Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 905
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Бордо с каква разлика ще са? Нашият батко в края на този месец ще направи 2г. т.е разликата със малката ще бъде около 2.3г.

Много се чудих дали да не го пробвам със захранване водено от бебето, но честно ме хвана страх, да не се задави, че много бавно става, че детската кухня няма да е приложима. Сега се чудя дали да не опитаме. Но, има време, ще нищим и тези въпроси.

Има ли случай на объркан пол, но в обратния вариант, от момиче на момче?

И още един въпрос, ползвали ли сте фитосвещи за уши?

# 256
Голяма изненада наистина, Бордо!
За захранването този път ще процедирам по-различно. С дъщеря ми беше доста голям провал в началото.

# 257
Bordeaux, разбирам те напълно 😀
Аз вече почнах да се представям с момиче, макар че понякога още се бъркам и говоря в мъжки род. Ние бяхме купили малко неща в синьо 0-3м и ще ги ползваме де 😁 мъжа ми само се шегува "Тръгнахме с момък,върнахме се с мома" 😂
Да са ни живи и здрави 😊

# 258
ЯННА, аз преди няколко месеца пробвах за пръв път фитосвещи за уши. Много е зрелищно, мъжът ми умря от смях, понеже го карах да ми асистира. При мен имаше някаква файда, но май не може да се очакват чудеса по отношение на почистване.

# 259
  • София
Бордо с каква разлика ще са? Нашият батко в края на този месец ще направи 2г. т.е разликата със малката ще бъде около 2.3г.
.................

Баткото е на две и половина в момента, 2 год. и 10 м. ще име е разликата.
Това ми е едно от най-големите притеснения, както предполагам и на повечето майки с малки деца - как ще се справяме с двамата. Колко време ще имам за баткото, как ще му се отрази това, как да създадем здрава и хубава връзка между двете деца? Аз затова и исках още едно момче - за да могат да са по-близки, да имат общи игри и интереси...

# 260

Баткото е на две и половина в момента, 2 год. и 10 м. ще име е разликата.
Това ми е едно от най-големите притеснения, както предполагам и на повечето майки с малки деца - как ще се справяме с двамата. Колко време ще имам за баткото, как ще му се отрази това, как да създадем здрава и хубава връзка между двете деца? Аз затова и исках още едно момче - за да могат да са по-близки, да имат общи игри и интереси...

И на мен това ми е основно притеснение, като виждам сега колко време и внимание "поглъща" бъдещата как просто не знам как бих намерила още толкова и за бебето.No Mouth Но предполагам това е от нещата, които се наместват сами във времето...

# 261
А ходят ли вашите по-големи деца на ясла/градина? Моята ще почва яска септември, октомври и хем се радвам, че ще имам помощ, хем се чудя как ще се организираме.

# 262
  • Варна
Прочетох хубави новини от Бела, много се радвам, че нещата се нареждат при вас.За някои лекари за съжаление всичко е бизнес....

Бордо, значи вие ще си имате изненада Simple Smile Аз още се настройвам, че ще съм мама на разнополови деца, но пък се радвам, че ще си имам от двата пола.Да знаеш, много е хубаво да имаш и момиченце.Една малка сладка кокетка Simple Smile

За захранването - аз ще захранвам на 6+ месеца пак.Мисля този път да пробваме комбинирано захранване с пюрета и ЗВБ.Аз пюретата гледам да са предимно домашни по възможност.Сокове не съм давала изобщо.Доста голяма беше като почна да пие компот домашен / почти без захар/ и въпреки това и него рядко пие.А за други сокове вече като голяма опитва понякога ако сме на гости или на заведение.Не е фен на соковете, обича и яде плодовете цели и съм ги въвеждала така според възрастта.Пие си предимно водя и понякога айрян ако е на кеф.Тя и сладко много не яде, шоколада общо взето го избягва.Пада си по домашни сладкиши като мъфини, кекс, меденки и такива подобни.Мога да кажа, че като цяло се храни здравословно, вече е голяма и рядко залита в боклуци.

Днес ходих да давам кръв, урина.Голямо чакане беше за лабораторията.Записвахме и тонове, при нас всеки месец има запис.Успях да си запиша и час на маникюр, че вече ми е наложително.Много бързо са взели да ми растат ноктите.Онзи ден и на фризьор бях, боя и да ми оформи малко косата, че бях станала като храст в главата.Свека премрънка нещо за нейните си суеверия, че с момче не се режела коса....мЪ ще има да взема, няма да ходя нацъфтяла докато родя.

Нашата дъщеря е ученичка, ще бъде в 3-ти клас есента, та имам и ученичка да стягам.Още ми е мътна Индия как ще се организираме със вземането от училище....В момента иначе сме си с нея вкъщи, почиваме, ходим на плаж, на разходки, тя чете книги от списъка и така.

# 263
А ходят ли вашите по-големи деца на ясла/градина? Моята ще почва яска септември, октомври и хем се радвам, че ще имам помощ, хем се чудя как ще се организираме.

Дъщеря ми ходи на детска градина, от есента ще е втора група. За лятото съм я спряла и я гледам аз, живот и здраве планът е да си ходи септември и октомври, а от ноември да я спра и да не ходи зимата. Нямам представа как ще се справям сама с бебе и почти 4 годишно, но като знам какво боледуване пада, не бих го причинила на бебето.
Ако сега тепърва започва яслата, имайте предвид, че в началото ходят по няколко дни, после по 2 седмици се лекуват вкъщи. Първите месеци на ясла и първата година на градина бяха пълен кошмар.

# 264
  • София
Моят син ходи на ясла от миналия септември - много му харесва и добре се развива там. Чудя се, обаче, как ще е с бебето - за воденето и взимането ще се организираме, но се притеснявам от болестите... От друга страна той е толкова активен и иска много време и внимание, които едва ли ще мога да му осигуря в началото... Дори и сега, ако стоим повече дни вкъщи и особено, ако сме само двамата, му омръзвам много. Педиатърът ме успокоява, че бебетата имат имунитет от майката през първата година и трудно хващат вируси от големите. Аз и за ваксините съм се замислила - нали трябвало всички вкъщи да са здрави, когато се правят, а как да го гарантирам това с 3-годишно, което ходи на градина...

Иначе синът ми не е боледувал много първата година - даже най-много вируси му се струпаха през пролетта, а не веднага след тръгването. И да чукна на дърво минаваме само с по 2-3 дни температура и малко хрема. Статистиката за първата година е - една седмица вкъщи, един месец на ясла, което е горе-долу добре. Надявам се втората година да е още по-добре.

По темата с вторите деца отново гуру ми е д-р Харви Карп - на едно място в книгата си, малко ни в клин, ни в ръкав, той дава съвет на родителите чакащи второ дете да не се тревожат, че не му обръщат толкова внимание, колкото на първото, защото то има нещо, което първото не е имало - а именно брат или сестра. Според него наличието на по-голямо дете и вниманието, което бебето получава от него, напълно компенсират по-малкото време, което родителят може да му отдели.

Море!, по принцип специалистите по ЗВБ не препоръчват комбиниран подход, тъй като детето се обърквало. Аз също захраних на 6+ месеца като първите 1-2 почти не ядеше - дори е имало дни, когато сме в движение и не мога да му осигуря условия, въобще да не яде твърда храна. Сокове почнах да позволявам наскоро и то предимно, когато сме навън с други деца, които пият и синът ми ги гледа и иска - нормално е. Винаги предпочитаме фрешове, ако има, но като няам и Капи е пил. Не искам да му ги забранявам тотално и да го првръщам във фикс идея. Но до около две е пил само вода обича и си търси. Дори често се случва да си поиска сок, да пие малко и после да си иска пак вода. Така че да, основите са много важни... 

За ЗВБ също имам хубава книга на английски, ако се сетя, мога да ви пусна линк тези дни (или по-нататък, когато ни е актуално). Там нещата са обяснени хем научно, хем много просто и разбираемо и действа доста успокояващо. На български също излезе книга, но ние вече бяхме минали този етап и не съм я разглеждала...

Ох, много съм се разписала днес, извинявайте, но нямам работа и скучая в офиса. Relaxed

# 265
Bordeaux, и моите притеснения са същите, но ще пробваме. Дъщеря ми също е много активна и виждам, че и е скучно вече и си търси компания и деца и мисля, че ще се забавлява, а и ние сме сами, нямаме помощ от никъде и това ще е голяма отмяна. Когато се включихме в класирането още не знаех, че съм бременна, а тук да ти приемат детето в държавна ясла е като печалба от лотарията.

# 266
  • Варна
Ох, да се включа и аз със същите притеснения. Моето момче ще бъде точно на 2 год., когато ще се роди сестричката му. Той тръгва на ясла сега август месец. И ние сме сами с мъжа ми и ще правим схеми кой ще го взема, кой ще го носи., когато тръгне раждането, кой ще го гледа. Направо не знам. Иде ми да запаля една цигара и да си налея едно питие. На повечето въпроси не виждам отговори, но според мъжа ми - всичко е 6 точки и няма място за притеснение.

# 267
Да, другото ми притеснение е кой ще я гледа когато отида да раждам... Това е голям проблем.

# 268
  • На север
Скрит текст:
Здравейте момичета. Трудно заспах днес и сънувах кофти неща. Вчера вечерта се роди планово и естествено племенникът ми Матео. Днес си отиде ангелче на небето... Sad Животът е толкова кратък.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 17:33 от AnMary

# 269
Аз лично щях да съм благодарна, ако ни беше спестила това. Истински се разстройвам като чуя или прочета за починало бебе. Съжалявам за племенника ти и за това през което минават родителите му. Господ рано прибира онези, които обича най-много.
Но, сега нямаме нужда от тези емоции... не ми се сърдете, че съм егоист.

Yakamoz, ние май ще търсим жена да ми помага с баткото. Приет е в ясла, но едва ли ще го пусна преди март.

Общи условия

Активация на акаунт