Роднини на гости!

• 33 339
  • 587
  •   1
Отговори
# 480
Абсурт, ама много готино извърташ. Братът разбрахме, че не се вижда със сестрата само докато тя си е в БГ.
Гостуването в чужбина не е като да се дигнеш до Сусурлево - изисква повече финанси, повече пътуване чисто времево (дори със самолет, трябва да си предвидиш как да се добереш до домакините, надали живеят в летището Simple Smile), повече грижи по организирането, а цялото нещо и изморява повече, отколкото ако се метнеш на колата за някоя дестинация в родината.
Авторката не смятам, че е по-двулична от мъжа и семейството му. Те също очакват тя да приеме тяхното виждане - ето, например, сестрата с жилище, обаче отсяда у брата, защото така й е по-лесно. Ако някой ми обясни с какво това е по-смислено от позицията на авторката, ще се радвам. За мен е със сигурност по-нагло и създаващо грижи.

# 481
  • София
Абсурт, ама много готино извърташ. Братът разбрахме, че не се вижда със сестрата само докато тя си е в БГ.
Гостуването в чужбина не е като да се дигнеш до Сусурлево - изисква повече финанси, повече пътуване чисто времево (дори със самолет, трябва да си предвидиш как да се добереш до домакините, надали живеят в летището Simple Smile), повече грижи по организирането, а цялото нещо и изморява повече, отколкото ако се метнеш на колата за някоя дестинация в родината.
Авторката не смятам, че е по-двулична от мъжа и семейството му. Те също очакват тя да приеме тяхното виждане - ето, например, сестрата с жилище, обаче отсяда у брата, защото така й е по-лесно. Ако някой ми обясни с какво това е по-смислено от позицията на авторката, ще се радвам. За мен е със сигурност по-нагло и създаващо грижи.
Съгласна съм.
Когато с мъжа ми подписахме, въпреки че съм привърженик на предварителната яснота по основни въпроси, въобще не ми е хрумвало, че някой ще очаква да се правя на хотел, та да тръгна предварително да обяснявам, че това няма да стане. Близките на мъжа ми също предварително не казаха, че имат такива очаквания. И тъй като става въпрос за чужд дом е съвсем логично тези, които имат претенции към него, да ги кажат, а не домакините да четат мисли.

# 482
  • София
В случая авторката изобщо не е двулична, т.к. тя е знаела, че сестрата идва в Б-я, но не и че ще бъде в нейния дом. Както написа, дори и мъжът ѝ /братът/ не е знаел за тези планове. Все пак сестрата си има апартамент в същия град и не са предполагали, че ще стои в техния, който също е в ремонт. След като сестрата ги е поставила пред свършен факт, авторката заслужава адмирации, че не ѝ е посочила вратата и да я отпрати. Въпреки натрисането на сестрата с 2 деца /не разбрах мъж има ли и дали ще идва и той/ обаче, сестричката си кани и нейни си гости в чуждия дом. Що не ги покани в нейния си?

Афродитке, бяха дали линк към поста на авторката отпреди 3 години- прочети го и после ела пак да кажеш, че не била двулична.
И друго- ако не е двулична, защо не смее да каже на мъжа си, че не ги понася и не ги иска?
Дали защото преди да се омъжи за него се е правела на бяла и добра, почти влюбена в бъдещата рода? newsm78
Дали защото мъжът ѝ по няколко пъти в годината ходи при сестра си, а зетят не му е посочил вратата?

# 483
  • София
Сеганшия ремонт и гостуване са си за сегашната тема. Какво е било преди 3-5-10 е друга тема. Но там авторката се ядосва за друго.
Не разбирам как одобряваш някой роднида да каже че ще си идва, ама да не ти каже, че ще е у вас и за капак да си кани гости.... аа и да оставя децата му да завземат твоята спалня???

# 484
  • София

Права си- гостуването в чужбина не е като до Сесерлево- цялата организация се прави от години от страна на мъжа и той гостува по 3- 4 пъти.
От години всяко гостуване на семейството на сестрата е при брат ѝ, веднъж годишно.

Това е било известно на кандидат- снахата, която го е приела за нормално.

За какво двуличие от тяхна страна иде реч? newsm78
Това си е просто заварено положение- така са си нагодили вижданията през годините с оглед големите разстояния.
Никой не очаква днес да приеме тя виждането му- тя го е приела, когато е решила да се омъжи за този човек.

Всеки, който има близки отношения с брат- сестра, ще ти обясни смисъла- вечерта да седнат около масата, да сложат децата да спят и спокойно да си направят хубавото.
Когато им се приспи, просто си лягат.
Това няма как да се случи, ако не са под един покрив.

# 485
  • София
Сеганшия ремонт и гостуване са си за сегашната тема. Какво е било преди 3-5-10 е друга тема. Но там авторката се ядосва за друго.
Не разбирам как одобряваш някой роднида да каже че ще си идва, ама да не ти каже, че ще е у вас и за капак да си кани гости.... аа и да оставя децата му да завземат твоята спалня???

Не четеш.
В нейните постове всичко е написано.
Щом предпочиташ да си правиш заключения, които обслужват тезата ти, няма проблем. Peace

# 486
  • София
Никакви заключния не правя, зададох ти въпрос, който ти "удобно" прескочи.

# 487
  • София
Никакви заключния не правя, зададох ти въпрос, който ти "удобно" прескочи.

Как да отговоря, след като описваш ситуация, която не се е случвала
Затова ти казах да прочетеш внимателно постовете, за да си направиш сама заключенията.

Авторката била останала с впечатлението, че сестрата ще отседне в апартамента си, който е купен на скоро с все обзавеждането и е за ремонт.
Което е безумно като предположение, след като идват с децата си и искат да почнат да ремонтират.
После авторката остана с впечатлението, че мъжът ѝ се прави, цитирам " на умряла лисица", защото твърде неуверено е смънкал, че и той си мислел, че няма да отседнат при тях.
И не, не са ѝ завзели спалнята- гледали са телевизия децата там и тя ги е заварила като се е върнала от работа.
И кучето се е напикало от неодобрение, предполагам, ако са били седнали и на "кувертюрата".

Както и да го въртим, има 1 непоклатим факт- авторката никога не е обелвала дума, че е против така сложените им отношения.
Дори в първия си пост отбеляза:
" За варианта да го кажа на ММ няма нужда някой да ме подсеща.
Въпросът е принципен"

И да, принципен е, затова не смее толкова време да го повдигне- не е нормално да си криеш принципите, когато смяташ да се жениш и да искаш да промениш тези- на другия, който честно ги е споделил с теб.

# 488
  • София
Като апартамента на сестрата е негоден дори за 2 седмици престой /което е само предположение/ - да си намери хотел/квартира, да отиде у родителите си. Защо трябва да се натриса в чужд дом, който също е в ремонт + бременна жена и то без да го заяви предварително??? И това натрисане да е придружено с гости на сестрата? Не може ли да се срещне навън с тея гости? Или то у батко си е у нас?

# 489
  • Варна
Дори и авторката да е приела това положение като се е женила преди години, какво, няма право да си промени мнението ли? Или казваш, положението е бетон, не подлежи на предоговаряне, семейството години наред седи статично, никаква промяна.

# 490
И друго- ако не е двулична, защо не смее да каже на мъжа си, че не ги понася и не ги иска?
Ти как разбра, че не ги понася?

Права си- гостуването в чужбина не е като до Сесерлево- цялата организация се прави от години от страна на мъжа и той гостува по 3- 4 пъти.
От години всяко гостуване на семейството на сестрата е при брат ѝ, веднъж годишно.

Това е било известно на кандидат- снахата, която го е приела за нормално.
Съгласна съм. Обаче тази година има нови детайли - сестрата си е купила апартамент. Всеки би помислил, че няма пак да отсяда в хотел 'При дребния'.
Хайде стига с това 'който има брат и сестра, ще разбере' - доста хора в темата имаме и пак трудно разбираме. Може би защото сме свикнали да не създаваме грижи, а кака не е свикнала с идеята, че трябва да си размърда дупето да си възпита децата, че и себе си, също и да помогне. Ако пък не - има си апартамент, да сихваща багажа, да си ходи у нейното вкъщи, а при братчето да идва само на маса. От софрата няма да я изгонят.
Както и да го въртим, има 1 непоклатим факт- авторката никога не е обелвала дума, че е против така сложените им отношения.
Вярно, затова е крайно време да го направи. Тя си е вкъщи. Кака е на гости. Аз у майкини не се излягам на спалнята да зяпам ТВ, докато майка ми е на работа. Подразбира се, че не е удачно. Поне за хората с усещане се подразбира, де.

# 491
  • София
Дори и авторката да е приела това положение като се е женила преди години, какво, няма право да си промени мнението ли? Или казваш, положението е бетон, не подлежи на предоговаряне, семейството години наред седи статично, никаква промяна.

А, аз нищо такова не казвам.  Stop
Казва го авторката- не смее да говори с мъжа си И днес.
Предпочита както преди се е правила на умряла лисица, така да проъдължава и сега.
И да разнася благородното си възмущение и плюене по форумите.

# 492
  • Варна
Гал, те в чужбина така си възпитават децата, че могат да правят каквото си щат щото иначе социалните идват на проверка за да защитят бедните отрочета от тези зверове родителите. Особено, ако сестрата идва от западна Европа или Скандинавието. За щатските гевезета няма какво да се разправя даже.

# 493
За Европа съм чувала други неща аз - ходене на гости само с предварителна уговорка и не можеш да уговориш за 2ма,а да отидете 4ма.
Ситуация 'нямаме какво да правим и ходим да досаждаме на хората, а те не ни изхвърлят, защото може да им потрябваме някога за нещо' - това само у нас евфемистично го наричаме с думата 'гостоприемство'.
Или по-мекия вариант - бай Ганьо у Иречека, където изхвърляне на авантаджията няма единствено поради възпитание.

# 494
  • София
За Европа съм чувала други неща аз - ходене на гости само с предварителна уговорка и не можеш да уговориш за 2ма,а да отидете 4ма.
Ситуация 'нямаме какво да правим и ходим да досаждаме на хората, а те не ни изхвърлят, защото може да им потрябваме някога за нещо' - това само у нас евфемистично го наричаме с думата 'гостоприемство'.
Или по-мекия вариант - бай Ганьо у Иречека, където изхвърляне на авантаджията няма единствено поради възпитание.

А, да си чувала, че за танго трябват двама?
И че ако някой е поканил някого, то е негова работа защо и никой, никого насила не може да застави да приеме или не гости?

Защо са всичките свободни съчинения, че и чужденците намесихте, не знам?
Що се отнася до Бай Ганьо у Иречек- бих те посъветвала да си го препрочетеш, че да не даваш нерелевантен пример! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт