Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 840
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Аз процедирах така. Оставях я всяка вечер във ваната, но я къпех със сапун и шампоан 1 път седмично. Все още я къпя всяка вечер (2 години).

# 91
  • София
И аз я чета и си записвам, но колкото майки толкова и теории. Досега четох как една купувала само бодита за дълъг ръкав за зимното си бебе, а другата само с къс ръкав и отгоре слагала жилетчица... Ми как да разбереш кое е по-удобно? Simple Smile Купуваш и пробваш.

# 92
  • София
Да именно, едни спели с пижами, едни спели с боди и ританки. Едни ползвали космонафт, едни не. Матрака не трябвало да бъде с мемори пяна, а аз такъв бях избрала, добре че прочетох. А за миенето  и почистването на пъпа има 18 теории поне......

# 93
  • Варна
Моята дъщеря от бебе до днес  почти на 9г. се къпе всеки ден.Косата два-пъти седмично.Няма никакви проблеми с кожата и никога не е имала.Обожава да се къпе и всяка вечер това е задължително преди лягане.Това, че кожата се изсушава от къпането е вярно само наполовина.Важи за деца с по-чувствителни кожи.Къпем се, сменяме дрешките и така и до сега.Мазала съм я в началото с лосион и после с олио, ама после спрях.
Сами ще си прецените как да процедирате с къпането.За изстиването - спокойно.Никое бебе не изстива от къпане, освен ако не сте в много студени помещения.На оптималната Т зимата, която е около 21 градуса , няма как да се простуди бебе.Те не са чак толкова крехки.Реално повече е хубаво да се внимава да не се претопли детето.Някои майки/ баби се оливат от навличане на децата.

Много от нещата като цяло са индивидуални.Нормално е да ви е още каша, но постепено всичко ще ви се изясни и ще си дойде по местата.
За пъпчето помня колко много ме беше страх докато падна.Реално грижата за него не е кой знае какво.Избягва се мокренето колкото е възможно, почиства се със спирт ама не помня колко процента беше и това е.После като падне, още известно време се почиства мястото.

Камъче, съвсем си е нормално вече да има коластра.Също така е нормално и да няма.Всичко е индивидуално.При мен нямаше нищо до 3 дни след раждането.И сега още нямам коластра.За подплънките, аз съм ползвала еднократни, но тогава вече кърмех и не можех да насмогвам изобщо с еднократни и не ми се и занимаваше.То при мен доста теч имаше в първите месеци докато се регулират нещата.

# 94
Аз къпех дъщеря ми всяка вечер , но след време си говорих с една позната , която е педиатър в САЩ и ми каза , че препоръчва веднъж седмично цялото тяло да се къпе с душ гел и да не се маже прекалено много с лосиони - защото така не се стимулира развитието на собствените жлези на тялото , които трябва да омазняват кожата и като го чух ми прозвуча супер логично. И сега мисля само интимната хигиена да бъде всекидневна и след акане , а тялото - поне докато е много мъничко бебето да го мия с душ гел веднъж седмично.

# 95
Така е, всяка една майка сама открива какво ѝ е удобно. Аз ползвах много бодита с дълъг ръкав и докато дъщеря ми беше бебе спеше само с такова. Тази зима пък слагах потниче и пижамка, не знам защо, не че е било по-студено. Ще прецените на момента кое е ок.

За простудяването не се притеснявайте. Дъщеря ми не съм я простудявала досега, а се къпе в доста направо студена вода вече. Майка ми винаги я притопля, но аз предпочитам да свиква и никога не го правя. В началото обаче ползвах термометър, беше ми по-спокойно, тъй като нямаше кой да ми показва.

# 96
  • На север
Някоя има ли готов списък? Вие много сте напреднали. Аз нищо не чета...

# 97
Някоя има ли готов списък? Вие много сте напреднали. Аз нищо не чета...

Аз имам от предния път, сега пак ще направя по него и ще отмятам което имам вече. Обаче това ще го почвам септември.

# 98
  • На север
Yakamoz, можеш ли да ми го пратиш да видя за какво става на въпрос?

# 99
Искам да попитам тромбофилията има ли симптоми? Особено вечер положението с крака ми е ужасно . На която и страна да съм е ужасно изтръпнал . Особено от коляното надолу . Вече започвам да се притеснявам какво е . Имам вариксинал гел , но май не е добре да се ползва по време на бременност и нз какво да правя зада мога да заспивам...

# 100
  • На север
Няма симптоми. До колкото съм чувала при тромб в крака има силна болка и зачервяване.

# 101
Yakamoz, можеш ли да ми го пратиш да видя за какво става на въпрос?
И аз искам да го видя. Или от тякоя друга мама която вече има готово списъче.
Ние купихме някой дребни нещица. Не знам колко ще ми трябват в началото.

# 102
Да, утре ще го потърся и ще го снимам.

# 103
  • София
Аз мога също да ви пратя списъка, който аз си направих до момента, но не съм писала бройки понеже нямам идея Simple Smile
Който иска да ми прати имейл и ще пращам.

# 104
  • На север
Можеш да ми го пратиш на лични тук. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт