Баща ми (Комарджия) ще съсипе семейството ми. Помощ!!!

• 5 660
  • 55
  •   1
Отговори
Здравейте, регистрирах се тук с молба за помощ. Проблемът ми е много деликатен и в момента съм на кръстопът.
За да ви въведа в моята история трябва да започна от това, че аз съм жена на 28 години с прекрасен мъж до себе си, невероятно детенце на 2г. и 8м. и майка която ВИНАГИ е била до мен.
А проблемът с който ще ви занимавам е моят баща. Тормозът от негова страна започна преди 10 години. Той не се грижеше за нашето семейство по никакъв начин,  всичко беше на гърба на моята трудолюбива майка. Преди 7 месеца тя го напусна, защото вече чашата преля и от тук на сетне моят живот стана АД. Според мен той е хазартно зависим и постоянно тегли заеми, бързи кредити, взима пари на заем от приятели, похарчи всички спестявания на баба ми и дядо ми, взе парите на моето дете от кръщенето, от всичките му роднини е взел и още от кой незнам. Дори дава моят телефон за контакт и когато ми звъннат и искат пари (на мен сърцето, ще ми се пръсне от притеснение. Аз през живота си никога не съм дължала 1ст. на някого).През всички тези години аз и  майка ми и родителите му, му връщаме заемите, защото ни е срам от хората и постоянно ние оправяме неговите глупости. Забравих да спомена, че аз имам бизнес, който той всячески се опитва да съсипе, като ходи и тормози служителите ми и им взима оборота и после аз съм пред свършен факт и пак аз давам пари. Мъжът ми е прекрасен човек, и въпреки всичко никога не ме е обидил и не ми е създавал проблеми, но аз сама много се депресирам от тази ситуация (не се радвам на живота, на детето си и на прекрасното си семейство, въпреки, че за мен моето семейство е моята крепост). От една страна ме е страх да не съсипя прекрасното си семейство си, а от друга страна въпреки че всички ми казват, че трябва да се откажа от бизнеса си и да забравя че имам баща  на мен ми е ужасно трудно. Немога да се справя с баща си той постоянно ми звънни, думата "не" не я приема за отговор и дори ме заплашва и често дори ми посяга.
Моля Ви помогнете ми!!!!
Забравих да спомена, че той отказва лечение (психолог, психиатър, или група за хазартно зависими).

# 1
  • София
Е, не.
За канарчета ни взеха.

# 2
  • Най-красивата страна
Консултирай се с адвокат.Подписваш отказ от наследство,за да не носиш отговорност за неговите дългове.Защото майка ти се е отървала,ама  теб могат да те тормозят заради него.
После пускаш жалби в полицията.

# 3
Здравейте, наистина имам нужда от помощ!!!
Ако неможете да ми помогнете със съвет, моля ви поне не пречете на някой човек със сходна съдба да ми помогне.   

# 4
Вчера бях на консултация с адвокат и той каза, че докато той не почине аз немога да направя отказ.

# 5
Вчера бях на консултация с адвокат и той каза, че докато той не почине аз немога да направя отказ.
От какво не можеш да направиш отказ-от ограничителна заповед да ви доближава?От забрана на служителите ти да му дават пари,че и на себе си да забраниш да го отразяваш?Да смениш телефона си и да спрат да ти дрънкат?
Общо взето тук някои искат друг да им реши проблемите без да изпитат неудобството и труда да си ги решат-някой да направи баща ти отговорен?Някой да те направи силна да казваш НЕ?С него ли живееш,ако да направи нещо по въпроса.

# 6
Немога да направя отказ от наследство, докато той е жив. Относно ограничителната заповед, адвоката каза, че след като ме притеснява трябва да викна полиция да състави протокол и тогава може да действаме. Да наистина ми е трудно да забраня на себе си да го отразявам (все пак ми е баща). Не живея с него, но постоянно той или ме притеснява или ако не ме притеснява аз сама се вкарвам в някакви филми.

# 7
В никой бизнес не може баща ти да вземе оборота на служителите. Как ще стане това? Нали после трябва на теб да го отчетат?

# 8
  • Другата България
Скрит текст:
Здравейте, регистрирах се тук с молба за помощ. Проблемът ми е много деликатен и в момента съм на кръстопът.
За да ви въведа в моята история трябва да започна от това, че аз съм жена на 28 години с прекрасен мъж до себе си, невероятно детенце на 2г. и 8м. и майка която ВИНАГИ е била до мен.
А проблемът с който ще ви занимавам е моят баща. Тормозът от негова страна започна преди 10 години. Той не се грижеше за нашето семейство по никакъв начин,  всичко беше на гърба на моята трудолюбива майка. Преди 7 месеца тя го напусна, защото вече чашата преля и от тук на сетне моят живот стана АД. Според мен той е хазартно зависим и постоянно тегли заеми, бързи кредити, взима пари на заем от приятели, похарчи всички спестявания на баба ми и дядо ми, взе парите на моето дете от кръщенето, от всичките му роднини е взел и още от кой незнам. Дори дава моят телефон за контакт и когато ми звъннат и искат пари (на мен сърцето, ще ми се пръсне от притеснение. Аз през живота си никога не съм дължала 1ст. на някого).През всички тези години аз и  майка ми и родителите му, му връщаме заемите, защото ни е срам от хората и постоянно ние оправяме неговите глупости. Забравих да спомена, че аз имам бизнес, който той всячески се опитва да съсипе, като ходи и тормози служителите ми и им взима оборота и после аз съм пред свършен факт и пак аз давам пари. Мъжът ми е прекрасен човек, и въпреки всичко никога не ме е обидил и не ми е създавал проблеми, но аз сама много се депресирам от тази ситуация (не се радвам на живота, на детето си и на прекрасното си семейство, въпреки, че за мен моето семейство е моята крепост). От една страна ме е страх да не съсипя прекрасното си семейство си, а от друга страна въпреки че всички ми казват, че трябва да се откажа от бизнеса си и да забравя че имам баща  на мен ми е ужасно трудно. Немога да се справя с баща си той постоянно ми звънни, думата "не" не я приема за отговор и дори ме заплашва и често дори ми посяга.
Моля Ви помогнете ми!!!!
Забравих да спомена, че той отказва лечение (психолог, психиатър, или група за хазартно зависими).
Shocked doh
Как очакваш непознати хора да ти помогнат, във форум?
Какво очакваш от тях?
Някой май наистина го е обхванала лятна скука.... Sunglasses Laughing

# 9
  • София
Ако неможете да ми помогнете със съвет, моля ви поне не пречете на някой човек със сходна съдба да ми помогне.   

Ако наистина имаш нужда от помощ, не я търси на грешното място.

Сменете си телефоните, наеми охрана на обекта си, а кроткият ти мъж да събере двама- трима приятеля и да си поговорят с баща ти.
Разбира се, заринИ със сигнали и жалби де що институция се сетиш.

Само че , ако продължиш да му плащаш борчовете, по незнайно какви причини, всички съвети са излишни.

И не, това не е съдбата ти, а нещо което ти, майка ти и цялата рода си причинявате, клякайки пред един боклук.

# 10
  • София
Адвокат и дело.

# 11
Цитат на: limogob@abv.bg в пт, 06 юли 2018, 13:02

Ако наистина имаш нужда от помощ, не я търси на грешното място.

Сменете си телефоните, наеми охрана на обекта си, а кроткият ти мъж да събере двама- трима приятеля и да си поговорят с баща ти.
Разбира се, заринИ със сигнали и жалби де що институция се сетиш.

Само че , ако продължиш да му плащаш борчовете, по незнайно какви причини, всички съвети са излишни.

И не, това не е съдбата ти, а нещо което ти, майка ти и цялата рода си причинявате, клякайки пред един боклук.
Благодаря ти, че все пак ме взе на сериозно absurT.
Осъзнавам ги всички тези неща, но незнам как да преживея, че собствения ти баща те води към дъното и ти съсипва живота.

# 12
  • София
Сега осъзнавам, колко в добре росителите ти да ти съсипят живота на млади години, та после да нямаш илюзии,  да се чувстваш длъжен и да плачеш не само за себе си, но и за децата си.
От друга страна - имаш мъж до теб.
Той какво казва?

# 13
Скрит текст:
А проблемът с който ще ви занимавам е моят баща. Тормозът от негова страна започна преди 10 години. Той не се грижеше за нашето семейство по никакъв начин,  всичко беше на гърба на моята трудолюбива майка. Преди 7 месеца тя го напусна, защото вече чашата преля и от тук на сетне моят живот стана АД. Според мен той е хазартно зависим и постоянно тегли заеми, бързи кредити, взима пари на заем от приятели, похарчи всички спестявания на баба ми и дядо ми, взе парите на моето дете от кръщенето, от всичките му роднини е взел и още от кой незнам. Дори дава моят телефон за контакт и когато ми звъннат и искат пари (на мен сърцето, ще ми се пръсне от притеснение. Аз през живота си никога не съм дължала 1ст. на някого).През всички тези години аз и  майка ми и родителите му, му връщаме заемите, защото ни е срам от хората и постоянно ние оправяме неговите глупости. Забравих да спомена, че аз имам бизнес, който той всячески се опитва да съсипе, като ходи и тормози служителите ми и им взима оборота и после аз съм пред свършен факт и пак аз давам пари. Мъжът ми е прекрасен човек, и въпреки всичко никога не ме е обидил и не ми е създавал проблеми, но аз сама много се депресирам от тази ситуация (не се радвам на живота, на детето си и на прекрасното си семейство, въпреки, че за мен моето семейство е моята крепост). От една страна ме е страх да не съсипя прекрасното си семейство си, а от друга страна въпреки че всички ми казват, че трябва да се откажа от бизнеса си и да забравя че имам баща  на мен ми е ужасно трудно. Немога да се справя с баща си той постоянно ми звънни, думата "не" не я приема за отговор и дори ме заплашва и често дори ми посяга.
Моля Ви помогнете ми!!!!
1.Забравяш, че имаш баща.
2.Не му вдигаш телефона.
3.Не се срещаш с него насаме, дори изобщо.
4.Казваш на служителите си, като го видят, на момента да звънят в полицията.
5.Спирате да му плащате каквото и да е.Не е бебе, да се оправя сам.
6.Като те потърсят други хора, просто казваш "Нямам баща, не познавам такъв човек!".
Изобщо, тотално го зачеркваш, ако искаш да имаш Живот, здраве и семейство.
На баща си казваш същото:"Аз вече нямам баща, ти си непознат, моят баща няма нищо общо с теб.Ако/когато пак станеш нормален, любящ и отговорен човек, обади се, може и да се запознаем."
Поне АЗ така бих постъпила.Без грам угризения.

# 14
  • София

Осъзнавам ги всички тези неща, но незнам как да преживея, че собствения ти баща те води към дъното и ти съсипва живота.

А, не и ти, ако обичаш!
Онзи ден се скъсахме да съветваме една друга, която на всичко отговаряше с твоите думи.

Тук отново ме изгуби като приемаща те сериозно.
Будалкаш се петъшки с форума- дано ти е забавно.

Общи условия

Активация на акаунт