 798
    • София
    Ние имаме една дилема. Девойката е приета в 18то немски с английски, като половин точка я дели от по-горното желание английски с немски. Вчера плака, че не й е стигнал балът за 22ро, макар че миналата година с нейния бал е влизала на първо класиране и за трите паралелки там.
    Та днес изведнъж е на мнение, че иска да си остане там, където е приета. (facepalm)
    Скрит текст:
    Вече не е сигурна, че предпочита 22ро, макар че ни е доста по-близо, а и ако се гледат чисто статистиките е по-желаното училище и има малко по-високи резултати на ДЗИ по БЕЛ в 12 клас.
    Въпросът е, че внезапно реши, че ако остава в 18то предпочита немски като първи език, щото нали, то е съвсем нормално да си сменяш желанията през ден и да не знаеш какво искаш Head Band, а там със сигурност ще се придвижи напред към другата паралелка. От друга страна с това бомбастично покачване на баловете, не е сигурно, че и на второ класиране ще влезе в 22ро. Та така.
    Сега се чудим кое как. Дала съм й време до утре да реши.

Въпросът ми е, има ли някой от вас опит с тези училища (в гимназиален етап, не в начален)? Всяко мнение ще ми е полезно да взема решение. Винаги съм гледала на 18то като на резервен вариант, но вече и аз почвам да се разколебавам.

Познавам деца от 22-ро - доволни са. За 18-то не мога да кажа нищо.
    Но за смяната на желанията след първо класиране: Често срещано явление е децата изведнъж да решат, че предпочитат училището, в което са приети, пред училището, което са писали като първо желание. Личното ми мнение е /без да ангажирам с него/, че това не е толкова осъзнато решение, колкото е следствие на прекрасната способност на детския мозък за бързо адаптиране към ситуацията и присъщата за възрастта бързина на вземане на решенията. В смисъл, тук са ме приели, значи така е трябвало и точка. Не ми се чака. Извън случаите, при които изначално е имало колебания за първото желание, според мен, това е основната причина. Разбира се, има изключения. Според мен, поговорете с детето за изясняване на мотивите за промяна на решението и тогава преценете какво да правите.

# 1 799
    • София, откъм тъмната страна
    Благодаря момичета за всичките разяснения и обяснения, мнения и съвети!  Въпреки че не сме с най-прекрасния бал, днес се записахме в гимназията в която бяхме класирани вчера след великия гаф. Оказа се че съдбата е съчетала желанията на цялото семейство и всички сме доволни. Ученика искаше нещо с английски, баща му искаше нещо с икономика, а аз исках да е близо до дома. Така че днес росни рано сутринта записахме паралелка предприемачество и английски. Трябваше да се върнем и до старото училище за Удостоверение за отписване - искаха си го хората. Вече дишаме спокойно и скоро стягаме багажа за морето с олекнали нерви и чувство за изпълнен дълг. Пожелавам на всички, които ще чакат второ класиране да им се усмихне щастието и да се запишат там където искат! И имайте повече доверие на нюха на децата. Моят сам си подреди всичките желания въпреки че аз имах възражения, но днес победоносно ми каза "Видя ли сега? Имай ми повече доверие" ..... Хубаво лято на всички

Общи условия

Активация на акаунт