1. Старата ни къща и неделните утрини в нея, когато мама ми носеше закуска в леглото; таванът, пълен със снимки и стари вещи на прабаба ми
2. Ахтопол, бунгала, деца, игри, пясък, море и вечери, пълни със сладка умора
3. Баща ми - гордостта в очите му през всеки един етап от живота ми
4. Летата при баба и дядо и как заспивахме с баба, говорейки си

5. Нощта, в която баща ми напусна дома ни само с една чанта дрехи, обиден и объркан
6. Денят, в който се върна , осъзнавайки колко много е сгрешил, безмълвната му и силна прегръдка
7. Когато наскоро дядо стисна ръката ми и каза : " А помниш ли как те возех на шейна, водех те на училище и ти беше още малко човече ? " , а в очите му имаше сълзи.

8. Леля ми, която попита дали след години ще се грижа за нея, ако остане сама
9. Първото зелено училище, където научихме песничката на Асен Кисимов " Къде остана детството"
10. Болницата след операцията ми - стаята, от която виждах хотел " Шипка " и страхът, че съм сама там
11.Първата среща с моя приятел - когато засякохме погледите си
12. Сълзите в очите на родителите ми, когато разбраха, че имам здравословен проблем и ще трябва да живея с него, подкрепата от моя приятел
13. Есента и чувството, че всяка година тогава започва нов живот , изпълнен с предизвикателства
14. Когато ТОЙ стоя цяла вечер под дъжда пред нас , чакаше да му простя
15. Първата ни нощ в нашата си квартира, само двамата

16. Една ноемврийска утрин през 2008 г. - студено утро, пълно с големи надежди, приятелство, което не признава сън и първа любов, която разбива надеждите ти
17. Очите му, когато каза, че иска и е готов да има дете

И един 18-ти спомен, момент, който изкача в съзнанието ми и незнайно защо ме разплаква дори: С баща ми сме на разходка, минаваме покрай сергия с книги и той ми купува три книжки, които пазя до днес... а тогава знаех, че няма пари, строяхме къща. Такава буца ми застава в гърлото сега ... най-вече от благодарност и любов.