Роднини на гости!

• 33 313
  • 587
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичето каза, че апартамента не е наследствен - следователно не е от родителите му - четете преди да пишете.
При жива майка (свекърва) няма как да е наследствен.
Обаче, майката може да е частично или изцяло платила апартамента,
пишейки го на името на синът си.
Съответно в НА се учредява ползване от нея.
Авторката спокойно е възприемала преди това присъствието на свекървата в този апартамент.
Някой беше я питал дали тя има брат/сестра и евентуално какви взаимоотношения има.
Също пропусна да отговори дали са ходили при сестрата в чужбина.
Уж се възпитават децата (братя/сестри) да се обичат и помагат,
а като пораснат всичко да се замете.
Как ли ще възпитава авторката своите бъдещи деца?
Посещението е планирано. Ремонтите също се планират.
Vessela Nickolaeva,
работата ми е обвързана с ходене по обекти и знам какво е положението с майсторите.
А може да се окаже ремонтът да е само боядисване на една стая.  Wink
Добре, че не правят ремонт на баня и тоалетна.
Що да не може? Какъв е проблема да си го купят младите с ипотека и да си го плащат сами? Да не мислиш, че в днешно време всички чакат на мама да им даде апартамент? След като авторката заяви, че не е наследствен, значи са си го купили сами и този ап. няма нищо общо със свекърите, съответно и със сестрата. Дали е изцяло платен или с ипотека не помня дали е казвала, ама не е от значение в този случай. Важното е, че свекърите нямат никакво участие в придобивката. Защо изкривявате фактите.
За ходенето също отговори - мъжа й отсяда при родителите си в чужбина и тогава се вижда със сестра си - 3-4 пъти годишно, авторката не ходи с него. Вземи прочети темата и тогава пиши.

# 556
  • София
Наследствен значи да си го наследил. А се наследява след смърт - тогава се открива наследството.
Може да има и други причини, не съм съвсем наясно

# 557
  • София
Наследствен значи да си го наследил. А се наследява след смърт - тогава се открива наследството.
Така е, но някои хора казват наследствен на имот които е или е бил на родителите и те, докато са още живи, му го "дават", със или без оформяне "по документи". В конкретния случй авторката, каза че е на мъжа й, което за мен означава, че ротителите му нямат нищо общо, иначе би казала, че апартамента е получен от родителите му или купен от тях, т.е. продали са му го.

# 558
  • София
Не вярвам сестра му да спи в апартамент, с който не е някак свързана, само защото е И на брат й.
Сигурно свекърите са му го оставили за ползване.

# 559
  • София
Така е, но някои хора казват наследствен на имот които е или е бил на родителите и те, докато са още живи, му го "дават", със или без оформяне "по документи". В конкретния случй авторката, каза че е на мъжа й, което за мен означава, че ротителите му нямат нищо общо, иначе би казала, че апартамента е получен от родителите му или купен от тях, т.е. продали са му го.
То оставаше и да каже, а ако имаше и ипотека воя ще е до съседен форум. Mr. Green

# 560
  • София
Ами да поясни Сашка. Иначе само гадаем.

# 561
Момичето каза, че апартамента не е наследствен - следователно не е от родителите му - четете преди да пишете.
При жива майка (свекърва) няма как да е наследствен.
Обаче, майката може да е частично или изцяло платила апартамента,
пишейки го на името на синът си.
Съответно в НА се учредява ползване от нея.
Авторката спокойно е възприемала преди това присъствието на свекървата в този апартамент.
Някой беше я питал дали тя има брат/сестра и евентуално какви взаимоотношения има.
Също пропусна да отговори дали са ходили при сестрата в чужбина.
Уж се възпитават децата (братя/сестри) да се обичат и помагат,
а като пораснат всичко да се замете.
Как ли ще възпитава авторката своите бъдещи деца?
Посещението е планирано. Ремонтите също се планират.
Vessela Nickolaeva,
работата ми е обвързана с ходене по обекти и знам какво е положението с майсторите.
А може да се окаже ремонтът да е само боядисване на една стая.  Wink
Добре, че не правят ремонт на баня и тоалетна.
Що да не може? Какъв е проблема да си го купят младите с ипотека и да си го плащат сами? Да не мислиш, че в днешно време всички чакат на мама да им даде апартамент? След като авторката заяви, че не е наследствен, значи са си го купили сами и този ап. няма нищо общо със свекърите, съответно и със сестрата. Дали е изцяло платен или с ипотека не помня дали е казвала, ама не е от значение в този случай. Важното е, че свекърите нямат никакво участие в придобивката. Защо изкривявате фактите.
За ходенето също отговори - мъжа й отсяда при родителите си в чужбина и тогава се вижда със сестра си - 3-4 пъти годишно, авторката не ходи с него. Вземи прочети темата и тогава пиши.

Ох, за момент помислих, че ще пропуснем така важния форумски въпрос за наследството. Сигурно по-натам ще стане ясно и за хигиената - толкова хора в един апартамент, пък с една баня...

# 562
В конкретния случй авторката, каза че е на мъжа й, което за мен означава, че ротителите му нямат нищо общо, иначе би казала, че апартамента е получен от родителите му или купен от тях, т.е. продали са му го.
То оставаше и да каже, а ако имаше и ипотека воя ще е до съседен форум. Mr. Green
Апартамента не е наследствен, на ММ е, което пък според мен няма никакво значение в 21 век.
А пък за мен означава, че свекървата има някакво участие,
понеже авторката се съобразява с мнението ѝ кога да се правят ремонти.
чт, 23 апр 2015, 16:29
Цитат
.Ноооооооооооооооооооо едно лято дали не ни се окоти котката, когато трябваше спешно да правим ремонт, защото "КАКА" ще си дойде и "МАМА" каза, че трябва да е новичко
Преди около 10-15 години имаше миграционна вълна от Плевен към Испания,
за да оцелеят хората в ежедневието. Има и редовна автобусна линия Плевен - Малага.
Предполагам, че и тук е такъв случая.
Ето, сестрата наскоро си е купила апартамент.
Да не се окаже, че авторката е отишла на гости на момчето и поостанала?  Mr. Green

# 563
След като авторката заяви, че не е наследствен, значи са си го купили сами и този ап. няма нищо общо със свекърите, съответно и със сестрата. Дали е изцяло платен или с ипотека не помня дали е казвала, ама не е от значение в този случай. Важното е, че свекърите нямат никакво участие в придобивката. Защо изкривявате фактите.
А, не. За да сме прецизни към фактите, ще припомня, че авторката каза, че апартаментът е на мъжа ѝ. Това означава, че не е на двамата, т.е. не са си го купили те. И понеже тръгнаха предположения и версии чий е апартаментът и как е придобит, да дам моите 5 цента- баба и дядо са приписали апартамента на любимия внук.

# 564
Като нищо, ако апартамента е купен с пари от гурбета на майка му, каката да си се чувства у дома си.

# 565
  • София

И ти не си прочела, ама само се газираш!
Авторката написа скромно:
Апартамента не е наследствен, на ММ е, което пък според мен няма никакво значение в 21 век.

И друго написа, относно гостите:
Не ни ангажират с нищо освен, че целия апартамент е обвзет, което също мисля, че не е нормално.

Всички други " факти" са само предположения.

# 566
Добре, че собствениците, които отдават под наем жилища не могат да влизат и да си живеят по 15 дни в годината в тях без да искат съгласието на наемателите.

# 567
Какво общо имат собствениците наемодатели с близките ви роднини! Не ти се получи много сравнението, пробвай пак!

# 568
Какво общо имат собствениците наемодатели с близките ви роднини! Не ти се получи много сравнението, пробвай пак!

Същото сравнение ако родителите са подарили жилището и да могат по всяко време да дойдат без покана за 15 дни "на гости".

Всеки има право на личен живот и пространство  Peace

# 569
Въобще не е същото Simple Smile Наемодателите са чужди хора, на които плащаш сериозна сума, за да им ползваш вещта. На родителите - не. Подарили ти го били, викаш Simple Smile
Да не говорим, че родители/братя/сестри са съвсем други връзки и отношение. Там и без да са ти подарили Wink нещо, пак не можеш да ги изгониш, ако дойдат.
В случая гостуването не е без покана!
А че товарят гости за 15 дни, товарят! Дори и най-близките! Но то пък затова усти имаме, за да си кажем. Само малко гръбнак трябва!

Общи условия

Активация на акаунт