Роднини на гости!

• 33 522
  • 587
  •   1
Отговори
# 345
Аз пък точно когато имам и място, и ресурси и неща за показване у нас и там каквито бяха другите водещи причини, стана така, че нямам почти никакво време, за съжаление, за гости. Хванала ни е въртележката на работа и ангажименти, малко дете и какво ли още не. Със сигурност, последните гости бяха посрещнати с храна поръчана от ресторант и при абсолютно нормалните ни ежедневни условия. Не съм мерила колко метра тоалетна хартия са изхабили.

Това за християнството наистина ми хрумна малко апропо, по новините гледах поредната публична изцепка с натрапване на показна религиозност и освещаване на нещо си и затова, замислих се. В държавата на християнско осветените домове, сестра да иде на гости на брат си и да и броят до колко часа е седяла и колко неща е пипнала...

# 346
Аз пък точно когато имам и място, и ресурси и неща за показване у нас и там каквито бяха другите водещи причини, стана така, че нямам почти никакво време, за съжаление, за гости. Хванала ни е въртележката на работа и ангажименти, малко дете и какво ли още не. Със сигурност, последните гости бяха посрещнати с храна поръчана от ресторант и при абсолютно нормалните ни ежедневни условия. Не съм мерила колко метра тоалетна хартия са изхабили.

Това за християнството наистина ми хрумна малко апропо, по новините гледах поредната публична изцепка с натрапване на показна религиозност и освещаване на нещо си и затова, замислих се. В държавата на християнско осветените домове, сестра да иде на гости на брат си и да и броят до колко часа е седяла и колко неща е пипнала...

Ъ-ъъъъ. Не до колко часа е седяла, а до кой месец.

# 347
  • София
Ъ...........Две седмици.
14 дни.
Потресаващо дълго време. Mr. Green
Че и поканена, че и билетите ѝ купени от многострадалната авторка, която е била мила, бяла и добра, когато е отправяла поканата солидарно с мъжа си.

# 348
Ъ...........Две седмици.
14 дни.
Потресаващо дълго време. Mr. Green
Че и поканена, че и билетите ѝ купени от многострадалната авторка, която е била мила, бяла и добра, когато е отправяла поканата солидарно с мъжа си.

Ами, така е в живота. Лесно се канят хора, но после ти е трудно да ги изтърпиш.

# 349
  • София
Благодаря на всички, които не ме изкараха кучка. На всички останали ще кажа, че билетите ги купих лично аз. В никакъв случай не ревнувам мъжа си от сестра му. Той поне 2-3 пъти в годината гостува в чужбина при родителите си и следователно се вижда и със сестра си.
Когато разбрах за гостуването реших, че ще отседнат в апартамента, който си купиха и също е в ремонт-това е другия вариант, за който говоря.
Не съм изрод и не търся някого на когото да си излея нервите.
Просто останах като потресена когато разбрах,че всъщност те няма да се преместят там, а си изхвърлят мебелите.
Проблема е, че те просто така са свикнали и за тях това е най-нормалното нещо на света.
Ако ние отидем така у тях на гости никой няма да има нищо напротив. Друг е въпроса, че аз не бих го направила никога.
За варианта да отида някъде се сетих, но пък това си е откровенна проява на неприязън към тях.
Много от вас казват, че има и по- деликатен начин да покажа- много ми е интересно кой е той?
Ако някой знае как да покажеш на някой, че не е възпитано да си каниш гости, докато си на гости, че не е удобно децата ти да окупират спалнята ти, защото не им е удобно да гледат тв в кухнята, че не е удобно в почивните дни  да лягаш късно и до последно да вдигаш шум, нека каже, понеже аз за такъв не се сещам.
Според мен ако започна да мрънкам за всяко нещо ще стигнем до огромен скандал от който аз сега нямам нужда. Най-нормалното нещо е на ММ да му стане неприятно, че негодувам от неща, които за него не са кой знае какво, а всъщност той би направил същото за които да било мои роднити- дали защото просто си е такъв или заради мен сигурно никога няма да разбера, защото той никога няма да ми го каже или покаже.
Как си представяте да му кажа да изгони сестра си, той също не е знаел, че тя ще остане при нас?

Явно имаш късмет да караш лека бременност.
Ако искаш деликатно да покажеш, че имаш нужда от спалнята си... си в доста изгодна позиция - просто прочети какви са симптомите, които другите имат...

# 350
сестра да иде на гости на брат си и да и броят до колко часа е седяла и колко неща е пипнала...
Хммм, има известна разлика между "отивам на гости" и "настанявам се в дома му за две седмици".

# 351
  • София
Ooo, има гости и "гости". В момента зълва ми живее у нас, защото лекуваме хиперинсулинемия (нейната), а тя преди да установим точната диагноза припадаше от резкия спад на кръвната захар; а и започна работа в София (от първото интервю...след години безработица в малкия град). Изобщо не ми пречи присъствието ѝ, даже напротив. А преди година и половина синът на моя роднина живя при нас един месец, той тогава беше на 24 г., е, от проблеми с миризми - на маратонки и крака - бях полудяла. А преди повече от 10 години дъщерята на друга моя роднина живя у нас 2 месеца: спеше в стаята на дъщеря ми, защото  са на една възраст, а и тогава нямахме свободни спални, не си лягаше от чатене на десктопа до 4-5 сутринта, а дъщеря ми хем сутринта на училище, хем се готви за кандидатстудентски изпити и от шума не успяваше да се наспи (гостенката беше зарязала гимназията, имитираше ходене на някакъв курс в София)...направих проба да говоря с майка ѝ, бях бодро отсвирена - била оставила детето си да се оправя само - и после директно си казах на гостенката, че в моя дом се живее по моите правила и те не включват неспане нощем. Замина си обратно в нейния град. Така и никога не разбрах какви измишльотини е наприказвала за мен на майка си, но оттогава майка ѝ рязко спря да общува с мен. След много години дъщерята се извини, била разбрала колко била неправа, но какво от това, то станалото станало.

# 352
Аз разбрах, че авторката е нагла темерутка и всъщност тя е на гости. В такъв случай на нея какво й е позволено да прави в този дом, докато Главното семейство се  е събрало?

Сега сериозно...Как ви идва така категорично да сипете обиди и квалификации за хора и ситуации, за които са споделили някаква частична информация?

# 353
сестра да иде на гости на брат си и да и броят до колко часа е седяла и колко неща е пипнала...
Хммм, има известна разлика между "отивам на гости" и "настанявам се в дома му за две седмици".
Родата никога не е на гости - те си живеят у вас, просто не е постоянно Grinning

# 354
Аз отново не виждам - къде авторката на темата е написала, че тя е поканила и се е съгласила за две седмици семейството на сестрата да се изсипе у тях? Това, че им е купила билети, не значи съгласие - хората си имат собствено жилище, подразбира се, че като си дойдат, ще си отидат в него. И да правим разлика между това да поканя някого на гости за кафе, вечеря и 1-2 нощувки, и това 4-ма души да ти се изсипят на главата, че и да канят още. Разбира се, че ми е приятно когато приятелките ми дойдат или мъжа ми покани някой от нормалните си приятели. Като съм ходила на вилата на единия, естествено, че няма да ми пречи да дойде и у нас и няма да ми пречи нито малко повече готвене, нито няколко чинии повече.

Друг е въпросът с един набеден артист, у когото нито искам да ходя, нито искам да стъпва у дома.

# 355
  • София
Сега сериозно...Как ви идва така категорично да сипете обиди и квалификации за хора и ситуации, за които са споделили някаква частична информация?

Е, тя частичната информация е за всички- и за гостите, и за авторката.
И коментарите са за двете страни, като авторката е в по- добра позиция- винаги може да даде факти, които да наклонят везните в нейна полза, а да изкара другите отвратителни навлеци.

Всъщност, тя това и се опитва да направи........

ПП. Във форум сме, нали затова си тракаме клавиатурите- да олайваме месечината. Mr. Green

# 356
  • София
elenna, има и нещо друго. В чужбина подозирам, че повече липсват роднини/приятели, особено ако не контактуват с българи, и им се радва. Освен това подозирам, че имаш повече логистични възможности, като стая за гости с баня.
Ти си в Щатите, нали? Там сте свикнали нашироко, но в Европа като цяло е по-нагъчкано, ако не броим Скандинавия. А знаеш в България - цените са такива, че едва ли ще вземеш 1 стая повече с презумпцията, че някой някога ще ти дойде на гости.
Ама то си е и до човек, аз доста гости съм посрещала за 25 години брак, вкл. в жилището на нашите. Сега ако ме поканят - се старая да отговоря на поканата, планирам през август да каня по някой съученик на сина ми, но на 60 квадрата няма как да направя хан.
Скрит текст:
С брат ми не съм се виждала няколко месеца, но като знам, че ми е наблизо, не ми е залипсвал особено, обаче ако зная че между нас има океан - сигурно усещането ще е друго.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 10:21 от Cuckoo

# 357
Много гнусно ми стана от тази тема. Аз ако съм разделена от брат ми и прекарва само 2 седмици при мен в годината, и половинката ми прави фасони, бих била страшно обидена и разочарована. Колко пък да не могат да се изтърпят 2 седмици? Какво като деца ти скачат по леглото? Това трябва да имаш адски сбъркана представа за семейство за да се самонасъскваш срещу най-близкия човек на мъжа ти. Естествено има и хора, които са си темерути, не могат и не искат. Ама и уста си имат да кажат. И пак, само 2 седмици!
Имам много много близка братовчедка, която не обича хора около себе си, не понася чужд допир, има леко ОКР и въпреки това сме винаги поканени да й отидем на гости, извън България живеят. Семейство сме и си липсваме.

# 358
Много гнусно ми стана от тази тема. Аз ако съм разделена от брат ми и прекарва само 2 седмици при мен в годината, и половинката ми прави фасони, бих била страшно обидена и разочарована. Колко пък да не могат да се изтърпят 2 седмици? Какво като деца ти скачат по леглото? Това трябва да имаш адски сбъркана представа за семейство за да се самонасъскваш срещу най-близкия човек на мъжа ти. Естествено има и хора, които са си темерути, не могат и не искат. Ама и уста си имат да кажат. И пак, само 2 седмици!
Имам много много близка братовчедка, която не обича хора около себе си, не понася чужд допир, има леко ОКР и въпреки това сме винаги поканени да й отидем на гости, извън България живеят. Семейство сме и си липсваме.
Ами може да ти е неприятно и толкова. Това да нямаш лични граници не те прави по-добър човек.
А гостите могат да проявят и някакво елементарно съобразяване. Тя ще изтрае 2 седмици дори с кеф, ако примерно й оставят някакво местенце в апартамента, в което да може да се отпусне. Или, ако не си канят поне техни гости. Не е толкова трудно. Вие вкарвате нещата в крайности. Едва ли не единственото правилно е да ги посрещне с усмивка и да е съгласна на абсолютно всичко, тя да се съобразява, а те с нея - не. Нещата са двупосочни. Та да, може да не е имала против да има гости, ама това не значи, че е очаквала те да си канят техни гости, примерно.

# 359
  • Варна
Това трябва да имаш адски сбъркана представа за семейство за да се самонасъскваш срещу най-близкия човек на мъжа ти. Естествено има и хора, които са си темерути, не могат и не искат.

А ти откъде знаеш, че това е най-близкият човек на мъжа й? Съвсем сериозно питам. Щото и аз имам сестра в чужбина, която виждам за по две седмици годишно, но не ми е най-близкия човек, а и аз не съм за нея. Съвсем нормални сестрински отношения имаме, помагаме си, липсваме си, споделяме си, но не сме си най-близки.

Общи условия

Активация на акаунт