Професионални серии за коса - тема 120

• 83 156
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
 Да.....първа страница е цяла енциклопедия там има отговор почти на всеки въпрос.

bananadana  изключително полезно благодаря ти  Hug. И понеже спомена,че подкарваш Олаплекс ще ми е интересно да споделиш как го ползваш и какви са резултатите при теб. Аз си имам упътване от Магнолия,което доста се отличава от това,което ми прати търговеца,но предпочитам да се доверя на изпитан метод и направих терапия по метода "Магнолия"  Laughing

# 91
Добре, посипвам си главата с пепел! На пръв преглед на първа страница не открих това, което търсих. Сега на втори горе-долу, информацията в линка е малко обща и не става съвсем ясно каква е разликата в протеините, повтаря се " въстановява и подсилва"... Единствено кератинът е обявен за протеинът на протеините, с което съм съгласна. Оризов, копринен и т.н. при мен са омекотяващи.
Скрит текст:
За протокола - следя темата от създаването ѝ. В случая пропуск от моя страна, дано не съм досадила много.

# 92
  • СОФИЯ
Здравейте,в търсене съм на балансиран шампоан .косата ми е по скоро суха,след обезцветяване,чуплива .моля за насоки към нещо по бюджетно.благодаря

# 93
Здравейте, моля, ско някой е ползвал серума против косопад да ми каже как го е ползвал и колко пъти в седмицата се слага, защото пише само как се нанася, но колко пъти, не.
Много благодаря Simple Smile

# 94
  • София
Здравейте, моля, ско някой е ползвал серума против косопад да ми каже как го е ползвал и колко пъти в седмицата се слага, защото пише само как се нанася, но колко пъти, не.
За кой точно серум питаш?

# 95
Моля , ако някой е ползвал този продукт да даде отзиви:
Спрей за обем и блясък за всеки тип коса без отмиване Kevin Murphy Anti Gravity Spray 150ml
https://www.arlen.bg/product/6226/sprey-za-obem-i-blyasak-za-vse … -spray-150ml.html

# 96
  • Варна
Добре, посипвам си главата с пепел! На пръв преглед на първа страница не открих това, което търсих. Сега на втори горе-долу, информацията в линка е малко обща и не става съвсем ясно каква е разликата в протеините, повтаря се " въстановява и подсилва"... Единствено кератинът е обявен за протеинът на протеините, с което съм съгласна. Оризов, копринен и т.н. при мен са омекотяващи.
Скрит текст:
За протокола - следя темата от създаването ѝ. В случая пропуск от моя страна, дано не съм досадила много.

Не мисля,че посипването е нужно  Hug Laughing. Признавам си,че съм чела първа страница няколко пъти,но още и още продължавам да го карам по усет и въз основа на личен опит. Така например съм стигнала до извода,че чумата не понася млечен протеин. Става метла и толкова. До скоро не понасяше и кератинови продукти-ефекта беше същия. С Ланза Кератин и Напура С9 нещата са на 180гр. обаче  Laughing-много ги харесва,а и двете серии са кератинови. Харесвам соев,оризов,пшеничен протеин както и продукти залагащи на разните стволови клетки като Епруваж.

lacuna coil  Възстановяващите Олиесета или Епруваж,но само с шампоана няма да минеш. Ще си трябва и маската от серията.

# 97
Момичета,
използва ли ли сте тази маска? Доволни ли сте или да се насоча към нещо друго?

# 98
Благодаря, принцеске! Simple Smile

За олаплекс: ако имаш предвид номер 3, понеже имам и 1 и 2 в момента: ползвам го от януари някаде със страхотни резултати. Винаги, ама винаги с безсиликонов шампоан първо измивам косата, понеже според мен няма как олаплекс да заздрави дисулфидните връзки, ако косъма е покрит под дебел слой силикон и след като няма силикон в Олаплекс, който да разтвори силиконовия слой-значи няма да има ефект. Пак казвам-аз съм предубедена и затова първо измивам с дпш без силикони. След това клепам но.3 и стоя с него между 3 часа и цяла нощ, но повече от 3 часа рядко съм стояла-изнервящо е. След това пак измивам косата, но този път с подхранващ или дори безсулфатен шампоан. Най-обичам със силно силиконов-въобразила съм си, че така шампоана заключва съставките на олаплекс за по-дълго в косъма, но дори и да не е вярно резултата наистина е супер.
След това нормално си следвам с маските и тн.

Ако става дума за но. 1 и 2: ползвам ги рядко-примерно 2 пъти в месеца. Номер 1 принципно трябва да се нанесе на суха коса, разтворен във вода. Аз обаче процедирам както при номер 3-според мен резултатите са по-добри. Няма смисъл да си клепам толкова скъп концентрат над 5 пласта продукти от последното миене. Освен това на измита коса е нужно по-малко количество но.1. Стоя с него около 15 мин. и след това нанасям номер 2 за около 3 -4 часа или цяла нощ. Резултатите естествено са супер добри. Косата е като нова.

Поне толкова доволна съм обаче и от немския вариант на олаплекс-кераплекс-който е чист протеинов концентрат и се ползва както олаплекс. Разликата е единствено в състава-олаплекс репарира дисулфидните връзки в косъма, демек помага на частиците на кератина да стоят интактни, а кераплекс вкарва директно протеин в една много активна и ефективна форма. По-евтин продукт е и няма нужда да се поръчва от съмнителни сайтове със съмнителен продукт-продават го в сетове за дом. употреба както на фризьори, така и на нормалните хора. :Д

Simple Smile Simple Smile

# 99
За кой точно серум питаш?

Ето за този:
https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/Eprouvage%20Restorative
Много ще съм благодарна ако някой го е ползвал да каже как, по колко пъти и има ли ефект.
Много благодаря bouquet

# 100
  • Варна
 bananadana благодаря  Hug.
 За терапията 1 и 2 питах. Твоя протокол се препокрива с тоя на Магнолия тъй,че ще спазвам него 3-ка не съм купувала за сега ще се задоволя с 1 и 2 и ако ми хареса ще поръчам следващия път и 3-ка.

Препоръчай онлайн магазин за Кераплекс май само това чудо не съм ползвала  Laughing.

Ale4ko_Pipsi серумът на Епруваж е много харесван в темата и наистина действа. Зимата той ме отърва от гаден косопад продължил месеци. В резултат на едно шише употребено за 3+ месеца бях като таралеж от нови растежи.
 Ползвах го по 2 пипети с хубав масаж на скалпа на всяко миене или 3 пъти седмично. 4 пипети както е по описание ми идват много и утежняват.
  Ако ще бориш косопад обаче те съветвам да вземеш ударно 2-3 ампули на Напура за силен косопад. Нанасяш по половин на миене 4-6 пъти и после продължаваш с Епруваж.
 Пролетта тая година проблеми нямах,но началото на юни започна да ми пада доста коса. Не съм спирала да ползвам грижа за скалпа,но явно или стреса ми е в повече или нещо хормоните се мръднаха и ето ти..... Две ампули на Напура върнаха нещата на мястото. Ползвам ги с шампоан Анаген в момента.
 Идеята е Напура да спре ударно косопада,а после Епруваж като поддържаща грижа. Дано го обясних като хората.  Laughing

# 101
Принцеске, прекрасна си!!!!:heart:
Много ти благодаря!!! Още утре ще си поръчам ампулите. Ако не те затруднявам може ли линк към тях (за да съм сигурна).
Мия се с шампоана против косопад на Ducray “Anaphase” от почти месец и си пръсках от спрея пак на Ducray “Creastim”.
Мисля че има ефект, мскар и не такъв какъвто ми се иска.
От намалението от Рибката си взех travel set-a на Kerastase за сгъстяване на косата (отдавна исках да пробвам продукти от тази серия). Ти пробвала ли си ги? Имат ли ефект? Пробвах шампоана и маската, миришат страхотно и мисля че от първото миене са ми добре на косата. Моята е тъничка. Правя я на кичури. Не я третирам със сешоар или пресса.
От няколко месеца имам засилен косопад и искам да го преборя Blush
За това си взех серума на eprouvage. Дано помогне.

# 102
  • Варна
 Не Денсифик не съм ползвала. Косата ми е с плътен третиран косъм и няма нужда от подобни продукти.
 https://www.zlatnaribka.com/napura/napura-protiv-kosopad/napura-t|2-energy-post-terapiya-protiv-silen-kosopad-za-normalna-kosa-1br-h-8-ml ето ампулите на Напура.
 Миришат ужасно на етерични масла  Laughing,но ароматът бързо изчезва. Нанасям по половин ампула с масаж с надолу главата. Нямах кой знае какъв косопад,но косата ми е дълга и 20-30 косъма по 50-60см са си цяла топка. Не,че съм ги броила де   Laughing
 Епруваж е хубава грижа за скалпа. дано си доволна.

# 103
Много благодаря HeartKissing Heart
Ще пиша после Blush

# 104
Шампоанът и балсамът на Олиосета пристигнаха и вече ги пробвах. Е, много ми харесаха. Косата ми е подредена, гладка и обемна. Поръщах още две ампули на Алфапарф - една за блясък, а другата е някакво "хипер олио". Поръчах и на Олиосета ампулата, както  и коприната на Чи. Хипер олиото пробвах вече много ми хареса, но има доста дразнеща миризма. А коприната е толкова икономична и заглаждаща. Изобщо, много съм Ви благодарна за съветите и за това, че само с четене на темата се зарибих по косата като цяло. Страхотни сте!

П. С. С каква четка изсушавате косата си? Имам си разплитаща четка на Макадамия, обаче за изсушаване ми е една пластмасова и като искам да я "опъна" със сешоара, бякак си изглежда "пършива" после. Като си я изсуша без четка нямам проблем, но пък се начупва така. Grinning Благодаря Ви предварително. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт