1. Съобщават ми, че недоносената ми дъщеря Лора е много зле и я прехвърлят от болницата, в която родих, в Неонатологията на Института по педиатрия. Аз ден след секцио долазвам на четири крака за да я видя за последно преди виещата линейка да я отведе.
2. Неонатологията, остър мирис на дезинфектант, кувьоз, в него моето бебе - с тръба в устата, цялото в жици и една система забита в петата.
3. Изписването на Лора - юни месец 2005 - три дена порой, реките бяха излязли от коритата си, имах чувството, че не се возим в кола, а в моторна лодка. Ще и върви по вода....
4. Бутат голямата ми щерка Йоанна на една носилка към операционната зала. Аз треперя отпред. После думите на докторката, че всичко е минало успешно.
5. Гледката към Лондон от купола на катедралата Сейнт Пол - след безкрайно катерене по клаустрофобични вити каменни стълбички пред мен се откри най-шеметната гледка.
6. Гледката към Ню Йорк от покрива на кулите близнаци - тях вече ги няма.
7. Проврях си главата между нечии крака в тъпканицата пред стената на плача, за да видя че са ме приели в най-желаната специалност.
8. С приятели сме на остров Свети Иван срещу Созопол през август - има един малък бетонов кей от който се виждат камъчетата на дъното, а то е 4 м. дълбоко. Засилвам се и скачам във водата. Кефф..........
9. Сестра ми, която се ожени преди месец - беше най-красивата булка, която някога съм виждала - още ми е светло на душата.
10. Трябва да заминавам в командировка в чужбина, а баба е много зле и е на смъртен одър. Плача и не искам да пътувам. Татко ме успокоява - "Баба ти е издръжлив човек и ще те чака да се прибереш". Самолетът ми кацна в 14,30 в София и тя почина вечерта. чакала ме е да си дойда да я изпратя.
Всички момент прекарани с любимите ми хора.
Най-пресния момент от вчера - щерките са повалени от летен грип - повръщат и дрискат където сварят, едвам сколасвам да изчистя, цялата къща мирише на смрад, а компа е включен и трябва да си дооправя едно СВ, за да го пратя в чужбина за участие в проект.......
Живи и здрави да сте момичета, че се сетихте за тази тема...