Не знам какво да правя - женен, с деца и два пъти по-възрастен

• 23 780
  • 373
  •   1
Отговори
# 210

Black_Sapphire, като си била в тайна връзка, защо изобщо влезе в нея?

Поради глупавата си младост, не е ли ясно?

Да ходиш с женен си е прецакване и определено си втора категория (освен втора цигулка). Малко са тези, които имат безочието да се хвалят с подобно нещо. В повечето случаи се свират и мишкуват.

# 211
Иван, отново започна със странните "признания", каза нещо от сорта, че ако не бил женен, щял да се ожени за мен...
...мисля, че започвам да го харесвам..

Обикновено хората знаят какво искат.
Когато търсят съвет, те не търсят какъвто и да е, а този, който отговаря на тяхната нагласа и вътрешно решение.
За мен, гледаш жена му виновно, защото вече си решила, че искаш този мъж.
Повярвала си, че те обича истински. Че е наистина богат и изобщо не преувеличава. Че ще те уреди на по-добра работа. Та даже и би създал семейство с теб, макар да е казал точно обратното.
Търсиш мнение, което да подкрепи твоето.
14 страници коментари - и няма такова мнение.
Повечето са доброжелателни, но съвсем в друга посока.
Решението си остава твое.
Разбира се, ако историята е истинска. Може някой да се забавлява да чете коментари за толкова разпространено явление, като "дърт козел млада върба лющеше"...

# 212
  • Linz
А защо да си учи уроците чрез собствени грешки, след като има цял форум с грешките на другите, които, ако си умен, няма да повториш лично?
Защото не може. Ученето на уроците функционира само на принципа проба-грешка.
И на малкото дете като му кажеш "не", не можеш да го спреш да опита. Едва след като се опари ще знае, че печката е гореща и не трябва да се пипа. При тийнеджърите става още по-сложно. Заради желането им за независимост правят напук на родителите си.
Има доста крайни коментари, които могат да подтикнат момичето да направи грешка. И не защото е глупава, а защото е нормална реакция, а тя е неопитна с мъжете.

# 213
Лошото е, че на нейните години всеки си мисли, че неговата история е друга, точно този Иван не е като тези, описваните във форума, тези лелички не разбират, ситуацията е различна... Ще се опари момичето и ще разбере. Но преувеличаването и цинизмите само й доказват, че нещата при нея стоят по различен начин и ще я подтикнат да действа, спокойна, че вие тук говорите за някакви други случаи, не за нейния.

# 214
Ами ние не сме й майки, като иска да си троши главата, няма кой от тук да я спре. Можем само да й кажем как ще се развият нещата, ако има акъл, ще послуша. Ако няма акъл, ще се опари и с повече или по-малко последици пак ще послуша.

# 215
Е тя вече не е първосигнална, би трябвало да може да разсъждава, не е дете на три, може да предвиди действия и последствия. Разбира се, че няма нужда лично да прави грешката. Все си мисля, че би трябвало да е поне малко интелигентна...лекар тръгнала да става...

То ако така се учи на проба и грешка в медицината, бая пациенти ще умори, преди да се научи да слуша по-опитните:)

# 216
Все си мисля, че би трябвало да е поне малко интелигентна...лекар тръгнала да става...

То ако така се учи на проба и грешка в медицината, бая пациенти ще умори, преди да се научи да слуша по-опитните:)

Информационният интелект никак не е задължително да е свързан с житейски такъв.

# 217
  • София
Тъй като ме питаха - дори за моята дъщеря да е, няма да тръгна да си късам ризата и да изпадам в истерии.
Известна случка - бившия министър на отбраната Свинаров се залюби и ожени за сътрудничка от НС, 30 години по-млада. Детето им (трето момиче за него) е 9-годишно, а той има кантора с една от дъщерите си от първия брак, значи му е простила. И нейната майка помагала за детето, не зная дори дали не е кръстено на новата тъща.
Всичко това го има в нета и в списъците за училищата, тогава бяха още с имена и всичко.

# 218
Абе чиста провокация си е това - ще дойде 20-годишна в Семейни отношения на бг-мамма да пита дали да спи с женен... ама друг път.

# 219
Информационният интелект никак не е задължително да е свързан с житейски такъв.
По-добре да поработи над емоционалния си интелект и да понаучи на морфологията на еритроцитите, дори и да не е студентка по медицина.
...
Абе чиста провокация си е това - ще дойде 20-годишна в Семейни отношения на бг-мамма да пита дали да спи с женен... ама друг път.
Карай да върви.

# 220
  • София
Обикновено за нейните набори бг-мамма е обида и ни плюят в "Дочуто в София" например

# 221
Ми не знам, момичето да си преценява, според мен е странно, че не се гнуси от такива ситуации, като цяло...махленското, кварталното, сексуалният тормоз...това ми говори за пропуски в семейното възпитание. Самочувствието на младите момичета НЕ МОЖЕ да се гради върху мъжки поплъзновения, от другаде трябва да идва.

# 222
Лошото е, че на нейните години всеки си мисли, че неговата история е друга, точно този Иван не е като тези, описваните във форума, тези лелички не разбират, ситуацията е различна... Ще се опари момичето и ще разбере. Но преувеличаването и цинизмите само й доказват, че нещата при нея стоят по различен начин и ще я подтикнат да действа, спокойна, че вие тук говорите за някакви други случаи, не за нейния.
Кое точно е преувеличаване и цинизъм?
Кой добър, качествен и стойностен мъж ще кибичи всяка седмица по кръчми и ще се сваля със сервитьорки?
Да излезе семеен мъж с приятели на по бира е едно, да дреме в кварталната кръчма, бройкайки маНдамите и да се чуди коя как да свали, е друго.
Самата фраза "....ако Не бях женен, щях..!"  не е цинична, а показателна за стила му на мислене и действие.Писах назад, как трябва да се "чете" тя....
Нима шефа й не я "предлага на тепсия" на аверите си?Каква работа има, и какви общи теми, едно 20 годишно момиче-студентка, с група 40 годишни женени мъже?
Самата ситуация, в която е поставена авторката, е цинична сама по себе си.Само дето тя не се усеща, носеща се на "крилете на чистата любов" на Иван.

# 223
  • Linz
Науките са друг филм, там се учат причинно-следствени връзки. В живота нещата трябва да се изживеят за да се научиш да предвиждаш с относителна точност резултатите от действията си.

# 224
  • София
Комбинирано е, Сирен. Но и ти си права, че ако тя ненатрапчиво демонстрира самочувствие, без да се надува излишно, ще привлича качествени мъже.
Да излезе семеен мъж с приятели на по бира е едно, да дреме в кварталната кръчма, бройкайки маНдамите и да се чуди коя как да свали, е друго.
....Каква работа има, и какви общи теми, едно 20 годишно момиче-студентка, с група 40 годишни женени мъже?
Разликата е само в думите, с които описваш едното и другото...т.е. в двойния стандарт
Кварталната кръчма може да е в идеалния център на София

Ще кажа на колежките си на по 20 и малко, че нямат работа и общи теми с колегите си над 50 и да се омитат от събирания, рождени дни или излизане на по бира след работа. Така де...

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 14:01 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт