Роднини на гости!

• 33 341
  • 587
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Проблемът е, че на мъжа не му пука, ходи на гости, приема гости, жената е от този тип - никй с преспиване у дома.
Така де, ама той ходи сам, а посреща заедно с жена си. Аз питам - защо? Не канят ли авторката или тя не иска?
В началото на брака ни ММ си караше по ергенски - отиде сам на гости (нали аз си гледам бебето), а после кани у нас (у нашите, щото при мама гости не се канеха - нито той, нито сестра му). След няколко бележки се осъзна.
Скрит текст:
Ама и майка ми ме ръчкаше - само да се спомене, че сме канени някъде и тя тихичко "Заминавай, заминавай". "Ама бебето" "Абе заминавай ти казвам, за 2-3 часа какво ще му стане". Тя много мразеше такива отношения, тъй като е търпяла същото от баща ми. Поне това ми е файдата от съвместния 4-годишен живот с нашите - ако веднага бяхме самостоятелни, сигурно щях да подкарам по разбиранията на тяхното семейство

# 466
Доколкото разбрах, не иска авторката да ходи по чужбина.

# 467
Аз не виждам какъв е проблемът да се наеме апартамент за това време, който е в близост до апартамента на брата.
Така всички ще са доволни и спокойни и ще се обичат. Също така, ако братът иска да си общува със сестра си, да си предвиди отпуската за тогава и да отидат заедно на почивка.
Сравняването с едно време не е много ок, защото тогава имаше само хотели, скъпи и неудобни за семейства или за човек, идващ да се лекува. Сега се отдават хубави апартаменти на съвсем прилични цени.

# 468
  • София /Абсурдистан
То е до български манталитет също. Как ще иде в наето жилище, като може да остане при брат си.

# 469
Не си ли тръгнаха вече тия гости?

# 470
  • София
То е до български манталитет също. Как ще иде в наето жилище, като може да остане при брат си.

Да, до нормален, бих казала манталитет.
И обяснявам простичко- вечер се събираме, правим вечерята всички, слагаме децата да спят и си оставаме на масата докато ни е приятно.
Спомени, приказки, майтапи.

Това, няма как да стане ако сме на две различни места.

Каквото и да говорим, пак опираме до близост и отчужденост, както и до емпатия- да приемем, че човекът до нас има нужда да се види и прекара приятно броените дни с тези, с които е израсъл.
В друг случай, той ще прояви разбиране и емпатия към наша нужда, дори и да не е свързана с гостуване.

# 471
  • София /Абсурдистан
absurT ти си в къща, друго е, имаш място.
Аз преди месец посрещах така приятелка по спешност, ама в малкото ми жилище и диванчето в хола не се разтяга, че няма на къде. Не е пречила на никого, но с нея сме много БЛИЗКИ и е много близка на семейството ми. Беше дошла в София на обучение за 2 дни и спа у нас. Дойде вечерта, а рано сутринта на следващия ден тихичко си излезе без да буди никого и привечер си тръгна направо от обучението. У нас само спа. Направих само вечеря и се си бъбрихме до сред нощ. Прекарахме си страхотно.
Ако хората не са си близки, става напечено и конфликтно. Още повече и с шумни деца става още по-напечено и конфликтно. А и ако няма място и стая за гости, че и с ремонт, майко мила ...
Човек понякога трябва да се усеща къде е удобно да отседне и къде не. Аз много пъти съм канила брат ми да остане да спи у нас, когато останем до късно на някой праник, но той не иска и винаги си тръгва, с кола е. Малките жилища не са удобни за гости с преспиване. Не че не може хич де, но на никого не му е удобно.

# 472
  • София
absurT ти си в къща, друго е, имаш място.
Аз преди месец посрещах така приятелка по спешност, ама в малкото ми жилище и диванчето в хола не се разтяга, че няма на къде. Не е пречила на никого, но с нея сме много БЛИЗКИ и е много близка на семейството ми. Беше дошла в София на обучение за 2 дни и спа у нас. Дойде вечерта, а рано сутринта на следващия ден тихичко си излезе без да буди никого и привечер си тръгна направо от обучението. У нас само спа. Направих само вечеря и се си бъбрихме до сред нощ. Прекарахме си страхотно.
Ако хората не са си близки, става напечено и конфликтно. Още повече и с шумни деца става още по-напечено и конфликтно. А и ако няма място и стая за гости, че и с ремонт, майко мила ...
Човек понякога трябва да се усеща къде е удобно да отседне и къде не. Аз много пъти съм канила брат ми да остане да спи у нас, когато останем до късно на някой праник, но той не иска и винаги си тръгва, с кола е. Малките жилища не са удобни за гости с преспиване. Не че не може хич де, но на никого не му е удобно.

В София жилището ми е тристайно, а близките, които са винаги добре дошли  да преспят и останат, се броят на пръстите на едната ръка- включват и братовчедите, 3 души, които са в двустайно..
Не ни е пречело, по простата причина че сме си близки, децата ни- на една възраст, и най- вече, силно сме искали да се видим.
Сега в къщата е по- широко, но ако не ми е по сърце да идва някой, пак ще намеря причина от битов характер.

За мен основното е разбирателството в семейството и честността преди да го създадеш, за да няма драми.
Сашито го е играла широкоскроена и приемаща, а се оказва, че винаги е била против близките отношения между брат, сестра и майка- писала го е още преди 3 години.

# 473
Къде го е писала?

Абсурт, не знаех, че си в къща. Мислех, че говориш за малки жилища.Щом имаш големи имоти, имаш и гости къде да слагаш. ✌️
Между другото, пак за близките отношения, те не бива да са такива за сметка на някого. За близки приятели да неглижираш на родителите или заради сестрата в отпуска - да неглижираш съпругата, както е в темата - това не са близки отношения, а изкривяване на приоритетите. Има си нужди и комфорт, които са с приоритет в такива ситуации, и това не е комфортът на сестрата, пък и реално тя не е в нужда към момента. Просто тъй й кефнало - няма какво да прави, отпуска е, та решила да ходи на гости.
Не е редно да се дават примери и за гостувани на работещи хора с преспиване, пак защото случаят не е такъв.

Аз продължавам очаквам обяснение как работещ човек ходи на гости в чужбина няколко пъти годишно (и затова е длъжен да посреща гости).

# 474
  • София /Абсурдистан
Е може да ходи по бизнес или в командировки от работата.

# 475
Gal очаква обяснение от авторката.Simple Smile Иначе и аз имах подобно предположение, но си трая.

# 476
Хммм, сестрата така и така е дошла, близки са с брат си, радват се един на друг. За да не е капо Сашито, предлагам, като си замине сестрата, да дойде за 2-3 седмици тъщата. Тя е близка с дъщеря си, ще се видят хубаво и зетят със сигурност ще бъде много радостен.

# 477
Е колко му е И работещ човек да отиде някъде за по седмица 2-3 пъти в годината! Че и повече. Разбиваш си отпуска на няколко пъти или се уговоряш с шефа (ако не си си сам сайбия)за няколко дни отсъствие, комбинираш със съботите и неделите или празнични дни и отиваш. Освен това има чужбина и чужбина! Едно е да ходиш до САЩ, друго е до Германия, а още по-друго до Гърция, например.
Честно, учудват ме някои коментари. Толкова ли скучно живеете наистина или просто си спорите заради спора!

Освен това въобще не й вярвам на Сашито за ремонтите. Доукраси си историята постепенно Simple Smile
Не вярвам да живее в 10стаен апартамент или къща, та ако се боядисва, напр., в едната стая, да можеш да посрещнеш гости в другите. Ако пък е такъв случая, какво й пречи, че някъде по етажите има още някой!?
В  2-3 стайните масовки обаче, ако 1или 2 помещения са с боя, циклене или смяна на кухня (напр.) практически е невъзможно да приютиш още трима, пък били те собствената майка или сестра.
Че и на родата жилището в ремонт!? Че и купено наскоро!? Ще живея аз в чужбина и ще си купувам жилище тук!? Да, бе, да!
А преди 3 години пак правили ремонт на кака... Голям ентусиазъм, ейй Mr. Green Да дойдат и у нас ремонт да направят Joy

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 13:08 от птица

# 478
  • София
Къде го е писала?

Абсурт, не знаех, че си в къща. Мислех, че говориш за малки жилища.Щом имаш големи имоти, имаш и гости къде да слагаш. ✌️
Между другото, пак за близките отношения, те не бива да са такива за сметка на някого. За близки приятели да неглижираш на родителите или заради сестрата в отпуска - да неглижираш съпругата, както е в темата - това не са близки отношения, а изкривяване на приоритетите. Има си нужди и комфорт, които са с приоритет в такива ситуации, и това не е комфортът на сестрата, пък и реално тя не е в нужда към момента. Просто тъй й кефнало - няма какво да прави, отпуска е, та решила да ходи на гости.
Не е редно да се дават примери и за гостувани на работещи хора с преспиване, пак защото случаят не е такъв.

Аз продължавам очаквам обяснение как работещ човек ходи на гости в чужбина няколко пъти годишно (и затова е длъжен да посреща гости).

Не знам защо ни е толкова трудно да се разберем?
Писах, че целият ми семеен живот е минал в малко жилище- 3 стаи, в които сме се събирали и преспивали с хората, били ни най- близки.
Просто и двамата приемахме, че нищо по- нормално няма от това, братя и сестри, и още няколко души в този живот, да се обичат не на думи, а да имат нужда да прекарат известно време заедно, от време на време.

И въобще не иде реч за това, може ли идващият да си позволи хотел или не.
За обикновена близост говорим.

Както няколко пъти писах- когато тръгваш да се жениш, трябва да бъдеш откровен с човека, с когото уж смяташ да прекараш живота си.
Не може да се правиш на умряла лисица, съгласявайки се и демонстрирайки пълно приемане на някои неща от неговата ценностна система, докато кроиш планове как да го промениш и "отучиш".

В случая, цялата предистория на авторката говори точно за двуличност.
Тя още преди години е пускала постове, в които показва непоносимост и към сестрата, и към свекървата.
Нищо ново не казва и днес, като изключим мелодрамата с бременността.

Поставям се на мястото на мъжът- да мога да се видя с най- близките си веднъж в годината за 2 седмици и мъжът ми да ми правят фасони, че и да ме разнася по форумите, обяснявайки как не ги понася...........ами нищо добро няма да донесе това.
Защото в случая, съобразяването трябва да е от негова страна- това са 15 дни в годината, а в останалите 350 има пълен комфорт на обитаване, без някой да му пречи.

# 479
  • София
В случая авторката изобщо не е двулична, т.к. тя е знаела, че сестрата идва в Б-я, но не и че ще бъде в нейния дом. Както написа, дори и мъжът ѝ /братът/ не е знаел за тези планове. Все пак сестрата си има апартамент в същия град и не са предполагали, че ще стои в техния, който също е в ремонт. След като сестрата ги е поставила пред свършен факт, авторката заслужава адмирации, че не ѝ е посочила вратата и да я отпрати. Въпреки натрисането на сестрата с 2 деца /не разбрах мъж има ли и дали ще идва и той/ обаче, сестричката си кани и нейни си гости в чуждия дом. Що не ги покани в нейния си?

Общи условия

Активация на акаунт