Не знам какво да правя - женен, с деца и два пъти по-възрастен

• 23 717
  • 373
  •   1
Отговори
# 345
Да, това също Simple Smile По-лесно е по взаимно съгласие.

В България, който не е пожелал, той не се е развел. Няма законова пречка. Колкото и да се дърпа другия, в един момент осъзнава, че е неизбежно и се навива.

# 346
  • София
Аз се бях изнесла една година преди това...

# 347
  • София
Да, това също Simple Smile По-лесно е по взаимно съгласие.
В България, който не е пожелал, той не се е развел. Няма законова пречка. Колкото и да се дърпа другия, в един момент осъзнава, че е неизбежно и се навива.
Ако другата страна се запъне като магаре на мост, само и единствено да те накара да страдаш или да не може да си щастлив с друг/а?
Помните ли преди време, че нищехме случай, когато жената изневерила и съпругът искал развод, а тясе дърпала, не било кой знае какво... Обикновено е обратното, но случаи разни

# 348
Да, но може да се дърпа месеци до година. После вече са минали дела, даже и да не присъства, служебно ще го разведат Simple Smile Както казах - законови пречки няма. Сега ако някой лъже, че "жена му не му дава развод", с друг му вярва, това е друга работа.

# 349
  • София
Това за годината не го знаех.

# 350
Дали е и година, може би само в София. Минат ли 2-3 дела, просто няма какво да направи повече. Иначе и съдиите мотаят, дават "помирителен период", ама само ако и двамата искат! Иначе - няма измъкване. Че на никой не му се седи насила женен/омъжена Simple Smile

# 351
Авторката продължава да мълчи...

# 352
Тука е така прието. Авторите да мълчат. Grinning

# 353
  • София
Важното е ние да си се самонавиваме. В темата за СО как се поднови дискусията, а уж беше заключена

# 354
Така е. И обикновено повода се появява, когато я има причината

Така е угодно да мисли, този който изневерява. Най-често "причината" е еднообразието в дългогодишната връзка, битовизмите и коловоза, в който всеки влиза. Тогава явно спираш да искаш да впечатляваш партньора си и най-лошото - спира да ти пука, че би могъл да го нараниш и тогава вече изневярата става лесна стъпка.

# 355
Ами все нещо подтиква към такава стъпка.

# 356
Да, разбира се. При всеки причините са различни. Според мен когато чувстваш семейството като нещо вече сигурно, налично и ... донякъде безинтересно, почват да се случват изненади.

# 357
  • София

Ей това ми е най-чудно!? Как може някой да " разведе" някой друг? Това е невъзможно! Все едно аз да кажа, че любовницата на бившия ми ни е развела. Ми не е така. Аз се разведох. Мое беше желанието, а причината е неговия избор, а не конкретната жена. На нейно място може да е всяка. Важен е избора на мъжа да постъпи по този начин.

Може, разбира се.
Стига да се завре между двамата в точното време.
Всеки брак има слаби моменти, всеки човек в брака ги има и като се намери някоя " която го разбира, готова да го утеши и оцени", нещата оттичат.
Няма значение кой е подал молбата за развод.
Всъщност, ти и нея си развела, не само себе си, като си съобщила на мъжа ѝ.

Ако не беше решила да си отмъщаваш на нищо ненаправилия ти човек, нямаше да го разведеш. Peace

# 358

Ей това ми е най-чудно!? Как може някой да " разведе" някой друг? Това е невъзможно! Все едно аз да кажа, че любовницата на бившия ми ни е развела. Ми не е така. Аз се разведох. Мое беше желанието, а причината е неговия избор, а не конкретната жена. На нейно място може да е всяка. Важен е избора на мъжа да постъпи по този начин.

Може, разбира се.
Стига да се завре между двамата в точното време.
Всеки брак има слаби моменти, всеки човек в брака ги има и като се намери някоя " която го разбира, готова да го утеши и оцени", нещата оттичат.
Няма значение кой е подал молбата за развод.
Всъщност, ти и нея си развела, не само себе си, като си съобщила на мъжа ѝ.

Ако не беше решила да си отмъщаваш на нищо ненаправилия ти човек, нямаше да го разведеш. Peace

Това са глупости. На никой не съм отмъщавала. Исках да сложа край на този цирк. Мъжа й нямаше как да не научи след като ежедневно бяхме заедно, а той също беше"най-добрия"(макар и заспал) приятел на мъжа ми. Wink
Все пак, който изневерява, трябва да е достатъчно умен, за да прецени и рисковете от това. След като обвиняваш мен за двата развода, значи че си на страната на предателите. Всеки има право на избор и това е твоя, но не и моя. Аз обичам честните и достойни отношения.

# 359
  • София
Подкрепям, щом са били близки приятели, няма как онзи мъж да не разбере нещо, рано или късно.
И още нещо - Mom of 3 да пази за семейството на любовницата на мъжа си? Да си е треперила тя и неговия уж добър приятел

Общи условия

Активация на акаунт