"17 мига от Пролетта" или 1001 дни, нощи и моменти белязали живота ни

• 257 008
  • 1 383
  •   1
Отговори
# 1 245
Боби, да й е лека душата!  Hug

# 1 246
  • при моите деца .....
Дано!  Praynig

Hug

Пожелавам ЗДРАВЕ за всички нас през 2015 година!
Да се осъществят всичките ни мечти!

# 1 247
  • Sofia
Боби, сигурна съм, че душата на майка ти сега е на едно много по-добро и хубаво място. Дано й е светло там! Прегръщам те, дръж се, момиче...

# 1 248
  • София
Прочетох само няколко страници и се скъсах от рев. Когато мога ще прочета всички. Прекрасна тема, момичета   bouquet

Тези моменти няма да забравя никога:

- Летните вечери от детството, прекарани по пейки, полянки, гаражи в квартала на родния град. С компания от 30-40 деца, малки и по-големи. Игри, смях и веселие. Това спокойствие и безгрижие така ми липсва ...
- Вкусът на черешите, набрани от дървото в двора на баба и дядо (или чужди дворове), немити, лепкави, но така сладки.
- Първият ми Свети Валентин, прекаран с гадже. Беше много романтично.
- Шестицата по математика, която изкарах почти без усилия на предварителния изпит за университета, в който мечтаех да уча. Гордостта в очите на родителите ми.
- Тежкият момент, в който трябваше да съобщя на татко по телефона, че мама няма да се прибере нито днес, нито утре ...
- Сутринта, когато телефона ме събуди и ми съобщиха, че бабчето ми е починала внезапно.
- Случайна среща на паркинга пред офиса. Той се усмихна и аз се усмихнах. Още не се бяхме заговарали, но аз знаех, че той ще е част от живота ми.
- Начинът, по-който ми предложи да живеем заедно. Точно седмица след първата ни среща. Беше като сън ... и все още е ... не искам никога да се събуждам ...
- Как плачех неутешимо под душа в банята, след като ми казаха, че плодът не се развива ... година по-късно все още го правя понакога ...
- И още ... как спира дъхът ми и буца застава на гърлото ми всеки път, когато мина покрай онази болница ...
- Топлите зимни вечери, в който така обичам да го глезя, а той се разтапя ... и тази доволна усмивка ... искам винаги да успявам да го накарам да се усмихва така ...

# 1 249
  • Sofia
Мимони, аз пък се разплаках от твоя постинг  Hug

Фея-Кръстница, благодаря за пожеланието  Hug

Погледнах началото на тази тема, пусната е в далечната 2006 година   bouquet от Дабъл Уит Крийм

# 1 250
Тази тема е толкова различна.
Истинска.
Изпълнена с много радост, но и тъга.
Живот. Какво да правиш.
Ако можеше да избираме какво да ни се случи, щеше да е различно.
И сега е различно, но поради други причини.
Пожелавам на всички здраве.
За всичко останало ще се намери желание, сила и причина.

# 1 251
1.Зима мама ни пече ябълки на печката и ми гледа на карти
2. Болна съм и татко ми казва че ме обича а аз 'Аз теб не!'
3.Нистовото ми желание да се махна от там и ..отидох  да уча другаде  от 7ми клас.
4.Чувството когато се прибирах весеки петък с влака и виждах всичко познато.Толкова ми липсваше, това беше най-зелената трева , най- хубавите дървета най-милите улици и  баба , която ми маха.
5.Слетобедите като тинейджъри прекарани с брат ми в планове за бъдещето и мечти.
6.Първият път... беше като приказен сън,сякаш бях омагьосана
7.Силното ми желание, да напусна този свят в който живота няма смисъл и разочарованието , че не успях/ леле колко глупава съм била/.
8.Кoгато Tой ме попита 'Искаш ли да си направим бебе?' откачих, за малко да откажа секса Simple Smile и после празнината след първият спонтанен аборт.
9.Първата ми работа и невероятните хора на който попаднах там.Липсвате ми.
10.Погледа на няколко  мацки от Шейново и тяхното  'извинявай ' когато след 15 минути и много нетърпеливи чукания на вратата на тоалетната/баня аз излизам от вътре по ношница безобразно подута, с мокра коса в едната ръка кърпа и шампоан, с другата нося стойка с 2-банки  и едната розовее от върналата се по системата кръв.И после когато момичето от стаята ми се разплака , когато дойдоха в 28г. да ми бият инцекции за разварянето на дробчетата на бебето.Аз бях блокирала.. знаех че съм зле но...дори не помня кога съм плакала а ми казаха че онази нощ съм плакала цяла нощ.Всичките ми спомени от тогава са рекциите на другите.
11.Когатао след секциото на коеот ме бяха надрусли и бях отнесена се осъзнах вече в ренимация, погледнах си розовата гривна на ръката и първото което си помислих беше 'Ще го направя отново, ще мина пак през това , ако дъщеря ми оживее и ще имам още едно дете.'
12.Когато мама ми каза 'Нищо , ако не оживее/за дъщеря ми / ще си имате друго дете',а  аз й затворих телефона.Никога за тази 3 безумни месеца не си представих ами ако...тя не оцелеее/всъщност най-вероятното развитие на нещата/.
13.Изуменият Му поглед когато му казах че съм бременна със сина ни.
14.Секциото ми със сина ми беше като хубав сън.Когато ми го показаха аз:'Леле колко голямо, дебело и красиво бебе' - педиатрите се ококориха.
15.Стиховете който ми написа съпруга ми , когато плака пред мен, когатао почувствах любовта му.
16.Усещането за щастие което ме обзема когато го погледна в очите.
17.Страха ,че след грешките който допуснахме , болката която си причинихме , няма да успеем да продължим напред, че щастието ми е миг,илюзия и пак ще съм опустошена, че този страх може да развали всичко.

Когато  ми каза 'обичам те' /преди много години/ насред огромната тълпа под айфеловата кула , докато гледахме фойерверките прегърнати.

# 1 252
  • Sofia
За много години! Живи, здрави, щастливи нека бъдем всички! И повече да се обичаме и подкрепяме!  Hug  Peace  Praynig

Започнах 2015-та жарко, пламенно и огнено. Около мен промени, динамика и кипеж. Както в професията, така и в личния живот. Добре ми е, чувствам се жива.

Вчера се навършиха пълни 6 години от запознанството ми с моята кръстница, точно 6 години от протеста на 14.01.2009 год., винаги ще помня тази дата, винаги...

# 1 253
  • Be realistic - plan for a miracle.
1. Когато се запознах с един невероятен младеж... Как знаех от първия миг, че по някакъв начин ще съм свързана с него, независимо как (приятелство, омраза, любов)
2. Когато месеци след запознанството ни той катастрофира брутално и беше на косъм от смъртта и как се сринах на земята и ревах след като чух за това. Плаках като за най-близкия си човек, а почти не се познавахме. Оцеля.
3. Когато в два от най-тежките ми мигове той беше до мен и ме подкрепяше.
4. Когато при един особено тежък емоционален удар, той ми даде ключа си и каза "Отивай у нас, ще бъдеш сама и никой няма да те притеснява, иди да се успокоиш и да помислиш и остани колкото искаш". Благодарих му чак след години, а той дори не го помнеше
5. Когато пред очите ми се влюбваше, разлюбваше, биваше наранен, страдаше, преглъщаше болката и се изправяше, а аз му помагах.
6. Когато той правеше същото за мен.
7. Когато приятелката му го заряза по изключително отвратителен начин, прекарахме часове наред в разговори, и му помогнах.
8.  Неговите думи след години: "Помня всяка една дума, когато ми каза тогава и беше права за всичко".
9. Когато дълго време не си говорехме и не бях сигурна, че още сме приятели.
10. Когато веднъж си обещахме да не оставаме никога сами, защото привличането е прекалено силно.
11. Когато осъзнах, че не друг, а ТОЙ ме побърква...
12. Когато не можех да гледам снимките му, защото ги усещах физически.
13. Когато на едно парти се докоснахме за 3 секунди както никога преди.
14. Когато се опитвахме да забравим.
15. Когато не успяхме.
16. Когато на една Коледа си чатихме до 5 часа сутринта и никой не искаше да си легне първи.
17. Когато той ми каза, че иска една алтернативна вселена, където най-вероятно сме женени с пет деца и осем кучета. Аз добавих: и три котки.
18. Koгато си казахме, че всичко това е в друг свят, някога, някъде, където не можем да достигнем. И си стиснахме ръцете с разбирането, че сме се разминали, и оттогава сме в мир един с друг. На разстояние.
19. Когато виждам, че идва на линия в Skypе. Никога не ми пише. Никога не му пиша. И никога няма да се изтрием.

(Реквием за една стара история.. отпреди много години.)

(Някъде сред тези "мигове" трябва да застане и Lovesong на The Cure... Нека просто си представим, че се съдържа във всеки разказан ред.)

# 1 254
SwayHug
Има такива срещи.
Има такива хора.
Дамгосват ни до дъното на душата ни.
Завинаги.
Или докато ние решим да оставаме дамгосани.
Lovesong... The Cure...
Колко отдавна беше всичко!!!

# 1 255
12. Когато не можех да гледам снимките му, защото ги усещах физически.
....................
19. Когато виждам, че идва на линия в Skypе. Никога не ми пише. Никога не му пиша. И никога няма да се изтрием.
Колко ми е познато.  Tired № 19 по един особено болезнен начин.

Ще бъде ли твърде нахално да попитам защо не можехте да сте заедно?  Simple Smile

# 1 256
 caprice,

Скрит текст:
Класика - и той обвързан, и аз обвързана. Беше прекалено късно за нас още от момента, в който се запознахме. Беше свършило преди да започне. После имаше разни разминаванки от сорта: той се разделя с гаджето си, но аз съм още във връзка. После аз свободна - той започнал нова връзка. Такива...

Мисля, че винаги съм се разминавала с него по абсолютно един и същ начин.. Като момента, в който минаваш покрай някой, гръб в гръб, дишате един и същ въздух, но така и не срещате погледите си. И все пак си усетил диханието, защото след малко, докато вече вървиш сам по улицата със слушалки в ушите, потръпваш внезапно и се обръщаш рязко. За жалост прекалено късно. Моментът е отминал, а ти си го пропуснал, и внезапно те заболява. Неочаквано и супер силно. Но не ти остава друго, освен да продължиш да крачиш, с горяща топка в гърдите и свито гърло, сякаш си оставил зад себе си частичка от бъдещето.

# 1 257
caprice,

Скрит текст:
Класика - и той обвързан, и аз обвързана. Беше прекалено късно за нас още от момента, в който се запознахме. Беше свършило преди да започне.
Sway,
Скрит текст:
Мда, същото - аз омъжена, той - обвързан.
Много красиво си го разказала. Имаш дарба  Hug

# 1 258
  • някъде
Sway прекрасно написано! И все пак не можете ли да сте заедно, да изживеете тази любов, която таите и двамата? Ако сте сродните си души и сте били толкова близо един до друг, а нищо не сте направили, няма ли да съжалявате цял живот...

# 1 259
 Д и д и, aз съм приела, че ако е трябвало да бъдем заедно, щяхме Simple Smile
Явно не е трябвало.
Това беше преди години и съм на 99% убедена, че всичко е угаснало за него, останал е някакъв приятен спомен, но не и живи емоции. За мен също е така. Въпреки, че тръпката се помни мноого дълго и възкръсва в най-неочаквани моменти, от един звук, една песен, едно лъхване на парфюм... и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт