С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 194
  • 800
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Най- общо определен, инкубационният период е от 6 часа до 8 дни.
Не се шашкай, а просто имай едно на ум ако забележиш нещо.

# 586
Бебето е малко и най-вероятно реакцията, ако има такава, ще е бърза. Но по-добре, вместо нас, попитай педиатъра дали може да му се пуснат някакви изследвания и какво изобщо да правиш в тази ситуация.

# 587
  • Най-красивата страна
Не оставяй бебето на бабата.

# 588
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Аман от дърти, нахални и тъпи кукумявки! На такива мястото им е вън живота на снахата и внуците. Разбрах какво е рахат едва след като отсвирих една подобна в трета глуха. Нито се карах с нея, нито я нагрубих.  Този месец ще станат 4 години, откакто не съм я виждала и чувала. Рядко някой може да ми опротивее до такава степен, до каквато тя, без особени усилия, успя.
Сега мрънка на ММ да съм идела да я видя. Как пък не.  Всеки ляга на това, което си постели.

# 589
  • Пловдив
Моята ни е на гости, помага доста за децата и затова с удоволствие даже изтърпявам всичките ѝ давания на акъл. Току-що обаче изтърси нещо, дето не го очаквах, макар че то по-скоро ме разсмя, отколкото ме подразни. Издават сега една поредица "Запомнете Пловдив" на журналиста Евгени Тодоров. Тя се позагледа в едната книга, заговорихме за нея и аз викам: "Авторът е мъжът на Нери Терзиева". И тя: "Аз не обръщам внимание кой на кого е мъж, кой на кого е любовник, не се интересувам от тези неща, интересува ме той самият какво е направил". Не беше със злоба и упрек, но някак - според мен - с гордост. Преди ми го е казвала същото нещо по повод това, че аз чета вестник "Уикенд", докато тя ходи на театър и се интересува от култура. Тогава ѝ отговорих, че аз пък не се интересувам от сложните междучовешки проблеми, които поставят турските сапунки (тя гледа някои и точно така се изразява - че поставяли еди-какъв си проблем), но този път не беше много уместно, нямаше цялостно такъв тон разговорът.

# 590
Не че нещо, ама сте си паснали идеално със свекърва ти.

# 591
  • Пловдив
Така е, да, простаците се надушваме, вие, префинените интелектуалци - също.

# 592
Моята ни е на гости, помага доста за децата и затова с удоволствие даже изтърпявам всичките ѝ давания на акъл. Току-що обаче изтърси нещо, дето не го очаквах, макар че то по-скоро ме разсмя, отколкото ме подразни. Издават сега една поредица "Запомнете Пловдив" на журналиста Евгени Тодоров. Тя се позагледа в едната книга, заговорихме за нея и аз викам: "Авторът е мъжът на Нери Терзиева". И тя: "Аз не обръщам внимание кой на кого е мъж, кой на кого е любовник, не се интересувам от тези неща, интересува ме той самият какво е направил". Не беше със злоба и упрек, но някак - според мен - с гордост. Преди ми го е казвала същото нещо по повод това, че аз чета вестник "Уикенд", докато тя ходи на театър и се интересува от култура. Тогава ѝ отговорих, че аз пък не се интересувам от сложните междучовешки проблеми, които поставят турските сапунки (тя гледа някои и точно така се изразява - че поставяли еди-какъв си проблем), но този път не беше много уместно, нямаше цялостно такъв тон разговорът.

И моята има подобна мантра, която повтаря навсякъде - "Не ме интересува, кой ми е роднина, кой колега и какъв характер имал - общувам само с хора, които могат да са ми полезни"...

# 593
Има хора, за които не културата е толкова важна, колкото те самите да изглеждат възвишени и културни. Предполагам, това е нещото, с което свекървата на Магдена я е подразнила. Те набиват канчето с културен патос по повод и без повод и човек се чуди да им се смее ли, да ги съжали ли или просто да им извие вратленцето.

# 594
Така е, да, простаците се надушваме, вие, префинените интелектуалци - също.

Никъде не съм казала, че сте простаци. Просто явно и двете обичате да засягате другия по един или друг начин.
Ти си я засегнала, тя пък е намерила начин да ти го върне. Квит сте.

# 595
  • Пловдив
А, дразни ме, че много поучава, с намеци или без. Иначе вярвам, че интересът ѝ към театъра и останалото е искрен (филоложка е, чете, интересува се от разни изкуства, не е проста и не е онова, което бих нарекла парвеню), макар че според мен наистина излишно се гордее с културните си интереси и много стереотипно оценява липсата на такива, както и също толкова стереотипно оценява интереса към това, кой на кого какъв е - щом е казано от мъдрите интелектуалци, че това е клюкарско и просташко, значи край. Подобно на Дескатта, която по същия начин оценява гледането на турски сериали.

П.П. Дескатта, ако нямаш предвид това, извинявам се. За другото - така е, аз съм си зла.  Sunglasses

# 596
Магдена, не знам от колко време се познавате със свекърва ти. В началото и аз се впрягах за глупости. Опитвах се да обяснявам, да излагам моята гледна точка. Полза никаква. Вече не споря с нея. Изслушвам й драмите от сериалите, както и някоя друга клюка, която е решила да сподели като нещо много важно. Давам си сметка, че тя друго развлечение няма. По-добре да слушам това, отколкото хилядите й страхове, защото нея я е страх от всичко. В началото си мислех, че е защото свекъра почина. После си дадох сметка, че е била такава цял живот. Вечно недоволна, страхлива и мърмореща. Не мога да я променя. Каквато такава. Виждам, че и ММ се дразни за доста неща, но му е майка. Ако й потрябва, винаги ще се отзове и това е нормално. Само да не се пробва да прави интриги между нас, че и това се е случвало. Добре, че и двамата сме трезвомислещи  😎

# 597
Че какво интелектуално има в това, да не се интересуваш кой на кого какъв е. Първо, това си е интересно, и второ - от баш интелектуалците по-големи клюкари няма.

# 598
Че какво интелектуално има в това, да не се интересуваш кой на кого какъв е. Първо, това си е интересно, и второ - от баш интелектуалците по-големи клюкари няма.

Тя така индиректно казва - не ме интересува, че си жена на сина ми, какво си направила, че да те уважавам? Simple Smile

# 599
  • София
В синхрон с вижданията на бг мамите относно уважението към свекървите е.
Да не би тайно да чете темата? newsm78
Нали тук това се проповядва- свеки не заслужава уважение, просто щото е човек, майка на милото и свекърва, а трябва да направи чудеса от храброст, за да си го заслужи. Joy

Общи условия

Активация на акаунт