Професионални серии за коса - тема 120

• 84 184
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
Ох, направо се виждам в чудо с моята коса през лятото.Никакви сешоар и преса, подхранване с маски, задължително използване на  някакъв финиш преди излизане -олио/в момента на Морокан/ или крем /Афоджии/ и ди остава суха.Има ли някакъв хидратиращ продукт, който да използвам за оформяне и да дава нужната мекота?Косата ми е чуплива. newsm78

# 286
Досега не съм ползвала никога протеинови, мисля да пробвам.
Косата ми като цяло не е зле,но има нужда от хидратация и подхранване на косъма,суха е в крайщата.
Иска ми се да я поглезя малко.Бях досега с доста дълга,но я скъсих доста и съм решила да не я тормозя с нищо,само ще оставя да расте и подхранвам.
Спрях преси,сешоари всичко,ползвам електрическа четка от време на време.
Искаш хидратация, а пък ще пробваш протеини. Няма как! Алтерна на скъпи продукти и много хора не са доволни от тях. Пробвай да поискаш проби първо и тогава да купиш големи.

# 287
  • Някъде там
Лаленце,ако искаш хидратация и да се поглезиш аз бих избрала мароканойл.Blue Heart

# 288
  • Варна
 Алтерна е марка за здрави коси или поне такива в прилично състояние. *лаленце*  съгласна съм с densi . Ако косата ти няма някакви специфични нужди бих ти препоръчала Алтерна Инфинити/щом толкова държиш да е Алтерна/ балансирани с превес на хидратацията с всякакви защити. Но.....все пак са хайверена Алтерна. На косата на дъщеря ми/малтретирана суха метла/ са си бая протеинови. На мен ми действат като хубава хидратация.

julia_gt  изначално за мен сухота се бори с преуош терапии не с финиши. Финишите само маскират/силикона не хидратира/ тъй,че ако искаш да се отървеш от сухотата Еластисайзър Екстрийм на Кингсли мажеш вечер на влажна коса и спиш с него. Хем ще ти е хладно през нощта  Laughing хем сутринта ще си приятно хидратирана.

gerganaa97  ColorpHlex го ползвах половин година при всяко боядисване и няколко терапии. Хубав продукт е и определено работи. Пази косата при ползване на корави бои,а като терапия е благодат. В момента мерака ми е по Олаплекс,но имам още половин шише от Колора и ще си го употребя и него във времето.

# 289
  • Велико Търново
Моята коса също е нормална ,в краищата суха - ползвала съм и Мароканойл, и хайверените Алтерни - харесвам ги много, но не за честа употреба - след две-три измивания косата става още по-суха. Съгласна съм с принцесата, че трябва преуош терапии за това - колкото и финиши да нанасям, не помага. От хидратиращите серии засега, от всичко ползвано през годините, залагам на сините Джойко - омекотяват дължините, без да утежняват. Лятото, независимо какъв шампоан ползвам, балсама или маската е на Джойко. Възстановяващите Епруваж също ми действат по подобен начин.

# 290
За хидратация харесвам комбинацията от шампоан джойко мойсчър рикавъри и маска макадамия. Косата ми е тънка, дълга, небоядисвана, ползвам само сешоар.

# 291
  • На черешатааа
И аз със зор да изрева- косата ми е като на prinzesata . Сега след морето стана мазало- сухи чупещи се краища и нормална нагоре. Какво да я правя,  с какво да мия, мажа ..... Обмислям и Олаплекс да си взема превантивно да си го ползвам по натам, че я изсветлявам. Приемам идеи и съвети мацки Simple Smile

# 292
  • Варна
 Същото като на   julia_gt   Laughing. Преуош терапии до откат. Когато са ми пресъхнали краищата се прежалвам и спя с Еластисайзър екстрийм с добавка на ЯЧРМ  Laughing. С морския бриз шега не бива. На плажа ходя омазана солидно с кокос и напръскана със серума за плажни къдрици на Ланза. Косата свита на кок. След плаж съм солидно хидратирана и подхранена  Laughing. Можеш да пробваш и една терапия с ColorpHlex добре действа на коса тип слама.
 Сега лятото особено много внимавам с баланса. Редувам Екзестенционалист на Керастаз и Кератиновата на Ланза маски. Шампоан кератиновия на Ланза постоянен,но аз не понаям и нямам хидратиращи шампоани. Всичките са ми или протеин или балансирани.

# 293
prinzesata, Благодаря ти! bouquet.А на сутринта само изплаквам или пълна процедура-шампоан, маска,балсам? newsm78

# 294
  • на земята
Благодаря момичета за съветите.
Ще взема за хидратация тогава.Смея да твърда ,че косата ми е в доста добро състояние ,освен леко сухите краищата.Тези Джойко кои са?Линк може ли?

# 295
  • На черешатааа
prinzesata Благодаря. Ще поръчам сега Еластисайзър екстрийм. А ColorpHlex  не е ли нещо като Олаплекс?

# 296
Благодаря момичета за съветите.
Ще взема за хидратация тогава.Смея да твърда ,че косата ми е в доста добро състояние ,освен леко сухите краищата.Тези Джойко кои са?Линк може ли?
Ето тези са
https://www.notino.bg/brands/?f=1-1-6043
Само че шампоанът не е наличен в момента.

# 297
  • Варна
prinzesata Благодаря. Ще поръчам сега Еластисайзър екстрийм. А ColorpHlex  не е ли нещо като Олаплекс?

И да и не....и двете са системи за защита при боядисване,но действието им е различно.  ColorpHlex омекотява и огъвкавява,прави косата жилава и витална. Ефекта му е видим веднага след боя и особено след терапия. За Олаплекс още нямам дългосрочни впечатления,но чак такъв УАУ ефект засега не виждам. Явно обаче работи защото защото косата ми е подстригвана преди 2 месеца/точно преди да започна да го ползвам/,а изглежда като току що подстригана. Да повторя обаче,че при мен няма кой знае какви проблеми. Вероятно при третирани коси в лошо състояние ще има по-забележим ефект.

# 298
Аз съм много доволна от това https://www.arlen.bg/product/3277/sistema-za-predpazvane-na-kosa … lex-8ml-10ml.html

Сложих го във супрата и изобщо не ми изтори косата . По принцип след обезцветяване косата е в опустошен вид и косъмът се разтяга като дъвка ,но след като сложих пауър плекс косъмът преди да се скъса не се разтяга.        

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 10:37 от bubanka

# 299
  • Някъде там
Има ли смисъл да се използва Olaplex Professional стъпка 3 без да е е използвана OLAPLEX NO.1 BOND MULTIPLIER и регенериращата грижа Bond Perfector N° 2 ?

Общи условия

Активация на акаунт