Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 832
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
При мен в 20с5 доктора я измери 407гр, върви малко напред, но не е казал това да е притеснително.

# 76
Нали помните моята одисея с гест.диабет отпреди няколко дни.Бебето в 20 г.с. е 407гр.,и лекарката каза,че отговаряло на 21г.с.Накара ме да направя ГТТ. ДалиВали,направи го собствено успокоение и сигурно нещата ще ти са наред.
Джей,нямам мнение за това лекар,не съм ходила при него.Успех,скъпа!:smiley:

# 77
  • София
Yakamoz бих се възползвала от малко помощ.. все пак реших да ходя на бейби шауъра, явно не мога да лъжа та ще поседя малко и така. Спрях се на козметичен комплект за бебето, гледах в нета ама тези на Авент и Типи томи нещо не ме грабват. Май ще купя аспиратор за нос baby vac, защото го похвалихте много и отделно освен да търся четка и гребен, нокторезачка и термометър? Какво мислиш? Четката е хубаво да е с естествен косъм или изкуствен?

# 78
Деси , аз за дъщеря ми бях купила четка за коса на chicco и никога не съм я ползвала , Ния си решеше куклите с нея Simple Smile
Бела ...... дано всичко е наред !!!! Аз много се чудих за пренатест и накрая така и не го направих и все от време на време се присещам за него и се ядосвам малко , че не го направих. Той не можеше ли да се прави до 20 г.с или пишеше , че е препоръчително дотогава да се направи

# 79
Мами, малко помощ. Доста форуми изчетох но нещо не ми е спокойно.
Тук е адски голяма жега и не знам дали се дължи на това или на секса но.. днес като влязох в банята видях капчица коластра. И се чудя понеже сега влязох в 21г.с. не е  ли рано..
Все си мисля,че е нормално като се роди бебчето да търгне а не сега..  

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 21:54 от Kamache.yo

# 80
  • София
Нормално е, не се притеснявай. Може да си вземеш подплънки за кърма за да не си цапаш сутиена.

Скрит текст:
Пише се "адски", а не "ацки".

# 81
Нормално е, не се притеснявай. Може да си вземеш подплънки за кърма за да не си цапаш сутиена.

Скрит текст:

Хаха лаленце благодаря за поправката.  Доста се притесних,честно да си призная не съм обърнала внимание как съм го написала. Simple Smile
Кои подплънки ще препоръчате,тези за еднократна употреба ?

# 82
  • На север
Момичета, дайте съвет каква люлка е по-добре електрическа с вибрации или такава която се задейства от движенипта на бебето?

# 83
Деси, за новото бебе не бих купила от тези комплекти, които са много в едно, т.нар хигиенен комплект, защото включват глупава помпа, която не става. Бих взела отделно електрически аспиратор или такъв за уста, но бейби ВАК много помага, просто при нас не ставаше, защото му прокървя носа. Та, бих си купила нещата отделно. Четка на nuk с естествен косъм, нокторезачка и пила отделно, термометър имам дистанционен, имам и quicko, който дава големи отклонения. В този ред на мисли потърси комплект без назална помпа и с четка с естествен косъм, накрайник за венци или гумена четка за зъби също, другите работи...  все тая. Всяка майка има пила, ножичка, всичко може да се набави допълнително.

# 84
  • София
Ами аз гледах, те са общо 5 вида комплекти в нета и никой не ми хареса, та стигнах и аз до този извод да купувам всичко по отделно. Една мама ми похвали много ножичка, четка за коса и накрайника за венци на Canpol, та сигурно от тях ще взема, а другите неща каквото има в аптеката ще избера и ще събера всичко в някакъв несесер и така.

# 85
  • София

Скрит текст:

Хаха лаленце благодаря за поправката.  Доста се притесних,честно да си призная не съм обърнала внимание как съм го написала. Simple Smile
Кои подплънки ще препоръчате,тези за еднократна употреба ?

Аз от приятелки знам, че като ми дойде момента с коластрата трябва да се пробва. По аптеките има всякакви марки, форми и размери и трябва да видиш на теб кое ще ти пасне. Не е екологично да са за еднократна употреба, но иначе не знам дали има за многократна, които се перат. Интересно ми стана и ще потърся.

Десислава``, много хубав подарък си избрала! Друго, което на мен ми хареса на погача от миналата седмица беше огромен кашон памперси Simple Smile Майката искрено се зарадва, защото няма шанс да останат неупотребени или да се дублират с нещо вече купено.

# 86
  • София
Да, аз на бебешкото парти на шаферката ми преди две години си играх да направя торта от памперси и толкова много им се зарадва Grinning и отделно подаръчета, обаче сега с тоя списък няма как, а и майката няма да ползва памперси, а за монгократна употреба Simple Smile

# 87
Деси, може и комплект на веледа, шампоан, крем. Не знам обаче какви са цените в бг, може да погледнеш.
Също ако ползва многократни пелени има такива еднократни подложки, които се слагат между дупето и пелената и не са скъпи попринцип. Може и 1 многократна, попринцип майките, които ги ползват започват да ги колекционират.
Друго яко е такава огърлица, която се смуче от бебето, има доста майки във фейсбук, които ги изработват. Много са красиви и бебето си играе с нея докато го носят примерно в слинг.

# 88
  • София
Аз досега си играх да правя списък с необходими покупки и се замислих как реално човек няма нужда от всякаквите му глезотийки от сорта на - кърпичка за гушкане и смучене, огърлица за чешане на венци и т.н., но пък са идеални за подарък.

Вие мислите ли да къпете бебоците всеки ден и да ги мажете след всяко къпане? Аз съм раздвоена - хем знам, че е хубаво да има някакъв ритуал преди сън, хем не искам да пресушаваме кожата на бебето с ежедневно миене. Отделно, че ще бъде студено и се притеснявам да не го простудим. А за мазането нямам грам идея... може би ако е много суха кожата ще мажа винаги след баня, ако не - когато се наложи.

# 89
  • София
Да и Веледата ще видя, зависи до какъв бюджет стигна, аз ползвам Веледа против стрий масло и съм хипер доволна, сериите им за бебе са доста по-евтини тук. Мале хора, аз взех да чета темата Подготовка за малкия човек от началото на годината е направо се ошашках. Толкова много неща, направо не мога да ги запомня, а списъка за покупки расте ли расте и продължавам да се чудя от къде да започна Simple Smile Бях си набелязала едни неща, чета и излиза, че не е удачно да ги взимам.. трябва да си водя записки май не знам.

Общи условия

Активация на акаунт