Отговори
# 105
  • вкъщи
Здравейте дами! Включвам се в групата ви, защото съм много притеснена и объркана, а вие определено сте компетентни и ще ми дадете адекватни съвети. Днес на профилактични преглед ми откриха полип на шийката и киста 4 на 4 на яйчника. Кистата пише, че е матова. Тъй като съм пред цикъл с много удебелена лигавица не можа да уточни дали е ендометриозна или фоликулна. Каза, че щяла да махне полипа при нея в кабинета с ножица... Сега като чета ми се струва странно. Навсякъде пише с пълна упойка. След цикъл ще ида и при друг лекар, но моля да ме насочите към клиника или лекар в София. Благодаря!

# 106
  • Бургас
Най - добре е да повториш ехографията в първите чисти дни след цикъла, преди да предприемеш каквото и да е. Тогава ще огледат добре и матката. Кистата следва да е ясно дали е фоликулярна.

# 107
лелка, премахването на полип може да бъде извършено амбулаторно.Процедурата представлява прищипване със специални щипци и откъсване на полипа. След това е добре мястото да се коагулира ( обгори), за да се спре кървенето и инфектирането. Щом се извършва в амбулаторни условия, значи се прави с местна упойка. Все пак премахването на полипа не е нещо спешно, освен ако по някакъв начин не ти пречи - голям е, кърви, инфектира се и предизвиква течение. По отношение на кистата - необходимо е да бъде уточнено каква е и да се проследи във времето дали нараства. Моя съвет е да изчакаш да премине цикълът и отново на преглед в първите чисти дни. Ако имаш доверие отиди при същия лекар, ако имаш съмнения в компетентността или в начина за извършване на процедурата, то тогава по-добре при друг.

# 108
  • вкъщи
Благодаря ви, да така смятам да направя... Препоръчайте ми клиника и лекар в София. Води дъщеря ми при Тюфекчиева, оправи киста с лекарства само. Но много дръпната като отношение. Иска ми се по-човешко отношение.

# 109
  • Бургас
За Бургас - Мануелян. Обяснява, внимателна е и не прибързва.
За Варна - Алкан Емин (него просто го обичам). Не говори излишни неща, но за сметка на това, ако нещо може да се коригира хормонално е добра идея.

# 110
Включвам се преди абразиото. Вчера ме приеха, след малко влизам за абразио и биопсия. Преди малко на прегледа доктора ми каза, че ми е голяма шийката. Какво ли означава това. Не посмях да питам  Anguished

# 111
Успех и стискам палци всичко да е наред. Не знам какво е имал предвид доктора, но хистологията ще даде отговор. Hug

# 112
Благодаря

# 113
  • вкъщи
Точно при Мануелян ходих. Не уточни каква е кистата, а само че е матова и може да е ендометриозна. Сега като чета, тези кисти се махат само оперативно, а с медикаменти не може. Това още повече ме стресира.Като се замисля имам симптоми-много често ходя по малка нужда и имам необясним запек, при все че се храня супер здравословно и пълноценно. Четох, че това са симптоми при киста.

# 114
  • Бургас
Мен си ме вика след цикъл по принцип. Ако има нещо насочва към колеги. Така се дебнахме 3 месеца,  за евентуална хистероскопия, но не се видя нищо притеснително и при трите прегледа.
За кистата какво смята да прави?

# 115
  • вкъщи
За кистата каза след цикъл трябва да се огледа хубаво, а аз сега съм точно преди и лигавицата ми е 20 мм. След 10 дни ще ида пак , ако трябва и при друг, за второ мнение.

# 116
  • Бургас
За кистата каза след цикъл трябва да се огледа хубаво, а аз сега съм точно преди и лигавицата ми е 20 мм. След 10 дни ще ида пак , ако трябва и при друг, за второ мнение.
Значи коректно работи Simple Smile Ако види нещо притеснително ще направи снимки и ще те препрати. Дано не се стига до това. Стискам палци.

# 117
Някоя дама да е била с цин-1? Любопитно ми е какво е последвало, защото според мен щом има някаква дисплазия, плюс чпв, си е гарантирана манипулацията. Споделете опит. Благодаря!

# 118
Някоя дама да е била с цин-1? Любопитно ми е какво е последвало, защото според мен щом има някаква дисплазия, плюс чпв, си е гарантирана манипулацията. Споделете опит. Благодаря!
При мен положението беше точно такова.Резултат от биопсия - цин1 , лека дисплазия. Последва лазерна вапоризация в Токуда, д-р Танчев.Три месеца след това контролно цито- резултат 2А група,без препоръки,колпоскоп-чист .

# 119
  • София
При мен конизация, защото бяха много петънца.

Аз имам друг въпрос. Нечия половинка да е ходила при надежден уролог за изследване на чпв и евентуално лечение?

Общи условия

Активация на акаунт