С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 157
  • 800
  •   1
Отговори
# 165
За колко голямо дете става на въпрос? Не може ли да се попита детето, дали не иска да види баба си на рождения ден. Отговорите му може силно да Ви изненадат, защото децата много се радват на бабите.

Ние винаги правим детското парти в събота, за да ни е удобно на нас. Много пъти в деня на рождения ден нямаме торта и свекърва ми ни сварва на детската площадка. Никога не би ми минало през ума да й кажа, че не е удобно да дойде и да си види внучката. На самото празнуване ако е в града, присъства. Как ли пък не ще си меря вниманието на детето с бабата. Нито ще ми провали семейната вечеря, нито ще ми отнеме радостта от рождения ден на детето ми. А детето колкото повече вижда радостта в очите на другите, толкова повече обича рождените си дни.

# 166
  • София
Ама свекърва ти въобще срещала ли се е с баща ти?

# 167
  • София
Според мен приниципът "внуче по всяко време на разположение на бабата" е нож с две остриета, защото като го има в едната посока, трябва да го има и в обратната, а все пак и бабата е човек и има право на лични планове  и удобство.
Кой тУй нЯщо?    Smile
Няма такова нещо.Бабата не е човек с лично свободно време.
Днес, разхождайки се в парка и вървейки бавно след майка с дете-около 5-6 годишно, бях слушател на следното:
Майката говори по телефона, явно с приятелка и уговарят среща.
"....Кажи на баба й да дойде да я гледа за 2-3 часа, да се видим.(отговор отсреща).
.....Ама как не ще, бе!Всяка баба иска да си гледа внуците, даже е длъжна, каква друга работа има по цял ден....!" (отговор отсреща).
....Я й кажи да не се прави на интересна, а да се качва на рейса и да идва, че имаш работа да вършиш."
После ги задминах и вече не чувах...ама и чутото ми беше достатъчно, за да разбера, че стана ли баба, явно с личния ми живот е свършено.    Smile
Имам право само да плета чорапи до къкрещата тенджера и да чакам височайшето обаждане от снахите.

Ихааа, ама че нагла! Не мога да издържа такива хора, независимо от роднинската им "титла". Дали ще е снаха, която си мисли, че бабата е длъжна да стои в нисък старт и да чака да я извикат, или свекърва, която си мисли, че снаха ѝ е длъжна винаги да е в готовност за посещение...

# 168
  • Blondeville
Ей това е, когато хората живеят с мисълта, че са центърът на вселената и всеки им е длъжен, те и като снахи са си така, както в описания случай, и като тъщи, свекърви или каквато  и да е роля.

Аз разбрах казуса като свекървата е звъннала в  9 часа, деня преди РД, и е казала "Утре идвам". Ами не е ок, нали са на работа тия хора, на детето за ясла или градина ще му трябва бележка, да не говорим, че малките и да не ходят всекидневно с кеф на градина, чакат с нетърпение да си празнуват РД там. При всичките ми познати го приемат със сърдене, ако трябва да пропуснат някое тържество в детската. Синът ми е още малък , не ходи на ясла, та не знам де факто как ще е при него. Но от днес за утре "Идвам" е малко необмислено при всеички случаи - двама работещи родители, дете на градина/училище, планове за вечеря тримата след работа, прибиране най-рано към 21, 22 часа в описаната ситуация. Кога точно ще си се радват с бабата? Ами ако и тя иде на вечерята, другата баба, която не се е самопоканила, дали не би се обидила? В смисъл аз безкрайно обичам майка си, разбирам се със свекърва си, никога не съм им поставяла условия да виждат детето, винаги са добре дошли, но и те никога не са ме поставяли пред свършен факт. Даже не мисля, че бих се подразнила кой знае колко някой да ме изненада на вратата, ако знае, че сме вкъщи, и ако в случая майката си беше вкъщи с детето, нищо лошо бабата да мине да го види за РД.

Аз изобщо не го разбирам като ограничаване това, да се направи общ план между родители и баби, кога ше е най-пълноценно виждането, празнуването, подаръците и тн.

# 169
  • Най-красивата страна
Детето като има РД предпочита да го празнува с други деца и съвсем не значи,че ще има роднинско събиране.
Ако  родителите все пак са решили ,че ще канят баби и дядовци,обикновено се обаждат поне седмица предварително.Като не се обадят,значи няма да се празнува с роднини и толкоз.Искат тримата да празнуват.И точно затова не върви бабата да се изтърси от друг град в 9 вечерта.Самопоканила се е,да.
А можеше просто бабата да вдигне телефона ,да честити празника на родителите и внучето и толкоз.Подарък може да донесе и в друг ден.

Ние празнуваме РД на дъщеря ни в детски клуб с деца ,които тя е поканила и техните майки.Бабите честитят по телефона идват на кафе и торта на другия ден,защото не харесват детски клубове и ди джей.Роднинско парти няма.И сърдити няма.

# 170
  • София
Вени, много интересно разсъждение.

За първа година родителите решават, че няма да посрещат РД както досега, но явно, бабата- при това, само едната, не е уведомена за промяната.
Защо ли така?

А, сигурно защото се е стиснала да си купи кристално кълбо, за да ѝ го подскажат звездите.
Да, заслужава пълен игнор и наритване, и разнасяне по форумите.

# 171
Не заслужава наритване, но темата е за оплаквания от свекървите и е написано оплакване по темата. Това не значи, че някой някого е наритвал или каквото и да е. Детето днес има рожден ден, да е живо и здраво, семейството може и да е организирало нещо и да е вместило в плановете бабата, дано да е така и да си празнуват, а не да четат тук. И да, баби, които правят драма и се смятат за център на света, не са приятни и често вгорчават чужди празници. Дали нарочно или неволно- няма значение.

# 172
  • при късмета
Как точно заключи, че само едната не била уведомена за каквото и да било? Никъде не пише, че на другата са се обаждали изрично да предупредят, че ням да  се празнува.
Всички казаха, че ако няма да празнуват не се обаждат на никого за да НЕ канят, това е глупаво. Само ти продължаваш да се тръшкаш на тази тема, но не отговори някога, обаждала ли си се на някого, зад го уведомиш, че няма да празнуваш? Не вярвам и ти да си се обаждала с такава информация.
Просто и на двете баби не са се обаждали, но само свеки е решила да се натриса и да им променя плановете. Толкова е просто

# 173
  • някъде в орбита...
Сериозно ли човек трябва не само да звънне и не-покани някого на несъществуващо тържество, но и да уведомява бабата ако нещата няма да станат както тя иска?

# 174
Стига с това натрисане. Не е дошла свекървата. Отрязали са я младите, защото имат други планове. Не виждам какво толкова е направила като им е звъннала. Да се беше изтърсила директно на вратата, разбирам. Ама тя, моля ти се, ще звъни да пита дали може да дойде.
Пак питам - ако не беше звъннала, щеше ли да е проблем, че не се интересува?

# 175
  • при късмета
Дали се е натресла реално, или е направила опит, е все толкова дразнещо. Не, най-вероятно нямаше да е проблем да не се обади, защото е било предишния ден, преди рождения ден на детето. Какъв да е проблема, че не се е обадила? И другата баба не се е обаждала, не пише да е пробелм.
Щом на свекървата не са се обадили поне седмица по-рано, значи няма да се празнува и не е толкова трудно да го разбере, нали? За всеки е ясно, само не за бабата и за Абсурт.

# 176
Излиза, че най-добре е да се родиш мъж. Нито снаха би станал, но и свекърва няма да има. Уж смешно, ама жените понякога сами си се вкарваме в големи филми и се тормозим за глупости.

# 177
  • София
Да, човек не трябва да се самопоканва. Но пък при положение, че живее в друг град и детето има РД, има известно оправдание.
Ма ко, само не ме убеждавай, че тъщата не е знаела от дъщеря си, че няма да правят РД.

# 178
Няколко изречения пусна само момичето. Не че разбрах напълно каква е дилемата, но пък тука се развихриха отново  едни въображаеми вражески, подмолни действия, нарушаващи суверинитета на една булка, мъжа й, свободните им два часа и детето, тортата.... Абе, важно е да се оправяме с някого, дето ни пречи. Grinning

# 179
Аз питам дали ще е проблем, ако не звънне на самия РД. А и какво като е звъннала предишния ден?
Искала е да присъства на РД на внучето. Съмнявам се да е дошла все пак, след като ѝ е било обяснено, че с нея ще се празнува в друг ден.

Общи условия

Активация на акаунт