Роднини на гости!

• 33 517
  • 587
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
При едно гостуване обаче нервите ми не издържаха на изказването "Какво толкова прави и не изчисти, докато бяхме излезли?"  
Това от съпруга, от свекървата, или от трето лице гост?  Embarassed

# 136
  • София
Резонно изниква един въпрос. Догодина по това време, когато авторката ще има бебе, изискващо определени режим и грижи....сестрата пак ли ще се изтресе за 15 дни и ще превърне апартамента в хан?!

Сестрата не се натриса, а е поканена от брат си със съгласието на жена му.
Хайде да не пресоляваме манджата излишно.
Авторката се е съгласила, без дума да обели, а сега недоволства.

Догодина, да са живи и здрави, и с бебе- да отвори уста и да се разберат с мъжа си.

# 137
  • София

Аз също съм голям темерут и си го признавам спокойно. Гости у нас с преспиване - 1 нощувка при необходимост, ОК. Иначе съм напълно съгласна да се виждат и 24/7, ако искат, ама домът ми е моята крепост. Не мога да си представя каква мъка й е на авторката - бременна, на работа, в ремонт, с купчина народ вкъщи. Би следвало сега хубавко да си почива, за да събере сили за идващите безсънни нощи и притесненията на млада родилка. А не това. Явно са доста нахални тия хора да не се усещат, че не е много нормално а) да се изтресат на бременна жена, която работи още за половин месец у неремонтирания апартамент и да й вилнеят из спалнята; б) да си канят даже гости.

Иначе разбирам И логиката на АбсурТ и елена, просто не е приложима за всички хора. Съществуваме и ние с Уиш, които се чувстваме крайно неудобно от наличието на много народ у нас. Може и да съм социопат (надали), но аз се изнервям от среда с много шум и народ. Затова и още като студентка избягвах шумни купони, дискотеки и прочие - да знам, че съм смотана. Grinning Просто ме изнервя и изотщава ужасно, като все едно енергията ми се изпива нанякъде. Може да прозвучи още по-странно, но това е една от причините, заради които харесах Люлин за квартал за живеене (за тези, които не са от София, Люлин е един от най-непрестижните квартали според масовото мнение) - защото е спокойно и мега широко с големи пространства. В Центъра особено в делнични дни ме хваща нервата адски бързо и после ми трябва възстановяване понякога с часове. А да ми е вкъщи това - абсурд, ще изперкам.

Гугълче, когато си самО дете, логиката на хората с братя и сестри я разбираш с разума си, а когато ги имаш братята и сестрите- със сърцето си.
Затова са принципни различията и възприятията ни. Peace

# 138
  • София

То Е голяма радост, просто не е обмислено какво точно представлява един такъв престой. Обикновено само един реално опъва каиша по удобството на гостите. Останалите си карат по ежедневната програма, само дето имат малко повече сядане на йеденье и пийенье.

Какви са ви роднините, да се чуди човек!? newsm78
Как ще ми дойдат на гости за дни или аз ще отида, и един ще опъва каиша?

Ставаме комуна и със смях, и майтапи всичко се върши за минути.
А, ако домакините са на работа, гостите свършват основното, сготвят и посрещат привечер.

ПП. Извинявам се за поредните постове- очаквах, че някой ще се включи междувременно.

# 139
Хората са различни, всяко семейство си има свои привички. Както има задружни и сплотени, така и такива, които не се дишат даже. Като не си самО дете изобщо не е гаранция, че ще сте си близки с брат/сестра.

# 140

Ставаме комуна и със смях, и майтапи всичко се върши за минути.
Аз съм сигурна, че за хора, способни на това болднатото, е страхотно. Обаче има и такива, които са абсолютно неспособни и по-добре да ги застреляш, за да не се мъчат.

# 141
Хората са различни, всяко семейство си има свои привички. Както има задружни и сплотени, така и такива, които не се дишат даже. Като не си самО дете изобщо не е гаранция, че ще сте си близки с брат/сестра.

Освен това, да сте си близки въобще не означава да сте като залепени и да не ви е еня за другите около вас, вкл.бременната ви жена и децата - което удобно се прескача от социофилите.

# 142
  • София

Освен това, да сте си близки въобще не означава да сте като залепени и да не ви е еня за другите около вас, вкл.бременната ви жена и децата - което удобно се прескача от социофилите.

Не, не се е прескочило- просто социофилите не се женят за социофоби.
Освен ако социофобите не са се представяли като социофили, докато са били гаджета, вярвайки че ще променят " милото" като се съберат и ще наложат своите правила.

Освен това, бременната жена нито е болна, нито е заразна, за да се тика триумфално състоянието ѝ като аргумент.
Жените по щатите работят и с изтекли води, щото нямат майчинство въобще, а тук като кажете " бременна", то сякаш извънземна става.......

# 143
При положение,че брата и снахата са цял ден на работа,а снахата е бременна и вечер като се върне ще и се иска да си почине и отгоре на всичко жилището е в ремонт не мисля,че е много удачно това седене за 2 седмици...Все пак като навлизаш в личното пространство на някой е нужен такт и съобразителност.
А и да речеш,че идват ,за да се видят братовчедчетата и да си играят децата-не и това го няма.Братът няма още деца.

Не разбрахме защо сестрата не ходи в дома на родителите си.Все пак сестрата там е израснала и терена е и неин. А и така децата ще са повече време с баба си и дядо си.
Друг вариант- да си наемат хостел в близост до брат си (има такива предостатъчно и не скъпи) и вечер да идват до тях,за да се виждат или пък да се срещат в близко заведение и да си говорят колкото си щат...
А това за други хора да идват в дома-техни гости въобще не го коментирам,защото излиза извън рамките на всякаква нормалност.

И да ,наистина хората са различни-тук явно имаме хора от по-катунарски тип,които са свикнали да я карат един през друг....а това дали ще притесняват домакините (особено домакинята,която е и в положение) не ги интересува.
Щом авторката усеща че такъв тип гостита и идват нанагорно другия път да каже "не" на мъжа си,а не да мълчи и да се прави на бяла и добра и после да се свива от неудобство....Не си струва цялата работа.

Комуна може станеш с приятели,които са ти мнооого близки или с родната ти сестра с която много се обичате и разбирате...Но дай да си кажем честно- тоя случай не е такъв.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 12:17 от Zhani

# 144
Освен това, бременната жена нито е болна, нито е заразна, за да се тика триумфално състоянието ѝ като аргумент.
За това съм съгласна, щеше ми се да го избягваме, но когато човек не се усеща, че прекалява - търсиш всякакви аргументи. Не че какъвто и да е аргумент ще се опре на 'е кво толкова'.

Щом авторката усеща че такъв тип гостита и идват нанагорно другия път да каже "не" на мъжа си,а не да мълчи и да се прави на бяла и добра и после да се свива от неудобство....Не си струва цялата работа.
Не си струва, но да си го кажем направо - няма да стане това нещо, за да не се развалят някакви иначе прекрасни отношения, дето само тя, чуждата, може да срине, нали. Или пък за да не остане на улицата, защото, нали.
А аз наистина не разбирам, ако си човек на място, как точно ще ти развали отношението към родния ти брат фактът, че жена му иска да се чувства комфортно, бременна или не, и поради това няма да се възползваш да си правиш кефа на място, което не е твоето.
Проблемът, както Трещерица много добре отбеляза, е че тези, дето се прибират, си мислят, че всичко си е както са го оставили и че могат да се разполагат както им кефне, само защото се били прибрали от чужбината.
Проблемът на домакините е, че отправят покани и се съгласяват на гостуването, без да си дават сметка нито за продължителността му, нито че гостите са с мисленето от предния абзац.
Нито едното, нито другото значи, че някой не обича друг.

# 145
  • София
При положение,че брата и снахата са цял ден на работа,а снахата е бременна и вечер като се върне ще и се иска да си почине и отгоре на всичко жилището е в ремонт не мисля,че е много удачно това седене за 2 седмици...Все пак като навлизаш в личното пространство на някой е нужен такт и съобразителност.
А и да речеш,че идват ,за да се видят братовчедчетата и да си играят децата-не и това го няма.Братът няма още деца.

Не разбрахме защо сестрата не ходи в дома на родителите си.Все пак сестрата там е израснала и терена е и неин. А и така децата ще са повече време с баба си и дядо си.
Друг вариант- да си наемат хостел в близост до брат си (има такива предостатъчно и не скъпи) и вечер да идват до тях,за да се виждат или пък да се срещат в близко заведение и да си говорят колкото си щат...
А това за други хора да идват в дома-техни гости въобще не го коментирам,защото излиза извън рамките на всякаква нормалност.

И да ,наистина хората са различни-тук явно имаме хора от по-катунарски тип,които са свикнали да я карат един през друг....а това дали ще притесняват домакините (особено домакинята,която е и в положение) не ги интересува.

Комуна може станеш с приятели,които са ти мнооого близки или с родната ти сестра с която много се обичате и разбирате...Но дай да си кажем честно- тоя случай не е такъв.

Кой ти каза, че случаят не е такъв и за кого не е такъв?
За да покани сестра си въпреки ремонтите и тя да се съгласи, значи че са достатъчно близки,за да си причинят неудобствата и от двете страни.
Няма да питам, дали преди 2 месеца, когато е уговаряно посещението авторката вече е била бременна, но тя така и не отговори защо не е посмяла да се възпротиви.

Излишно е да философстваме защо не са отишли при родители или на друго място- решението е общо, с гласа на авторката също.

За мен, това е чиста проба двуличие- мълчиш си, правиш се че хората са ти приятни, а зад гърба им ги разнасяш по седенките, че са навлеци.

ПП. Когато всички са стигнали до едно решение, да пишеш, че някой се е "възползвал", е откровено некоректно.

Ако авторката за всичко така постъпва- съгласява се, за да е мила и добра, а после разнася хората, че били такива и онакива, не я чака розово бъдеще с когото и да било.
И не знам защо я поощрявате да си мисли, че тя е правата в случая, а всички останали са кретени, поставили си за цел да съсипят горката бременна?

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 13:39 от absurT

# 146
При положение,че брата и снахата са цял ден на работа,а снахата е бременна и вечер като се върне ще и се иска да си почине и отгоре на всичко жилището е в ремонт не мисля,че е много удачно това седене за 2 седмици.

Ми да си направят ремонт по друго време.

# 147
При положение,че брата и снахата са цял ден на работа,а снахата е бременна и вечер като се върне ще и се иска да си почине и отгоре на всичко жилището е в ремонт не мисля,че е много удачно това седене за 2 седмици.

Ми да си направят ремонт по друго време.
И забременяването е трябвало да съгласува с пристигащите авторката.  Mr. Green Иначе, съгласна съм с АбсурТ, че авторката така и не ни отговори тя давала ли е съгласие за това гостуване и какво изобщо са се разбрали с мъжа ѝ. Ако се е съгласила, а след това писка, е най-меко казано глупаво от нейна страна.

# 148
Тя само иска да разбере дали и на нас ще ни е кофти в такава ситуация. Ми кофти е, особено когато е сестра на мъжа ти, а не твоята мила сестричка. 

# 149
  • Варна
И аз в отбора на изродите. Дори и моята сестра да е, ще откача.

Общи условия

Активация на акаунт