Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 705
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Честита Деяна! Да сте много здрави!

# 91
Честита госпожица! Heart Аз реших най-после да събера багажа за болницата и мислих че ще се събере в едно сакче ама тцъ Grinning А уж няма да взимам кой знае какво..АГ ми препоръча да си купя помпа за болницата да имам,вие взели ли сте?Много се чудя дали въобще ще ми потрябва..

# 92
  • София
Честито на всички нови майчета, пожелавам ви здрави и спящи бебета Simple Smile
Аз днес бях на док - МБ чиста, тонове добри, при записа нямах контракции.  Вагинален преглед - скъсена шийка, 2 см разкритие. Каза - нищо притеснително, чакам да ми звъннеш като имаш контракции на 5 мин.
Терминът ми е 18.07, док излизала в почивка на 20.07, та трябвало да родя до тогава... Хахаха, бърза тази жена, а з исках да си го нося до Лъв Simple Smile

Та плана е - последен преглед на 13.07, ако не съм родила до 16.07,  на 17.07 ме приемат за предизвикване... Планът на док е това Simple Smile

Аз не съм много ок, дано да тръгнат сами нещата до тогава...

И друго странно - на ехографа преди 2 седмици ми каза че го измерва около 2600, днес при " пребъркването" ми пипа и горе корема и отдолу му пипала главата ?!? - та ми казва около 3-3.200 е ?!? - как прецени???

# 93
dalilaangel с предната си бременност имах такива ортикарий, ужасно е, от бременността е. Аз се спасявах с мазане с много мазни кремове, кокосово масло и други подобни, като родих спряха.

Наистина е ужасно. И ЛЛ каза само да се мажа със спирт ,с нищо друго. Щяло да отшуми когато родя! Ще си се чеша и толкоз .
P2424  как така ще му напипва главата от долу  ? Fearful

# 94
Нещо имаше термин за това чесане, на латиница с много Р-та.
Помпа съм приготвила. Най-гхубаво е бебчо да е при вас и да го слагате често на гърда - ако засуква добре, помпа не трябва, но ако го носят под час и 'случайно' са го хранили, е хубаво с помпата, дори и само коластра да излиза, да се прави стимулация, за да слезе по-бързо кърмата. Цеди се след сукане още 5-10минути

# 95
Цеди се след сукане още 5-10минути
О, това изобщо не е задължително, освен ако не се цели някаква допълнителна стимулация.

# 96
Нещо имаше термин за това чесане, на латиница с много Р-та.
Мисля, че това с многото P-та което имаш предвид е PUPPP: https://www.healthline.com/health/pregnancy/puppps-rash Но при PUPPP има и обрив, а dalilaangel казва че няма такъв.

Ако аз имам такъв сърбеж, бих намерила лекар, който да ми пусне изследвания, за да изключим интрахепаталната холестаза (ето тук има повече по въпроса: https://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/26088-ne-prenebregvaite- … rez-bremennostta/). Понякога може само сърбежът да е симптом в по-ранните степени, та предвид рисковете, бих предпочела да бъде отхвърлена тази диагноза.

Цеди се след сукане още 5-10минути
О, това изобщо не е задължително, освен ако не се цели някаква допълнителна стимулация.
Ако бебето суче добре, няма нужда от допълнителна стимулация, да.

# 97

[/quote]
Мисля, че това с многото P-та което имаш предвид е PUPPP: https://www.healthline.com/health/pregnancy/puppps-rash Но при PUPPP има и обрив, а dalilaangel казва че няма такъв.

Ако аз имам такъв сърбеж, бих намерила лекар, който да ми пусне изследвания, за да изключим интрахепаталната холестаза (ето тук има повече по въпроса: https://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/26088-ne-prenebregvaite- … rez-bremennostta/). Понякога може само сърбежът да е симптом в по-ранните степени, та предвид рисковете, бих предпочела да бъде отхвърлена тази диагноза.

[/quote]

Това звучи доста стряскащо!

# 98
Аз затова наблягам на това бебче да си е нон-стоп при вас, на което аз държа много. Но много болници практикуват носене на 3часа и нахранени междувременно бебета, което пречи на качествената стимулация и майките си мислят, че бебчо си суче и спи сладко, а се оказва, че не е така

# 99
Момичета,днес в 00.15 се роди Цветелина.4010 гр 53см,нормално раждане.Имам шевове,но успях да я родя.

# 100
Честитоо! Мама Герой си ! Heart Бързо възстановяване тш пожелавам и чакаме подробности как е минало Hug

# 101
Честито на новите мами! 😃❤
Браво на последната девойка Цвети! За сега тя води класацията за пухкави бузки! 😗 Аз по цял ден чистя, готвя, лъскам и чакам! Не ме свърта на едно място! 😂🐣❤😗

# 102
Честито за новите момиченца. Да са живи и здрави. People Baby Браво на майките и на лекарите. Flowers Bouquet

# 103
  • Карнобат
Честито на всички мамчета и леко раждане на всички останали.Отдавна не бях влизала тук и ми липсвате,но покрай малката не ми остава много време.Сега ни мъчат и колики и все още свиквам както се казва.От една седмица си е при нас.Най-накрая ни изписаха.Нали беше настанена в специално отделение докато направи необходимите килограми.Надявам,се всички да имате едни сладки и спокойни бебчета,че вече пея измислени песнички само и само да се успокои да спинка...хихихихи

# 104
Цветкова това са много хубави новини...да са ни живи и здрави,пък ще пеем та пушек се вдига Grinning И мен хич не ме свърта,не мога и да спя вече като хората...заспала съм в 3 и сега като станах до тоалетната и май това ще ми е.Шавливко се събуди и прави акробатики,а и вече нито наляво,нито надясно ми е удобно като легна..мъка! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт