Подправки в саксии 2-ра тема

• 71 823
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
  • In transit
Помагайте, момичета, свекървата ми е пратила мента, ама почти изсушена. И какво да я правя сега, то ясно разчиствала жената и се сетила за мен, ама аз сушената мента не знам какво да я правя, освен чай, какъвто не пия.
Доизсуши я и си я ползвай в кюфтенца, в дзадзики, в гръцки лозови сарми, в марината за пиле с кисело мляко.

# 631
Ооо, балканската мащерка е супер. Завъдих я като ходихме на язовир. По едно време изсъхна, викам си толко и бил животеца, но аз не се отказах, тя съхне, аз поливам и тази година избуя, ти да видиш. Но то тази година всички билки, тревички и цветенца, които гледам, са решили да ме поощряват, та не знам на какво се дължи растежа им. Може би защото ги обичам, въпреки, че грижата ми за тях е символична. Честно.

# 632
Ооо, балканската мащерка е супер. Завъдих я като ходихме на язовир. По едно време изсъхна, викам си толко и бил животеца, но аз не се отказах, тя съхне, аз поливам и тази година избуя, ти да видиш. Но то тази година всички билки, тревички и цветенца, които гледам, са решили да ме поощряват, та не знам на какво се дължи растежа им. Може би защото ги обичам, въпреки, че грижата ми за тях е символична. Честно.
Моето е чубрица . Нямам дива мащерка - на село има но не съм опитвала да засадя в градина от дивата.

# 633
Ми тя балканската мащерка е дива чубрица. Sunglasses Поне аз тъй знам, но може и да греша.

# 634
  • Sofia
Ми тя балканската мащерка е дива чубрица. Sunglasses
Аз пък мащерката, която си  расте в природата я знам като дива мащерка.
Чубрицата си е съвсем друг аромат, а дали има диворастяща не знам.

# 635
Балканската чубрица има леко подобен на мащерка - но не е мащерка .
Правя грозни снимки - но като ми се усмихнат малко мащерката - тя е омърлушена от Лидл - то затова явно беше 65 ст . Утре ще ида да си взема една мента

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 23:39 от Саня Богомилова 680181

# 636
  • In transit
Джасте, на Чаталджа срещу магазин Петте има едно магазинче за цветя. Преди месец имаше страхотни подправки за по 2-3лв. Ако ти е удобно като място.

# 637
Мики, благодаря. Не е локация, която често навестявам, но не пречи да отида да видя какво предлагат. Grinning

# 638

Здравейте!
Днес купих тези чушчици, които ми бяха продадени за ядливи, но според саксийката, в която са, са декоративни. Сортът се казва capsicum sombrero. Никога не съм отглеждала нещо подобно затова ви моля за съвет - ядливи ли са, как се отглеждат.

# 639
Щом са обявени за декоративни, растението е обработвано с пестициди и друга химия, не бива да ги ядете за да не се отровите. Иначе самите чушки са ядливи, следващата реколта вече може да се консумира. Гледат се лесно, като стайно цвете. Евентуално пресаждане в по-голяма саксия по някое време, редовно поливане....

# 640
Щом са обявени за декоративни, растението е обработвано с пестициди и друга химия, не бива да ги ядете за да не се отровите. Иначе самите чушки са ядливи, следващата реколта вече може да се консумира. Гледат се лесно, като стайно цвете. Евентуално пресаждане в по-голяма саксия по някое време, редовно поливане....
Благодаря за изчерпателния отговор!

# 641
  • Далечният изток
Едно сандъче с рукола имам на терасата. Тъкмо започнах да бера и ми я нападнаха листни въшки...Confused

# 642
Купих си от Лидл саксийка с мащерка . Ухае на мащерка - но видът е много странен и стои все едно е усукана с кукувича прежда / не е просто така са ѝ стеблата и не расте на горе .
Дали ще се оправи - не е изсъхнала . Абе странна работа.
Жълтата лепенка сработи и черните мушици изчезнаха.
Други бубулеци нямам . Но може би пък мушкатото репелент / дето отказва да цъфти / играе роля в случая .

# 643
  • In transit
Едно сандъче с рукола имам на терасата. Тъкмо започнах да бера и ми я нападнаха листни въшки...Confused
Моспилан ги мори добре листните въшки.

# 644
  • Sofia
Мики, това добре, ама стават ли после за ядене тревите?!

Общи условия

Активация на акаунт