СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 646
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 040
И ник-а ти нещо съмнителен ми е вече.
Чух Хамлет тук да говори...

# 2 041
  • София
Покрай моят седмокласник започнах да чета и аз форумите- да се ориентираме в морето от училища Simple SmileКато гледам пишат само мами на деца с високи балове...Нашият е мога да кажа от средните.Според миналогодишните балове ,писахме на първите  5 места паралелките на НФСГ.Естествено с падането на квотите бала се вдигна и ни приеха на 9 желание-Ломоносов -Компютърна техника и технологии..Това беше желанието на сина ми още от миналата година,а аз настоявах за НФСГ.След дълги размисли,днес се записахме  в Ломоносов(дори и за второ класиране-нямаме шанс за бленуваната от мен гимназия)Има ли други мами на деца приети там.Чувам доста противоречиви мнения.
Едно съседче учи в Ломоносов и са много доволни от училището.

# 2 042
Моят син е с 340 точки и е приет в 7мо с английски немски и български. Аз съм учила там но преди 30 години.Дано гимназията да е на добро ниво!Някакви отзиви?
Ще ходите ли на второ класиране или оставатр в 7-мо? Ако искаш се свържи с мен на лично съобщение, че аз не мога.

# 2 043
  • София
Ааа, Лоренца, JoyJoyJoy
Тайно редя рими и словоредия, в стил Шекспир, да смая публиката. Детето като не го чете, барем аз да го подкарам! Joy

# 2 044

dundi73 Мерси! Някой ако ходи до Дж.Атанасов да сподели - искам да подам за продължаване в класирането! Благодаря предварително!

Днес се опитах да подам заявление в Джон Атанасов. Отидох в най-големия дъжд. Дори на град го обръщаше...
Оказа се, че работното им време е до 16.30ч
Утре пак ще си опитам късмета.

# 2 045
Ние имаме една дилема. Девойката е приета в 18то немски с английски, като половин точка я дели от по-горното желание английски с немски. Вчера плака, че не й е стигнал балът за 22ро, макар че миналата година с нейния бал е влизала на първо класиране и за трите паралелки там.
Та днес изведнъж е на мнение, че иска да си остане там, където е приета. (facepalm)
Вече не е сигурна, че предпочита 22ро, макар че ни е доста по-близо, а и ако се гледат чисто статистиките е по-желаното училище и има малко по-високи резултати на ДЗИ по БЕЛ в 12 клас.
Въпросът е, че внезапно реши, че ако остава в 18то предпочита немски като първи език, щото нали, то е съвсем нормално да си сменяш желанията през ден и да не знаеш какво искаш Head Band, а там със сигурност ще се придвижи напред към другата паралелка. От друга страна с това бомбастично покачване на баловете, не е сигурно, че и на второ класиране ще влезе в 22ро. Та така.
Сега се чудим кое как. Дала съм й време до утре да реши.

Въпросът ми е, има ли някой от вас опит с тези училища (в гимназиален етап, не в начален)? Всяко мнение ще ми е полезно да взема решение. Винаги съм гледала на 18то като на резервен вариант, но вече и аз почвам да се разколебавам.

Мисля, че 22ро е по-добро

# 2 046
Ами е ако така от тази година? Точка 4
Ако е така, някой с бал 30, който е писал СМГ АЕ като първо желание, ще измести някой с бал 470, който го е писал на второ. Simple Smile

Точно.
Ако аз имам бал 440 и първото ми желание е СМГ, примерно, ще ме приемат.
Ти ако имаш 470 но първото ти желание е ФЕГ, а петото ти е СМГ, ще влезеш във ФЕГ, нищоу че си с по-висок бал.

# 2 047
  • София
Многознайко, не е точно. Ако четеш внимателно коментираната т.4, както и твоят коментар, между другото, остваш с впечатлението, че асаснсьора наистина се изкачва, а не слиза. Не случайно толкова хора днес зададоха въпроса, в какъв ред се извършва класирането.
Когато се започне от първо желание към последно, ако си писал:
1. Смг с не
2 . смг с ае
Балът не ти достига за смг/не и се застопоряваш на смг/ае.
Друг , с по-нисък бал от теб е писал:
1. Смг/ае
2 . смг/не
Независимо от подредбата му, не може да те измести.

Ох, май трябва и за това да нарисувате цветна схема.

# 2 048
Многознайко, не е точно. Ако четеш внимателно коментираната т.4, както и твоят коментар, между другото, остваш с впечатлението, че асаснсьора наистина се изкачва, а не слиза. Не случайно толкова хора днес зададоха въпроса, в какъв ред се извършва класирането.
Когато се започне от първо желание към последно, ако си писал:
1. Смг с не
2 . смг с ае
Балът не ти достига за смг/не и се застопоряваш на смг/ае.
Друг , с по-нисък бал от теб е писал:
1. Смг/ае
2 . смг/не
Независимо от подредбата му, не може да те измести.

Ох, май трябва и за това да нарисувате цветна схема.

И твоя пример е верен.
Но ако прочетеш написаното от мен, ще видиш, че е също толкова вярно.
Затова непрекъснато се потаря, че е важно как подреждаш желанията.

Направи цветна схема - ще е ясно за всички

# 2 049
  • София
Да го кажем така: Дете с по-нисък бал не може да измести дете с по-висок бал, когато се борят за една и съща паралелка.
В твоя пример, детето, което е посочило смг след фег, изобщо не влиза в "чакалнята" ма смг, за да го измества някой. СамО, доброволно отстъпва  мястото, което би заело, още с подредбата, защото целта му е фег, а не смг, а за фег баловете са по-ниски.

Желанията са желания, затова и се редят по един единствен начин - според желанието!! Тогава децата нямат драми, смо родителите.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 03:55 от oblachna

# 2 050
Дете с по- нисък бал не измества дете с по- висок бал, дори второто дете да е писало желанието си по- назад.

Но нещо, което не се дооценява: В едно и също заявление желание с по- нисък бсл измества желание с по- висок бал, ако с по- ниския бал е писано по- напред.Ако детето напише първо Фег и там балът е по- нисък, а на пето място НЕГ и има бал за НЕГ, не може да влезежНЕГ, защото то само си е подредило желанията така

Пиша всичко това, защото все още чувам родители,  вече от нашия набор, да си мислят, че в един момент могат да избират,  независимо от подредбата.

# 2 051
  • Sofia
Здравейте Kiss Станах рано, изкъпах се, сега пия кафе с мляко и мед, и следя какво се случва из темите. Добро да е утрото за всички ни! УСПЕХ и днес на всички записващи се или подаващи заявление за второ класиране! Синът ми още спи. В момента разузнавам как да стигнем до училището, където е приет, за да подадем заедно двамата заявлението за второто класиране. След малко ще приготвя документите /държа да не ни връщат за нещо, така че за всеки случай ще взема в мен всичко възможно/ и ще тръгваме. После ще докладвам какво са ми искали и дали са ни дали входящо номерче. Вълнението ми е огромно! А като си спомня преди месеци все още се чудех на истерията около 7. клас... Бях повече от сигурна, че мен няма да ме гепи. А последните два месеца съм неузнаваема, дори и за себе си, честно казано.
Скрит текст:
Стресът и напрежението се отразиха дори и на месечния ми цикъл. От 1 май досега не ми е идвало. Не съм бременна, направих тест.
Както и да е, да не разводнявам с излишен спам. На момичетата по-горе /Светкавица, многознайко, облачна/ ще кажа, че лично аз редовно поглеждам нещата от първа страница на тази тема, защото са много добре обяснени! Всеки път, когато почна нещо да се колебая или терзая относно избори, желания, балове и т.н., се връщам на първото мнение в темата и до минутки съм ориентирана и спокойна. Много ясно и прегледно е направено и подредено всичко!

# 2 052
  • София
Защо да се недооценява? Спорвд вас, желанията , според бала ли трябва да се редят?
Нашето заявление е тотал щета, тогава.
Joy
Желания не се редят според бал!!!!
Ако детето иска НЕГ, защо по дяволите пише ФЕГ? Е тва, ако се намери кой да обясни!?!

# 2 053
Добро утро. Поизтървах ви, но нямам време да наваксвам. Извън София сме, но за протокола.
Вчера записах щерката. Няма и 5 минути. От всички документи, които носех само оригинала на свидетелството ми взеха. Казаха ми кога ще е родителската среща и това беше. За мене нищо - нито номерче, нито нищо 😂
АЕ/НЕ езикова гимназия.

# 2 054
Ами защото понякога и самите деца не знаят какво точно искат.Не са един и два случаите, в които пишат нещо на първо място, ама повече иска второто, приемат ги на третото, пък тогава се сещат, че второто е най- желано.Аз поне прочетох няколко такива поста тук и във Фб, а и около мене кандидатстващите често го споделят

Затова при желанията трябва да има едно правило- да се подреждат от сърце! Ама пуберска работа, 100 причини им влияят понякога

Общи условия

Активация на акаунт