Кралски работи и клюки - 15

• 63 986
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
В крайна сметка ще е жена на крал. Как и викат-надали ще усети особена разлика.
И според мен е тъпо да я лишават.
Аз я харесвам, както и Чарлз ми е симпатичен. Не знам защо ги изкарват някакви чудовища.Нормални хора, които са се обичали и са направили грешки. Ами и аз не съм била особено добра с мъж, с който съм, но по някаква причина вече няма чувства. И тримата са жертви. А Чарлз не е като да не е поизтърпял от майка си.

Дези, това, което си написала е така и не го оспорвам.
Вярно е и това, което ми е отговорила Лиола. Струва ми се, че ако се тръгне в тази посока ще бъдат ощетени по някакъв начин Уилям и Хари. Не съм сигурна. Не знам. Искам да разбера това събитие по какъв начин ще промени юридически нещата и питам дали някой знае.

# 331
Личното ми мнение е, че съпругите/съпрузите трябва да носят титлата на по-вишестоящата половинка. Особено в 21 век, когато толкова говорим за равни права.
Значи може Филип, Даяна, Камила, Кейт... цял живот да съпортват половинките си, да "работя"т наравно с тях, да се съобразяват наравно с тях, да им носят титлите до едно време, а в един момент "Оооо не може да си крал/ица-консорт". Направо си е обидно. И за Филип ме е "яд". Отказал се от всички титли заради Елизабет и накрая само "Херцог".
п.с. Коментирам само титлата. Задълженията и отговорностите се разпределят според "крал" или "крал-консорт".

Мисля, че Даяна и Кейт щяха/ще да бъдат кралици. Кралицата консорт има някакви ограничения, но не знам какви. Знам, че се договаря това и ако правилно си спомням от филм по "Хистори чанел" за Елизабет 2 и Филип, се подписва това споразумение от всички заинтересовани страни. Но не знам повече (освен, че е важна част от държавната политика и не е решение само на кралското семейство) и точно тези празнини искам да си попълня.

Използвам поста си и да благодаря на всички, отзовали се на моята молба!

# 332
Mного ще ми е кеф кралицата да живее колкото майка си ,па ,нека Камила стане кралица.
Аз мисля,че Чарлз не трябва да дразни младите лъвчета .Защото не е неуязвим.

# 333
Mного ще ми е кеф кралицата да живее колкото майка си ,па ,нека Камила стане кралица.
Аз мисля,че Чарлз не трябва да дразни младите лъвчета .Защото не е неуязвим.

Hands Plus1
Мислим по един и същи начин, явно. Simple Smile
Нещо става там тази година!
Пак ще ми каже някой, че съм много потайна/конспиративна, но как да кажа какво става, като не съм ходила на гости на роялите. Новините от там са много интересни! Стават неща, които преди време нямаше как да станат.

# 334
  • На топло
Утре Тръмпови ще пият чай с Бабет 😅
Дали Хари и Мегито ще бъдат там ?
Мелания както винаги и в момента е с ефектна рокля, като принцеса на Дисни 😂

# 335

Четох вчера, че Мегито нямало да присъства, защото се изказала нещо в защита/подкрепа на Хилари преди време. Някак си не е подходящо. Grin За Хари не знам.
В момента няма да мога да намеря статията. Мислех вчера да постна линк към нея, но реших, че за голяма част от пишещите и четящите тук, ще е скучна.

# 336
  • На топло

Четох вчера, че Мегито нямало да присъства, защото се изказала нещо в защита/подкрепа на Хилари преди време. Някак си не е подходящо. Grin За Хари не знам.
В момента няма да мога да намеря статията. Мислех вчера да постна линк към нея, но реших, че за голяма част от пишещите и четящите тук, ще е скучна.
Затова пък, според бащата на Мегито, Хари го харесва 😅
 Жалко. Щеше да е интересен модния сблъсък, ама пред Мелания всички стават сиви мишки.

# 337

Затова пък, според бащата на Мегито, Хари го харесва 😅
 Жалко. Щеше да е интересен модния сблъсък, ама пред Мелания всички стават сиви мишки.

Още се чудя защо на този човек - баща й, дадоха трибуна, без да му бъде оказана помощ как и какво да говори. Четох коментари на ПР-ри, че сега Меган изглежда жестока и коравосърдечна към него, без да е имало за цел така да става. Пак лош ПР екип или лоша стратегия, все едно. Понеже съм далече от тези неща, за мен беше интересно да науча, че за добрият имидж на някой известен човек се започва да се работи от рано, изготвя се стратегия с опорни точки и се започва да се гради образ. И това струва пари, доста пари. Това се отнасяло и за Меган.
Мисля си, добре, че е казал преди срещата, че Хари харесва Тръмп. Обратното нямаше да е добре. А как са нещата в действителност, г-н Маркъл едва ли знае.

# 338
  • София
Бях чела, че за последния рожден ден на Камила, Хари и Уилям не са я поздравили публично. Тълкуваше се (и с други примери) в охлаждане на отношенията между тях, защото не искат да става кралица. Например Уилям споменал (цитат) за децата, че само имат 2 баби, имайки предвид Диана и майката на Кейт. Децата са родени след сватбата на Чарлз и Камила, но и аз не бих я възприела за баба.
И не е и тримата са жертви-Камила не е оставила Чарлз след сватбата, нямали са никакво прекъсване във връзката. От другата страна младата, наивна, че и даже девствена (че и доказано  мед преглед) Диана-кой е виновен. Като я обичал толкова-напуска кралското семейство и се жени. Къде е жертвата в него или Камила.

Титлата ще зависи от цялото семейство и от народните нагласи, без сътресения.

Друга клюка-Камила демонстрира близост с Анджелина Джоли, Джоли има орден, амбиции в UK, камарата на лордовете, благотворителност, дори искала да влезе в кралското семейство (Андрю). Камила искала да противопостави Анджелина на Кейт (обикновено момиче, не аристократка) и Меган (сапунени сериали). Дори съм чела, че Камила е пътувала до Канада преди годежа да я разубеждава в случай, че и поиска ръката.

Много са ми сладки как застават на балкона на Бъкингамския дворец-едните отпред, другите по-отзад по старшинство Simple Smile На английски иронично е picking order-ред за кълване при пилетата според йерархията.

На снимката на сватбата на Мегън от двореца само Елизабет, Филип и Катрин са седящи на столове, всички други са прави. Т.е. на Катрин и се дава голяма привилегия, а може да е и защото е родила скоро, или заради баланса на снимката (от седящи).

# 339
Скрит текст:
Бях чела, че за последния рожден ден на Камила, Хари и Уилям не са я поздравили публично. Тълкуваше се (и с други примери) в охлаждане на отношенията между тях, защото не искат да става кралица. Например Уилям споменал (цитат) за децата, че само имат 2 баби, имайки предвид Диана и майката на Кейт. Децата са родени след сватбата на Чарлз и Камила, но и аз не бих я възприела за баба.
И не е и тримата са жертви-Камила не е оставила Чарлз след сватбата, нямали са никакво прекъсване във връзката. От другата страна младата, наивна, че и даже девствена (че и доказано  мед преглед) Диана-кой е виновен. Като я обичал толкова-напуска кралското семейство и се жени. Къде е жертвата в него или Камила.

Титлата ще зависи от цялото семейство и от народните нагласи, без сътресения.

Друга клюка-Камила демонстрира близост с Анджелина Джоли, Джоли има орден, амбиции в UK, камарата на лордовете, благотворителност, дори искала да влезе в кралското семейство (Андрю). Камила искала да противопостави Анджелина на Кейт (обикновено момиче, не аристократка) и Меган (сапунени сериали). Дори съм чела, че Камила е пътувала до Канада преди годежа да я разубеждава в случай, че и поиска ръката.

Много са ми сладки как застават на балкона на Бъкингамския дворец-едните отпред, другите по-отзад по старшинство Simple Smile На английски иронично е picking order-ред за кълване при пилетата според йерархията.

На снимката на сватбата на Мегън от двореца само Елизабет, Филип и Катрин са седящи на столове, всички други са прави. Т.е. на Катрин и се дава голяма привилегия, а може да е и защото е родила скоро, или заради баланса на снимката (от седящи).
[/spoiler]

Много благодаря за твърде интересния ти пост!
И Анджелина ли налази кралското семейство?!! Тази, Деми Мур, не му ли стигна на Андрю?? Дали има и някоя друга, за която още не знаем...И Меган от същото холивудско гнездо! И ПР-ът и американски бил. Даже четох, че определили часа на сватбата според американското време, но не съобразили къде ще е по това време слънцето и снимките извън църквата станали доста контрастни. Та тези, на които това им е работата, били много недоволни.
Твърде много съвпадения. Има някаква обща връзка. Ще разберем каква е.
Имам още да си разсъждавам по темите от инфото, което сподели.
За Анджи не можах да се въздържа и реагирах веднага.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 00:29 от s11s11

# 340

Не смятам, че има някаква особена привилегия в случая. По-скоро горкият фотограф доста се е измъчил докато композира кадъра. От страната на булката е изключително празно. Наредил ги е горе-долу някак си за да се получи традиционна сватбена снимка.

За сравнение, снимката на Уили и Кейт е подходяща за сватбена мостра. Идеалната композиция, но само и единствено защото броя на присъстващите и връзките с главните лица го позволяват.

Младоженец - до него по ред по емоционална връзка - брат, баща, съпруга на бащата.
Преден план - хем най-важните, хем най-милите. Хем кралица и принц, хем баба и дядо.
Булка - еднакво важни. Стабилно семейство. Тате, мама, брат, сестра. Мъж, жена, мъж, жена.
И "разхвърляни" шаферчета за цвят. Като две от шаферчетата правят баланс с кралицата и принца.

Айде направете такава снимка на Хари и Меган. Не става...

Скрит текст:

# 341
Кейт ще присъства на турнира Уимбълдън. На 14 юли с Меган и на 15 юли с Уилям.

https://www.ok.co.uk/royal/royal-news/1417184/kate-middleton-meg … l-serena-williams

Темата, че и двете са бременни не спира. Чак се чудя как още не са обявили , че Кралицата или пък Камила очакват дете. Joy

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 01:14 от ۵ Gray. ۵

# 342
  • Майничка
Личното ми мнение е, че съпругите/съпрузите трябва да носят титлата на по-вишестоящата половинка. Особено в 21 век, когато толкова говорим за равни права.
Значи може Филип, Даяна, Камила, Кейт... цял живот да съпортват половинките си, да "работя"т наравно с тях, да се съобразяват наравно с тях, да им носят титлите до едно време, а в един момент "Оооо не може да си крал/ица-консорт". Направо си е обидно. И за Филип ме е "яд". Отказал се от всички титли заради Елизабет и накрая само "Херцог".
п.с. Коментирам само титлата. Задълженията и отговорностите се разпределят според "крал" или "крал-консорт".

Крал-консорт има тогава, когато въпросното лице е крал на една държава и съпруг на управляваща кралица на друга. Примерно Франсоа II, който е крал на Франция и консорт на Шотландия (женен за Мария Стюарт) или Филип II Испански, женен за кралицата на Англия Мария І Стюарт, който впоследствие става крал на Испания, без да има права върху английската корона.

А Филип пък от какви титли се е отказал - принц на Гърция и принц на Дания, т.е., отказал се е от хипотетичните права на два престола, за които така или иначе не би имал особен шанс. Херцогската титла му е дадена от Джордж VI при брака, а "официална" принц-консорт май няма. Доколкото зная, в Англия само принц Албърт е получил такава официално, защото не е имал или получил друга английска благородническа титла.

# 343
  • София
А защо на първата снимка младоженците да на една линия, а на втората меган пак се е изпречила напред? Ама че досадница, само се бута да изпъква. След години, като Кейт и Уилиям станат крал и кралица и медийното внимание около тях продължи да расте, ще се побърка от злоба.
Да не говорим, че крие, че е била стриптизьорка.

# 344
Едно е да не харесваш някого, друго е да бълваш толкова много злоба по непозната публична личност.
Смешна работа.

Общи условия

Активация на акаунт