Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 845
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Dydito, да, вече си в 6 месец Simple Smile
Много сте сладки с малкия, а ти приличаш на момиченце.

# 661
  • На север
Може би има и значение че аз съм хомозигот на Мтхфр и го усвоявам бавно. Въпреки че го приемам метилиран.

# 662
  • София
Аз днес бях на втора ФМ при Сигридов и съм адски доволна от прегледа (учудена съм и аз). Бебчо е здрав, развива се чудесно, доктора е доволен и от мен и от изследванията ми. Каза, че съм развила супер артерии и ми спира аспирина, остават ми само инжекциите за тромбофилията. Малкия е главично разположен, тежи 407 грама, в амбулаторния лист е описано всичко подробно, пише, че няма цепната устна, всичко изглежда нормално. Следва последна фетална в 30 г.с.

Точно за хемоглобина се чудех дали няма да ми изпише нещо, но не. Желязото ми е 19, хемоглобинът 120. Аз също пия бирена мая на люспи последните два месеца и мисля, че заради нея поддържам нива.

# 663
Ели, звучи успокояващо, че и за мен има шанс.
А как и кога приемате всички добавки? Може би и аз да не ги приемам правилно и да не могат да се усвояват. Пия л-тироксин.

# 664
  • София
Woman, най-вероятно има значение. Аз съм хетерозигот, т.е нарушението ми е по-малко. Аз също приемам метилираните форми.

Лаленце, браво за прегледа!

Whisskas, разбира се, че има шанс, щом се взимат добавки.

Аз пия еутирокса в делнични дни в 6:30. Иначе реално от леглото ставам в 7. Кафе не пия. Около 7:30 закусвам и тогава пия магнезий+пробиотик. Нямам нерви да се съобразявам с изискването за магнезия.
Б12 го взимах основно сутрин към 8:20, като тръгна за работа. После четох нещо, че трябвало не знам си колко часа след еутирокса и затова заедно с фолиевата ги изместих привечер като се прибера от работа.
Витамин Д го взимам вечер с вечерята, като отново пия и магнезий.
Наскоро четох, че Б12 било хубаво уж да се взима сутрин, но с толкова много изисквания ще трябва да си нося аптечката и в работата.
Факт при мен е, че дали сутрин или вечер, нивата се вдигат.
През уикендите и сега по време на почивката ги взимам както дойде, тъй като графика ми е различен.

# 665
  • На север
Интересно ми стана как според Сигридов хемоглобин на един от 120 е ок, а на друг от 119 е анемия Grinning Това е просто как да кажа :”да си станал един ден с усмивка а на друг ден с д...то напред”. Този човек си сменя настроенията постоянно. Почва вече да ми изглежда доста емоционално нестабилен.

# 666
woman според мен не греда само един показател.
лаленце много се радвам,че всичко е наред Simple Smile
рената аз се чух с моята акушерка,и ми каза,че се полагат 3 ехографа. И както ти бях писала моя просто са го дръпнали напред понеже няма да съм тук,но ако бях останала щях да имам в края на 8ми месец началото на 9ти. Като отидеш при твоята я питай за още един ,трябва да ти се полагат.

# 667
Аз май съм последната бременна на света, която не си е изследвала б12. Ще хвана да го пусна, то се е видяло.

Иначе аз също пия лтироксин и Начев ми каза да приемам магнезий 4 часа след хормона, а последният прием да е 8 часа преди него. Хемоглобинът го вдигнах от 116 на 124 със сварени яйца. Това спанаци, цвекло, треволяци, хич не им вярвам и си хапвам месце. Май така го вдигнах. В гестационния календар пише, че от 28 г.с натам има повишена нужда от желязо.

# 668
Да питам пак за тези контракции .  В 23та седмица съм и продължавам всеки ден да получавам това втърдяване на корема.  Нормално ли е от сега и всеки ден да ги има ?

# 669
И аз съм така всеки ден съм с втвърдяване  на корема въпреки, че пия магнезий. Не знам и аз вече нормално ли е не е ли...

# 670
  • София
На мен също ми се втвърдява корема всеки ден по няколко пъти, въпреки че пия магнезии - по едно капсула дневно Биолектра 365. Чудя се дали да не увелича дозата..., но пък така ми се гади от това хапче, че не ми се иска. По скоро се изкушавам да го заменя с магнерот или магнерич, но доктора ми е против и засега стискам зъби и си го пия.

# 671
И аз съм на Биолектра 365. Първи бях на магнерот но той не ми понасяше добре затова го сменихме. Обаче ефект не виждам от нищо явно така ще си бъде. Пих вече какво ли не и пак едно и също по един път, по няколко пъти все ми се втвърдява. Особено ако нещо се притесня или ядосам, е тогава е по- гадно защото по продължително време държи това втвърдяване. Вече се старая да не му обръщам никакво внимание защото иначе е по лошо

# 672
Да питам пак за тези контракции .  В 23та седмица съм и продължавам всеки ден да получавам това втърдяване на корема.  Нормално ли е от сега и всеки ден да ги има ?
Значи и аз вече се подлудих с тези контракций, първо беше, имам или нямам, сега нормално ли или не....
Днес обясних страховете си с док и тя ми обясни, че до 15тина на ден е нормално, при положение,че не с болки и на еднакви интервали от време. И аз съм в 22г.с просто тези подготвителните усещаме, а може и бебе да е някой път. И от бебе може да се втвърди, аз съм с две бебета и честно казано, вече не знам кое е бебе и кое контракция.

# 673
Аз имам поне по 10 контракции на ден. Шийката за сега е ок. Знам ужасни са, но и миналия път, въпреки че последния месец имах страшно много раждането не тръгна нормално.

# 674
Благодаря ви , явно тялото си се подготвя и повече трябва да си гледаме спокойствието

Общи условия

Активация на акаунт