С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 197
  • 800
  •   1
Отговори
# 615
  • при късмета
Да де, Луна, но свекървите не се научиха, че изобщо нямат роля в младото семейство. За мен няма отношения снаха-свекърва, има някакво статукво, което а направил мъжа. И пак снахата не е шефа, определящата или да има значение какво си мисли. Просто не търпи да се месят в семейството ѝ и да определят какви ще са правилата в него, външни хора

# 616
Аз все още нямам опит като свекърва. Но Мако, знаеш ли по какъв повод разритаха грънците Говендър Мой и Онаясхамстера? Аз нали наскоро имах рожден ден. Падаше се четвъртък, а аз не съм в София. Затова Говендър Мой реши да дойде да го празнуваме на патерица през уикенда. Та, стегнал той сакчето в петък и девойката казала "Ако ме обичаш, ще останеш да прекараш уикенда с мен." Не че са нямали уикенди преди това и не че всеки следващ уикенд нямаше да е за тях, ама на, закахърила се за този уикенд. Та, някои дори с непознати си го мерят.

# 617
Правилно. Отсега да постави нещата с тая свекърва.

# 618
Мани я свекървата. Хамстерът остана като дете на разведени.

# 619
  • при късмета
Може и хич с теб да си мери нищо. Да има нещо на ум и да е насочено само и единствено към сина ти. При това са далеч от възрастта на която в днешно време се създава семейство, та не бих смятала, че проекто снахата мери нещо с мен.
И ся кво? За родителски права над хамстера ли ще се разправят?
Докато те питам и ти си отговорила Joy

# 620
Ама дават ли ти го? Да не го храниш с мекици? Само киноа и чиа.

# 621
Може и хич с теб да си мери нищо. Да има нещо на ум и да е насочено само и единствено към сина ти.
Може, може. Можела е и да каже нещото, вместо да се тръшне "ако отидеш на рождения ден на мама ти, край".

Трещи, аз съм на нисковъглехидратна-високо мазнинна диета. Хамстера само с пръжки ще го храня, ако ми го дадат. Подозирам обаче, че той ще се спомине преждевременно от мачкотенето, на което ще го подложи Кифленството.

# 622
  • при късмета
Малка е, нормални "детски" тръшкания, в несериозна връзка. Ще порасне и ще ѝ мине.
Но нея някой ако беше питал дали наистина има намерение да става снаха, си мисля, че сама би избягала с максималната скорост, която може да развие

# 623
О, да, точно детска работа на пребозило с романтични филми хлапе.

А ако някой я беше попитал дали иска да става снаха на МЕН, е трябвало да надмине скоростта на светлината.  Mr. Green

# 624
  • при късмета
Не е лично към теб. Което и 20 годишно момиче (запомних, че е много млада, точната възраст може да ми бяга) да питаш има ли намерение за сериозно обвързване, би реагирало така. Та ако ще свекървата да я гласят за канонизация

# 625
То няма как да е лично- никога не сме се запознавали. Иначе, обвързването на 20 трябва да се забрани със закон. Казвам го като бракувала се точно на 20.

# 626
Аз все още нямам опит като свекърва. Но Мако, знаеш ли по какъв повод разритаха грънците Говендър Мой и Онаясхамстера? Аз нали наскоро имах рожден ден. Падаше се четвъртък, а аз не съм в София. Затова Говендър Мой реши да дойде да го празнуваме на патерица през уикенда. Та, стегнал той сакчето в петък и девойката казала "Ако ме обичаш, ще останеш да прекараш уикенда с мен." Не че са нямали уикенди преди това и не че всеки следващ уикенд нямаше да е за тях, ама на, закахърила се за този уикенд. Та, някои дори с непознати си го мерят.
Ахахаха. Хлапашка работа, ама и женска също така. Глупава. Дано порасне момичето, иначе ще търпи разочарования.
И все пак не си го е мерила с непознати, а с Майка Му.   Mr. Green  

# 627
  • София

Да. Поне 90% от списващите тук снахи изглеждат много стресирани, притеснени и ужасени как ще ги приеме онова чудовище, свекървата. 😜😂😂
Много добър пример за предразсъдък към отношения снаха - свекърва си. ✌️

И това, при положение, че тя няма свекърва!
Представяш ли си в каква среда от по- миналия век живее и как с нокти и зъби не пуска разбиранията си, само и само да има кого да мрази? Mr. Green

Уиш, върви в ъгъла да се срамуваш, веднага!!!
Как можа да отгледаш такъв мунчо, че в почивните си дни, в уЙкенда да зареже милото и да пропътува километри, само щото си били имала рожден ден?

Ама, виж как си наплашила аудиторията с тиганя, та дори и мако ти прави мили очички и ти спести тирадата за ненамеса и неуважение и бла- бла....... Hug

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 10:17 от absurT

# 628
Обаче каква свекърва ще стане с тези разбирания от миналия век.

# 629
По правило снахата влиза с притеснение или направо страх как ще се развият,
Не мисля, че има такова правило. Не и в днешно време. Всъщност, не малко снахи влизат с нагласата "аз съм новият шеф и ще го покажа мо-мен-тал-но".

Нали преди това ма-ко казваше, че днешните млади жени били еманципирани и   нагласите им са за освободеност и неподчинение на родителските семейства и особено на свекървата. Така и трябва да бъде . Сега пък,пак  според нея - влизали притеснени, че и със страх. Това и при вчерашното поколение често не  се е случвало- да се омъжваме с уплах от свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт