Роднини на гости!

• 33 414
  • 587
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Елена усилено поставя диагнози. Все някакви патологии, които са описани в специализираната литература, спряга.

# 316
Една шегичка, ако е позволено... Simple Smile

Няма нужда да отварям дома си за ближните, понеже Светия Дух се е настанил удобно в нас Simple Smile

# 317
Мен даже повече, защото съм доста по-бременна Simple Smile

Нищо не ме блъска, просто си разсъждавам, даже към никой не соча пръст. Да, в Библията има много пасажи за гостоприемството, като към семейството, брат/сестра, деца, родители, така и към непознати, които може да се окажат дори ангели. Или Божия майка, например. Сега, краен срок не е зададен. И за години има приютени из християнските притчи.

# 318
  • София
Какво общо има религиозността с отворянето на дома за ближния? Да чуем първо мнението на форума. Може и с анкета.
Да, какво общо има религиозността?
Доста атеисти от предишното поколение са много по-гостоприемни, отколкото сравнително по-вярващото сегашно поколение. Даже в тази тема стана въпрос, че преди (по атеистичното соц. време) хората са били по-гостоприемни.

# 319
  • Varna
А, на Коледа вярващите християни, нарочно не пиша религиозните, щото те са
тежката артилерия, поставят и още един прибор за някой който идва случайно.
За някой странник. Обаче сЯ странници няма........има други екстри като сестри
които имат Хапартаменти в ремонт и придпочитат да отидат в друг апартамент
където тече също ремонт, обаче на тях им е драго там.

Доколкото си спомням последният пост на авторката, тя каза, че и съпругът и,  е бил
изненадан, че сестричката му е дошла в неговият апартамен. Юнака е знаел, че
тя и семейството и ще живият в нейният апартамент.

# 320
Просто се чудя на глас. В България за почти всеки нов дом се вика поп да го освети. Съдейки по това, процентът гостоприемност нещо не съответста.

# 321

Според мен гостуванията не са точно въпрос на семейни ценности, дори когато става дума за роднини.
Също според мен, когато става дума само и единствено за спокойствие и удобство, ще избера комфорта на половинката и децата си, с които живеем под един покрив. Ако роднина има нужда от покрив, докато прави изследвания или се лекува - естествено, че ще спи у нас, а не на хотел.
Случаят на авторката не е с болни, бедни, бездомни или в каквато и да е нужда роднини.

Нали точно за това нищим темата- дали ще избереш удобството и комфорта на половинката ти или собствения си комфорт, дори с цената на конфронтация?

Ако половинката ти се чувства комфортно в присъствието на брат/ сестра и с удоволствие ги посреща, защо да не му направиш кефа?
Защо да избереш твоето спокойствие пред неговата развълнуваност и радост от приемането на гостите?

Защо твоето разбиране за комуникирането с най- близките да е по- правилно от неговото? newsm78

Пак до семейни ценности опираме........
Жена, ти, за да не паднеш по гръб, нарече авторката темерут след нейно аргументирано безпристрастно мнение. Какво да обяснявам точно на теб?
И да ме прощаваш, ама какъв комфорт ще получи един зрял, работещ, семеен мъж и бъдещ баща, когато също зрялата, работеща и вече майка негова сестра, вместо да отиде да си види собственото жилище, предпочита за по-лесно да остане на гости половин месец?
За мен сестрата е изключително зле възпитана. Това е елементарен такт. Компромис се прави за важните неща, а не за кофти избора на лошо възпитани хора.

# 322
На всички останали ще кажа, че билетите ги купих лично аз.

Защо и поради какви причини се е наложило ти лично да им купиш билетите?

# 323
  • София
Просто се чудя на глас. В България за почти всеки нов дом се вика поп да го освети. Съдейки по това, процентът гостоприемност нещо не съответста.
Именно.

# 324
  • Варна
Аз мога да приема, че някакво недоразумение се е получило, очевидно не са се доразбрали всички страни и се е получило това кофти гостуване. Но в никакъв случай не мога да разбера липсата на какъвто и да е усет, че в чуждия дом не е твърде редно да си каниш гости, както и тоталното незачитане на лично пространство - ми поне спалнята да й оставят на домакинята, да има къде да влезе да се преоблече и да се опъне за пет минути след работа, а не да се чуди как да натири гледащите там тв деца.

# 325
Само аз ли отчитам, че въпросните гости се хранят навън, та вероятно гостите на гостите са познати минали макс за по кафе. Светът явно се пълни с все повече темерути. Бременността не е болест, а ако авторката е толкова изморена, ще заспи и на дивана. Та точно по въпроса, нямам проблем да ми идват гости и за повече от месец, ааа и да ползват тоалетната и телевизора по време на престоя Simple Smile

# 326
Аз мога да приема, че някакво недоразумение се е получило, очевидно не са се доразбрали всички страни и се е получило това кофти гостуване. Но в никакъв случай не мога да разбера липсата на какъвто и да е усет, че в чуждия дом не е твърде редно да си каниш гости, както и тоталното незачитане на лично пространство - ми поне спалнята да й оставят на домакинята, да има къде да влезе да се преоблече и да се опъне за пет минути след работа, а не да се чуди как да натири гледащите там тв деца.

Недоразуменията не се ли изглаждат на 2рия ден... Много странни изяви из бг-мамма...
Да не би да се очаква някоя от форума да е добра християнка и да отиде до тях, за да изгони сестрата на мъжа й?

# 327
Елена усилено поставя диагнози. Все някакви патологии, които са описани в специализираната литература, спряга.

Хмм, да. Ама то, нали на всеки пожарникар все му се привиждат пожари. Има нещо такова.

Все пак, форумът не е като да не дава материал за поне 10 курсови работи по психология годишно из българските катедри Simple Smile Че наскоро и дипломна работа ми попадна.

# 328
  • Варна
Е, в случая как да се изглади недоразумението на втория ден, авторката ако си отвори устата да си каже каквото й е на сърце вероятно сестрата ще си тръгне с гръм и трясък, супер сърдита. Няма голям избор, ако не иска чутовен скандал. Мълчи и търпи, като се надява, че нещата ще се изяснят до следващата година. Поставена е пред свършен факт.

# 329
Е, в случая как да се изглади недоразумението на втория ден, авторката ако си отвори устата да си каже каквото й е на сърце вероятно сестрата ще си тръгне с гръм и трясък, супер сърдита. Няма голям избор, ако не иска чутовен скандал. Мълчи и търпи, като се надява, че нещата ще се изяснят до следващата година. Поставена е пред свършен факт.

Да си тръгва както си иска, само да си тръгне. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт